وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ايران، اعلام کرد که روزنامه‌نگاران بازداشت شده با يک “شبکه خارجی” که بيشتر آنان پس از رويدادهای دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری از ايران خارج شده‌اند، در ارتباط بوده‌اند.

به گزارش منابع خبری ايران، وزارت اطلاعات در اطلاعيه‌ای که امروز سه‌شنبه ۱۷ بهمن‌ماه منتشر کرد، نوشت روزنامه‌نگاران در ارتباط با آن‌چه که اين وزارتخانه “شبکه مرتبط با بی‌بی‌سی” می‌نامد، بازداشت شده‌اند.

اين اطلاعيه در پی بيانيه‌ای منتشر شده که وزارت اطلاعات در تاريخ ۱۱ بهمن‌ماه صادر کرد و در آن از کشف چنين شبکه‌ای خبر داد.

از شامگاه شنبه هفتم بهمن تاکنون شماری از روزنامه‌نگاران در ایران از جمله سلیمان محمدی، میلاد فدایی اصل، جواد دلیری، ساسان آقایی، نسرین تخیری، پوریا عالمی، پژمان موسوی، امیلی امرایی، مطهره شفیعی، نرگس جودکی، اکبر منتجبی، صبا آذرپیک، کیوان مهرگان و حسین یاغچی بازداشت شده‌اند.

تاکنون به جز آزادی مطهره شفیعی، خبر تأيیدشده‌ای درباره آزادی سایر روزنامه‌نگاران منتشر نشده است.

وزارت اطلاعات گفته است هسته مرکزی اين “شبکه” در لندن است و “از همکاری مستقيم سه کارگروه مستقر در بروکسل، پاريس و استانبول برخوردار است”

در اطلاعيه امروز وزارت اطلاعات آمده است: “يک نفر از بازداشت‌شدگان قبلی، به قيد وثيقه مرخص شده است و همچنان که اعلام شده بود اين روند تا تحقيق از کل وابستگان آن شبکه با جديت ادامه خواهد داشت.”

وزارت اطلاعات گفته است افزون بر دستگيری تمامی افراد “شاخه داخلی اين شبکه”، کسانی را که با اين “شبکه” در خارج از ايران ارتباط داشته‌اند نيز شناسايی کرده است.

به‌گفته وزارت اطلاعات ايران “(شاخه خارجی اين شبکه) از لحاظ گستردگی، پرشمارتر از شاخه داخلی بوده و اکثريت قابل توجهی از اعضای آن را عناصر فراری فتنه ۸۸ و همکاران سابقه روزنامه‌های موسوم به «زنجيره‌ای» تشکيل می‌دهند.”

حکومت ايران رويدادهای پس از انتخابات رياست جمهوری دهم در سال ۸۸ خورشيدی را که در آن معترضان به نتايج انتخابات نزديک به يک سال دست به اعتراضات خيابانی زدند و ده‌ها نفر کشته و صدها نفر بازداشت شدند را به‌عنوان “فتنه” ياد می‌کند.

وزارت اطلاعات همچنين گفته است هسته مرکزی اين “شبکه” در لندن است و “از همکاری مستقيم سه کارگروه مستقر در بروکسل، پاريس و استانبول برخوردار است.”

اين اطلاعيه ضمن بيان اين‌که “شبکه” فوق “با برخی از بزرگ‌ترين و معروف‌ترين سرويس‌های اينترنتی جهان در تعامل ويژه” قرار داشت، ساختار و اهداف کلی و جزئی آن را با دو گروه “مستندسازان” و “دوبلورها” که در يک سال گذشته مورد شناسايی قرار گرفتند مشابه دانسته و گفته است اين موضوع  “بيانگر وجود اتاق فکر متمرکز و متصل به سرويس‌های اطلاعاتی بيگانه و استقرار قرارگاه عملياتی برای طراحی، هماهنگی و اجرای «جنگ نرم دائمی» عليه نظام” است.

مجتبی ميرطهماسب، کتايون شهابی، هادی آفريده، ناصر صفاريان، شهنام بازدار و محسن شهنازدار، شش مستندسازی بودند که ۲۶ شهريور سال ۱۳۹۰ به اتهام “همکاری با بی‌بی‌سی فارسی” در ايران بازداشت و تا آذرماه همان سال به مرور آزاد شدند.

بی‌بی‌سی فارسی در رابطه با دستگيری مستندسازان ايرانی در بيانيه‌ای تأکيد نمود اين مستندسازان هيچ‌گاه کارمندش نبوده‌اند.

بی‌بی‌سی همچنين اعلام کرد که هيچ کسی در ايران با اين رسانه همکاری ندارد.

همچنين در روز ۲۱ آذرماه سال جاری عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران اعلام کرد ۲۸ نفر که برخی از آن‌ها در کار دوبله و ترجمه بودند، در ارتباط با شبکه‌های ماهواره‌ای خارج از کشور دستگير شدند.

وزارت اطلاعات در پايان اطلاعيه امروز خود بار ديگر تأکيد کرده است که پرونده روزنامه‌نگاران بازداشت‌شده همچنان در دست پيگيری است و به‌زودی اطلاعات ديگری در اين رابطه منتشر خواهد شد.

رسانه‌های مختلف جهان خبر بازداشت روزنامه‌نگاران ايرانی را به‌شکل وسيعی منتشر و نهادهای مدافع حقوق بشر، از جمله عفو بين‌الملل، گزارشگران بدون مرز و ديده‌بان حقوق بشر اين بازداشت‌ها را محکوم کردند.