دوره‌ هفت روزه توافق سه جانبه کاهش خشونت میان نیروهای ارتش افغانستان، شبه نظامیان مسلح طالبان و نیروهای آمریکایی مستقر در افغانستان از بامداد شنبه ۲۲ فوریه/ سوم اسفند به مرحله اجرا درآمد.

نیروهای ارتش افغانستان در ولایت بلخ (عکس: آرشیو)

به گزارش پایگاه خبری طلوع نیوز، توافق هفت روزه‌ کاهش خشونت‌ از بامداد شنبه سوم اسفند ماه در سراسر کشور افغانستان اجرایی شده است.

مسعود اندرابی، سرپرست وزارت امور داخله افغانستان با ابراز امیدواری از پای‌بندی نیروهای گروه طالبان به این توافق‌نامه گفت:

«دستورات لازم مبنی بر رعایت توافق کاهش خشونت‌ها به تمام نیروها در سراسر افغانستان داده شده و در ضمن این نیروها در آماده‌باش کامل برای دفاع از اموال و اراضی مردم افغانستان به سر می‌برند.»

به گفته او اگر طالبان به تعهداتشان در این دوره عمل نکنند، نیروهای امنیتی و دفاعی در افغانستان در پاسخ به آنان دست به کار خواهند شد.

جاوید فیصل، سخنگوی شورای امنیت ملی افغانستان نیز در همین راستا گفت که امیدوار است طالبان بر اساس این توافق هفت روزه، خشونت‌ها را در افغانستان کاهش دهد.

فیصل چند روز پیش از اجرایی شدن این توافق گفت که دولت افغانستان در تلاش است تا از این فرصت برای برقراری آتش‌بس دائمی در این کشور استفاده کند.

توافق یک هفته‌ای کاهش خشونت در افغانستان، اخیرا و پس از مذاکرات انجام شده میان نیروهای طالبان و آمریکا در کشور قطر به امضای طرفین رسید.

طبق این توافق تمامی نیروهای نظامی طرفین در راستای کاهش خشونت در سراسر کشور از بروز درگیری نظامی خودداری خواهند کرد.

سهیل شاهین، سخنگوی دفتر طالبان در دوحه، پایتخت قطر، در جریان مذاکرات میان طالبان و آمریکا و چند روز پیش از امضای این توافق‌نامه اعلام کرده بود که به زودی صلح در افغانستان برقرار شده و نیروهای طالبان نیز به آتش‌بس پای‌بند خواهند ماند.

به گفته سخنگوی طالبان، ضمن اینکه قرار است این توافق زمینه خروج نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان را فراهم کند، طالبان نیز متعهد خواهند شد از خاک افغانستان برای طرح‌ریزی و اجرای عملیات تروریستی علیه کشورهای دیگر استفاده نکنند.

اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان، روز ۲۷ بهمن ماه در اجلاس امنیتی مونیخ اعلام کرد که دولت او در تلاش است تا راه حلی برای منازعات ۱۸ ساله در افغانستان بیابد.

در حاشیه همین اجلاس، مارک اسپر، وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا گفت که امضای یک توافق‌نامه صلح میان دولت آمریکا و طالبان بسیار امیدوار کننده است.

اسپر پیشتر نیز در مورد تلاش‌های آمریکا برای برقراری صلح در افغانستان گفته بود:

«ما همواره گفته‌ایم که یک توافق سیاسی اگر تنها راه حل در افغانستان نباشد، بهترین راه حل است. در این زمینه پیشرفت صورت گرفته است و امیدوارم به زودی راجع به این مساله گزارش‌های جدیدی داشته باشیم.»

از هفتم اکتبر سال ۲۰۰۱/ مهر ماه ۱۳۸۰ و پس از حمله نیروهای نظامی ناتو تحت رهبری آمریکا به افغانستان، دور تازه‌ای از درگیری‌ها در این کشور آغاز شد که تاکنون ادامه دارد.

بر اساس اخبار منتشر شده، در این جنگ پس از حدود ۱۸ سال، بیش از ۲۰ هزار کشته و میلیون‌ها نفر آواره جنگی از میان غیرنظامیان برجای مانده است.

همچنین چهار هزار سرباز آیساف و پیمانکار غیرنظامی و ۱۵ هزار نفر از نیروهای امنیت ملی افغانستان از تلفات این جنگ طولانی به شمار می‌روند.


  • در همین زمینه