قیمت شیر و لبنیات در سال‌های گذشته افزایش یافته است. آنطور که تا به حال کارشناسان و مسئولان مرکز بهبود تغذیه وزارت بهداشت و درمان خواستار تخصیص یارانه به مواد لبنی شده‌اند.

گرانی خرید و مصرف مواد لبنی را کمتر کرده است.عکس: آرشیو

آخرین‌بار آبان ماه سال گذشته در میان تکذیب دولت، تولید کنندگان قیمت شیر و فرآورده‌های لبنی را بدون توجه به اظهارات مقام‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت برای دومین بار در یک سال افزایش دادند. پیش از آن خرداد ۹۸ ستاد تنظیم بازار مجوز افزایش قیمت شیر و مواد لبنی را صادر کرده بود.

افزایش قیمت پیاپی شیر و محصولات لبنی سرانه مصرف این گروه غذایی را کاهش داده است. احمد مقدسی، رییس هیات مدیره انجمن گاوداران ایران، یکشنبه ۲۴ فروردین، سرانه مصرف شیر و لبنیات در ایران برای هر یک نفر در یک سال را ۱۱۷ کیلوگرم اعلام کرد و گفت: این میزان حدود ۴۸ کیلوگرم کمتر از میانگین مصرف جهانی است.

سپیده دولتی، کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تیر ماه ۱۳۹۸ نسبت به کاهش مصرف شیر و مواد لبنی هشدار داده و گفته بود: «در سال‌های اخیر با افزایش قیمت لبنیات، سهم خرید لبنیات در سبد غذایی خانوار کاهش یافته و شاهد هستیم که حتی برخی از خانواده‌ها مصرف لبنیات آنها به صورت هفتگی یا ماهانه شده است.».

او از دولت خواسته بود با تخصیص یارانه به مواد لبنی و توزیع شیر رایگان در مدارس امکان دسترسی و استفاده بیشتر از این مواد غذایی را برای همه‌ فراهم کند.