در پی انتقاد آنتونی فائوچی رئیس مؤسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا از عملکرد ترامپ در مورد شیوع ویروس جدید کرونا در کشور، این مقام بهداشتی ایالات متحده از سوی یک نامزد سابق جمهوری‌خواهان در انتخابات کنگره تهدید به اخراج شد و ترامپ نیز تلویحاً از این اقدام پشتیبانی کرد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا ـ عکس از آرشیو
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا ـ عکس از آرشیو

دکتر آنتونی فائوچی، رئیس مؤسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا یکشنبه ۲۴ فروردین / ۱۲ آوریل در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان گفته بود که اگر دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به توصیه‌های متخصصان علوم پزشکی توجه و برنامه‌های مهار ویروس کووید۱۹ را در مراحل نخستین شیوع آن اجرا می‌کرد، می‌توانست جان افراد بیشتری را نجات دهد.

فائوچی در همین حال افزوده بود «بسیار دشوار است که به عقب بازگردیم و این حرف‌ها را بزنیم» و روند تصمیم‌گیری در مورد اعمال محدودیت‌های اولیه «پیچیده» بود.

در پی این اظهارنظر، ترامپ توئیت دیانا لوراین، نامزد سابق جمهوری‌خواهان در انتخابات کنگره آمریکا را در تویئتر خود دوباره نشر داد که در آن نوشته شده بود فائوچی باید اخراج شود.

واکنش لوراین به اظهارات فائوچی در تاریخ ۲۹ فوریه بود که به مردم گفته بود نگران نباشند و «تهدیدی برای عموم مردم آمریکا وجود نخواهد داشت». لوراین، هشتگی با این مضمون منتشر کرده بود: «وقتش رسیده فائوچی اخراج شود».

ترامپ بلافاصله بعد از بازنشر توئیت دیانا لوراین، در توئیتر خود افزود: «اگر طرفِ اخبار دروغ با تمام توان به این واقعیت هشدار می‌دهد که پرزیدنت ترامپ “هشدارهای اولیه درباره تهدید [کرونا] را نادیده گرفته است” ، پس چرا رسانه‌ها و دموکرات‌ها هنگام ایجاد ممنوعیت رفت و آمد به چین از من انتقاد کردند؟ آن‌ها گفتند “زود است و لازم نیست”. رسانه‌های فاسد!»

نشریه «بیزنس اینسایدر» نیز در این‌باره نوشته است، ترامپ در ۱۴ مارس (۲۴ اسفند) قصد داشته در جلسه‌ای رویکرد «ایمنی جمعی» را برای مقابله با ویروس کرونا مطرح کند اما فائوچی در مخالفت با او نسبت به جان باختن شماری زیادی از مردم هشدار داده بود. در پی آن رسانه‌ها نوشتند که ترامپ، فائوچی را از ارزیابی آن‌چه که درباره استفاده از هیدروکسی کلروکین فکر می‌کند، منع کرده است. هیدروکسی کلروکین داروی ضد مالاریاست که برای بیماران مبتلا به کووید۱۹ استفاده می‌شود.

ترامپ در اوایل شیوع ویروس کووید۱۹ در آمریکا، با مقایسه این ویروس با آنفولانزای فصلی و همچنین متهم کردن مخالفانش در حزب دموکرات به استفاده از آن به‌عنوان ابزاری سیاسی، مورد انتقاد قرار گرفته بود.

از دولت ترامپ به دلیل عدم آزمایش گسترده ویروس کووید۱۹ در کشور که دامنه واقعی ابتلا به این بیماری را تا حد زیادی ناشناخته نگه می‌دارد نیز انتقاد شده بود.

فائوچی در گفت‌وگو با سی‌ان‌ان گفته بود: «به جای این‌که دوباره کل کشور را از قرنطینه خارج کنید، براساس وضعیت بیماری همه‌گیر در مناطق مختلف و همچنین در دسترس بودن آزمایش سریع و گسترده، یک روند تدریجی لازم خواهد بود. زمانی که شمار افراد به‌شدت مبتلا کاهش یابد مقامات می‌توانند به فکر بازگشت مجدد تدریجی به نوعی از شرایط عادی، فکر کنند.»

براساس آخرین آمار، در آمریکا ۵۶۶ هزار و ۶۵۴ نفر به ویروس کووید۱۹ مبتلا هستند و تاکنون ۲۲ هزار و ۸۷۷ نفر بر اثر این ویروس جان خود را از دست داده‌اند. این کشور بیشترین آمار قربانیان در جهان را دارد.

بیشتر بخوانید: