کارزار «به طالبان باج ندهید» کاربران افغانستانی با کارزار «اعدام نکنید» که توسط کاربران ایرانی در مخالفت با حکم اعدام سه تن از بازداشت‌شدگان اعتراض‌های آبان ۹۸ به جریان افتاد، همزمان شد. این دو کارزار علاوه بر مخالفت با اعدام و مطالبه باج ندادن به طالبان، به صحنه هم‌دلی مردم افغانستان و ایران تبدیل شد و هر دو گروه از به حمایت از یک‌دیگر برخواستند.

اما در پس کارزار «به طالبان باج ندهید» چه مطالباتی قرار دارد و منظور از «باج» چیست؟ در صورت بازگشت طالبان به عرصه قدرت سیاسی در افغانستان چه اتفاقی خواهد افتاد؟ همراهی و همدلی کاربران افغانستانی با کاربران ایرانی چه تاثیراتی خواهد داشت؟

«زمانه» این پرسش‌ها را با فریبا قلی‌زاده، روزنامه‌نگار افغانستانی در میان گذاشت.

■ گفت‌وگوی زمانه با فریبا قلی‌زاده را بشنوید:

فریبا قلی‌زاده در گفت‌وگو با زمانه به حملات خون‌بار طالبان علیه شهروندان افغانستان بعد از مذاکرات صلح با آمریکا و در حالی که مذاکرات بین‌الافغانی جریان دارد، اشاره می‌کند. قلی‌زاده می‌گوید طالبان خواستار آزادی تعدادی بیشتری از زندانیان خود است. او آزادی زندانیان طالبان و پذیریش خواسته‌های آنها را نوعی باج‌دهی از حقوق مردم افغانستان به این گروه قلمداد می‌کند که باید متوقف شود.

در زمان حکومت طالبان بیشترین محدودیت‌ها و آسیب‌ها متوجه زنان افغانستان بود. به گفته فریبا قلی‌زاده زنان افغانستان از به قدرت رسیدن دوباره طالبان هراس دارند، چرا که حقوق و برابری جنسیتی آنها در معرض خطر نقض و پایمال شدن قرار خواهد گرفت.