توپخانه ارتش ترکيه برای دومين روز متوالی مناطقی در داخل سوريه را هدف قرار داد. اين حملات واکنشی است به حمله خمپاره‌ای ارتش سوريه به ترکيه که منجر به کشته شدن پنج شهروند غيرنظامی ترکيه شد.

رويترز به نقل از منابع امنيتی و فعالان سياسی نوشت، در حمله ارتش ترکيه به شهرک مرزی تل ابياد که امروز پنج‌شنبه، چهار اکتبر (۱۳ مهر) انجام شد، چندين سرباز سوريه‌ای کشته شدند.

دولت ترکيه گفت، اقدام متجاوزانه ارتش سوريه در خاک ترکيه به تهديدی جدی برای امنيت ملی آن تبديل شده است و از پارلمان اين کشور خواست اجازه استفاده از نيروهای ترکيه در خارج از مرزهای اين کشور را صادر کند.

ابراهيم کالين، مشاور ارشد رجب طيب اردوغان، نخست‌وزير ترکيه در صفحه توييتر خود نوشت: “ترکيه علاقه‌ای به جنگ با سوريه ندارد. اما ترکيه قادر از محافظت از مرزهای خود است و به وقت لزوم می‌تواند مقابله به‌مثل کند.”

او افزود: “اقدامات سياسی و ديپلماتيک ادامه خواهد يافت.”

ناتو اعلام کرد در کنار ترکيه که عضوی از اين سازمان نظامی است، ايستاده و از سوريه خواست به “تجاوز آشکار به قوانين بين‌المللی” پايان دهد

در جدی‌ترين تقابل ميان دو همسايه در طول قيام ۱۸ ماهه مردم سوريه عليه حکومت بشار اسد، روز گذشته (چهارشنبه) ارتش سوريه با خمپاره شهرک آقچا قلعه در خاک ترکيه را هدف قرار داد که اين اتفاق واکنش سريع ارتش ترکيه را در پی داشت.

سازمان ديده‌بان حقوق بشر در سوريه گفت، بمباران يک محدوده نظامی در نزديکی شهرک تل ابياد سوريه توسط ترکيه به کشته شدن چندين سرباز سوريه‌ای انجاميد، اما تعداد کشته‌شدگان هنوز مشخص نيست.

يک مقام امنيتی ترکيه نيز به رويترز گفت: “ما می‌دانيم که آنها تلفاتی داشته‌اند”، اما او نيز اطلاعات بيشتری نداد.

ناتو اعلام کرد در کنار ترکيه که عضوی از اين سازمان نظامی است، ايستاده و از سوريه خواست به “تجاوز آشکار به قوانين بين‌المللی” پايان دهد.

ناتو همچنين شب گذشته جلسه‌ای اضطراری در بروکسل، پايتخت بلژيک، برگزار کرد تا اعضای آن درباره اين رويداد به بحث بنشينند و در نيويورک نيز ترکيه از شورای امنيت سازمان ملل متحد خواست که “اقدامات لازم” را برای توقف تهاجم سوريه انجام دهد.

بر اساس اين گزارش، ارطغرل آپاکان، سفير ترکيه در سازمان ملل متحد نيز در نامه‌ای به شورای امنيت اين سازمان حمله خمپاره‌ای سوريه به کشور خود را تهديدی برای “امنيت و صلح بين‌المللی” خواند.

ديپلمات‌های سازمان ملل متحد گفتند، اعضای شورای امنيت اميدوارند که بتوانند در روز پنج‌شنبه (چهار اکتبر) بيانيه غيرالزام‌آوری تصويب کنند که حمله به ترکيه را به شدت محکوم می‌کند و خواستار پايان دادن به تجاوز عليه حاکميت ملی ترکيه می‌شود.

در ابتدا اين بيانيه قرار بود روز گذشته (چهارشنبه) به تصويب برسد، اما روسيه که متحد اصلی سوريه محسوب می‌شود و تاکنون سه بار قطعنامه‌های سازمان ملل متحد عليه بشار اسد را وتو کرده است، خواستار تأخير در انجام اين کار شد.

در همين حال عمران الزعبی، وزير اطلاع‌رسانی سوريه، شب گذشته در تلويزيون دولتی اين کشور گفت مسئولان سوريه در حال بررسی هستند که ببينند چه کسانی اين حملات را به خاک ترکيه انجام داده‌اند.

الزعبی گفت: “زمانی که حوادث مرزی بين کشور‌ها روی می‌دهد، دولت‌ها بايد با درايت، عقلانيت و مسئوليت عمل کنند، به ويژه اينکه به علت حضور تروريست‌های مسلح در مرز دو کشور وضع خاصی در مرز مشترک ترکيه و سوريه وجود دارد.”

عمران الزعبی همچنين خواهان احترام به حاکميت ملی سوريه شد.

پيش از اين در روز ۲۲ ژوئن يک جت نظامی ترکيه‌ای هدف موشک ارتش سوريه قرار گرفت و سقوط کرد. مقامات ترکيه گفتند اين هواپيما در آسمان بين‌المللی بوده است، اما دمشق اين ادعا را را رد کرد و گفت نيروی هوايی سوريه اين هواپيما را در آسمان سوريه هدف قرار داده است.