حکومت‌های ترکیه و ایران از دوشنبه ۲۶ خرداد، حمله‌های هماهنگ و مشترکی را به مناطق مرزی اقلیم کردستان عراق انجام دادند. این حمله‌ها عمدتاً بر منطقه «حاجی عمران» در نزدیکی مرز ایران متمرکز بود و علیه مواضع حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) رخ داد. حمله‌ها تا چهارشنبه ۲۸ خرداد ادامه داشت. ترکیه با حملات هواپیمایی و ایران با آتش توپخانه مناطق مرزی اقلیم کردستان عراق را بمباران کردند.

علت حمله مشترک ترکیه و ایران علیه پ ک ک در شرایط فعلی چه بود و آیا با سفر اخیر محمدجواد ظریف،‌ وزیر خارجه جمهوری اسلامی به استانبول ارتباطی داشت؟ چرا واکنش دولت مرکزی عراق در مقابل تجاوز به خاک این کشور در قبال ترکیه متفاوت با ایران بود؟ چرا جکومت اقلیم کردستان نسبت به این حمله هیچ واکنشی نشان نداد؟ عمار گلی، روزنامه‌نگار و عضو هیأت تحریریه پایگاه خبری‌ـ‌تحلیلی روژ در گفت‌وگو با زمانه به بررسی زوایای مختلف این حمله مشترک پرداخته و به این پرسش‌ها پاسخ داده است.

گفت‌وگوی زمانه با عمار گلی را بشنوید:

حملات مشترک ترکیه و ایران به مناطق مرزی اقلیم کردستان عراق، هم‌زمان بود با سفر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران به استانبول و دیدار با همتای ترکیه‌ای‌اش، مولود چاوش‌اوغلو. در دیدار روز دوشنبه ۲۶ خرداد، وزیران امور خارجه ایران و ترکیه بر همکاری مشترک دو کشور علیە احزاب مخالف تأکید کردند.

به گفته عمار گلی، همکاری نظامی و امنیتی ایران و ترکیه از سال ۲۰۰۳ وجود داشته و حملات مشترک هم علیه حزب کارگران کردستان در طول این سال‌ها با شدت و حدت مختلف انجام شده است. عضو هیأت تحریریه «روژ» با توجه به سلسله نشست‌های مشترک اخیر بین سران کشورهای منطقه، چنین تحلیل می‌کند که این حمله نتیجه همکاری سه جانبه کشورهای ترکیه، ایران و عراق است و ظاهرا هماهنگی‌هایی میان آنها برای تنگ‌تر کردن عرصه بر حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) و حزب حیات آزاد کردستان (پژاک) صورت گرفته است.

او یکی از دلایل اصلی این اقدام مشترک را تلاشی برای جلوگیری از حوادث و تحولاتی می‌داند که ممکن است در ماه‌های آینده در دوران پس از اپیدمی کرونا منطقه را دست‌خوش تغییر کند.


در همین زمینه:

https://www.radiozamaneh.com/511845

https://www.radiozamaneh.com/483279