خلیل کورت، مدیر اجرایی سازمان آلمانی کمک به گرسنگان جهان دوشنبه ۲۹ ژوئن /۹ تیر در مصاحبه با خبرگزاری آلمان اعلام کرد که اوضاع اقتصادی سوریه روز به روز رو به وخامت بیشتری میگذارد.
بر همین اساس در همه نقاط سوریه کمبود اقلام غذایی کاملاً محسوس است. سخنگوی سازمان امور بشردوستانه و امدادرسانی سازمان ملل هم در مصاحبه با خبرگزاری آلمان گفت: «مردم سوریه هر چه بیشتر به گرسنگی و فقر کشانده میشوند.»
ایالات متحده آمریکا از دو هفته پیش تاکنون سوریه را بر اساس قانون سزار تحت تحریمهای اقتصادی قرار داده است. بر اساس این قانون افراد، نهادها، شرکتها یا کشورهایی که با حکومت اسد مبادلات تجاری داشته باشند یا بهطور مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای سوخت و انرژی، تأمین قطعات هواپیما و هلیکوپتر، ساختوساز و تأسیسات با این حکومت وارد معامله شوند، شامل تحریمها خواهند شد.
از جمله این مجازاتها میتوان به جلوگیری از سفر افراد تحریمشده به آمریکا، مصادره اموال و حتی دستگیری و محاکمه و یا مجازات آنها اشاره کرد.
تحریمهای قانون سزار از جمله با «توقف بمباران غیرنظامیان، آزادی دهها هزار زندانی سیاسی و اجازه به پناهجویان سوری برای بازگشت «امن و باعزت به سوریه» لغو خواهند شد.
در پی تصویب قانون سزار در کنگره آمریکا، ارزش لیره سوریه بهمیزان ۴۴ درصد سقوط کرد و کشور با مشکلات بیشتر اقتصادی و اجتماعی روبهرو شد. در حال حاضر بیش از نیمی از مردم سوریه با کمبود مواد غذائی مواجه شدهاند.
به گزارش خبرگزاری آلمان دوشنبه ۲۹ ژوئن /۹ تیر نشست دور روزهای در بروکسل آغاز میشود. اتحادیه اروپا و سازمان ملل در مورد کمک به مردم غیرنظامی در سوریه با یکدیگر مشورت کنند.
بیشتر بخوانید: