گروه ویژه اقدام مالی ایران را به لیست سیاه بازگرداند. رسانههای داخلی ایران هم این خبر را تایید کردند. محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهوری ایران هم گفت: براساس آنچه که شنیده است ایران «عملا از تعلیقی که در آن قرار داشته خارج میشود و به شرایطی که در گذشته بود،بازمیگرد».
جمعه ۲۱ فوریه/ دوم اسفند همزمان با انتخابات کمرونق مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، کار گروه ویژه اقدام مالی مهلت ایران را برای بیرون ماندن از لیست سیاه تمدید نکرد تا به گفته محمود واعظی، رئیس دفتر حسن روحانی، شرایط برای ایران «بدتر از آنچه که بود»، شود.
به گزارش خبرگزاری «رویترز»، این کارگروه ایران را به دلیل آنکه «نتوانست از هنجارهای بینالمللی مقابله با تامین مالی تروریسم پیروی کند»، به فهرست سیاه بازگردانده است.
ایران تا پایان بهمن امسال فرصت داشت تا اقدامات لازم را برای خارج ماندن از فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی انجام دهد.
گروه ویژه اقدام مالی پیش از این شش بار به ایران مهلت داده بود تا اقدامات لازم را برای بیرون ماندن از لیست سیاه انجام دهد. این گروه مهر/ اکتبر امسال به ایران و پاکستان چهار ماه مهلت تعیین کرد. مهلت پاکستان در پایان نشست امروز گروه اقدام ویژه تمدید شد اما ایران به لیست سیاه بازگشت.
عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی ایران در واکنش به این تصمیم آن را «سیاسی» و «بهانهجویی» دانست و مدعی شد که ایران گامهای بلندی در زمینه «مبارزه با تامین مالی تروریسم و جرایم مالی سازمان یافته» برداشته است.
در ایران دولت حسن روحانی و حامیانش تلاش کردند تا رضایت مخالفان را به تصویب دو لایحه الحاق به کنوانسیون «مقابله تامین مالی تروریسم» (CFT) و معاهده مبارزه با جرایم مالی سازمان یافته (پالرمو) به دست آورند. شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام اما تن به خواسته دولت ندادند تا سرانجام حسن روحانی ۲۷ بهمن بگوید: تصویب این لوایح از توان دولت خارج است.
با تصویب نشدن این دو لایحه روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» شامگاه ۲۰ فوریه/ ۱ اسفند از بازگشت ایران به «لیست سیاه» گروه اقدام ویژه خبر داد و نوشت: گروه ویژه اقدام مالی قصد دارد ایران را در فهرست سیاه قرار دهد.
این روزنامه به نقل از منابع خود از حمایت کشورهای اروپایی از تصمیم آمریکا برای فشار حداکثری بر ایران خبر داد و مدعی شد: مقامهای کشورهای اروپایی به وزارت خارجه آمریکا گفتند «از اتخاذ تدابیر سختگیرانه جدید توسط FATF علیه نظام مالی ایران حمایت میکند».
گروه ویژه اقدام مالی در آخرین نشست خود که اکتبر سال گذشته تشکیل شد به ایران برای انجام اقدامات ضروری تا نشست کنونی که در حال برگزاری است، مهلت داد. در ایران تا به حال دو لایحه از چهار لایحه پیشنهادی دولت برای الحاق به گروه ویژه مالی تصویب و ابلاغ شده است.
دو لایحه دیگر اما پس از تصویب نشدن در شورای نگهبان به مجمع تشخیص مصلحت نظام سپرده شد و این نهاد فراداستی هر دو لایحه را نزدیک به یکسال معلق گذاشت.
اظهارات حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران و عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی نشان میدهد که او و همراهانش در دولت از تصویب این دو لایحه ناامید شدهاند.
رئیس دولت ایران ۲۷ بهمن در نشست خبری گفت: «از آن چیزی که امروز پیش آمده است متاسف است. آنقدر در این زمینه مکاتبه کرده، نامه نوشته و حضورا چند بار خدمت رهبر انقلاب صحبت کرده است.» روحانی حتی مدعی شد که علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی صریحا به او گفته است «نسبت به لوایح دولت نظر مخالفی ندارد». اما به گفته او این دو لایحه «در پیچ و خم مجمع تشخیص مصلحت نظام گرفتار شدند». او اما گفت: تصویب این لوایح «از توان دولت خارج است».
تصویب نشدن این دو لایحه در ایران و رایزنیهای آمریکا برای تنگتر کردن حلقه تحریم، به نظر میرسد بازگشت ایران به لیست سیاه را قطعی کرده است و از همین رو رئیس کل بانک مرکزی پیشاپیش گفته بود که بازگشت ایران به لیست سیاه تاثیری در قیمت نرخ ارز نخواهد داشت.
خلاف اظهارات همتی نرخ ارز در هفته جاری در مسیر صعودی قرار گرفت و دلار به نزدیکی ۱۴ هزار تومان رسید. رئیس کل بانک مرکزی اما «تلاش عدهای برای ایجاد التهاب در بازار ارز به بهانه نشست گروه ویژه اقدام مالی» را دلیل افزایش دوباره نرخ دلار دانسته بود.
در حالیکه همتی مدعی شده بود بازگشت ایران به لیست سیاه تاثیری در مبادلات ارزی ایران نخواهد داشت، غلامرضا انصاری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه ۲۹ بهمن به خبرگزاری رسمی دولت ایران (ایرنا) گفت: در صورت بازگشت به لیست سیاه «تمام حسابهای بانکی ایرانیان در دنیا را میبندند و هر ایرانی برای داشتن حساب بانکی در خارج از کشور باید پاسپورت دیگر کشورها را داشته باشد».
لعیا جنیدی، معاون حقوقی رئیس جمهوری ایران هم ۲۶ بهمن گفته بود: ایران «در صورت نپذیرفتن لوایح چهارگانه گروه اقدام مالی(FATF)، تقریبا تمامی روابط پولی و مالی بین المللی خود را با خطر مواجه خواهید کرد».
این اظهارنظرهای اما تا به حال کارساز نشده است و چنانچه گروه ویژه اقدام مالی امروز تصمیم بگیرد مهلت ایران را تمدید نکند و این کشور را به لیست سیاه بازگرداند، خروج از این فهرست با توجه به تغییر ترکیت مجلس دشوارتر از قبل خواهد شد و حلقه تحریمها را تنگتر و سختتر میکند.
بیشتر بخوانید:
جمهوری برادران قاچاقچی بدون پولشویی و قاچاق نفت (و قاچاق هر چیز دیگر که به دستشان برسد) برای تامین مالی عملیات تروریستی در داخل و خارج از کشور, حتی یک روز هم نمی تواند به حیاتش ادامه دهد.
بدون تصویب قوانین FATF هیچ شرکت عظیم و اساسی غربی در ج.ا. سرمایه گذاری نخواهد کرد.
سرمایه گذاری های چین هم که رژیم چنان امید و دل بدان بسته بود فعلا غیر از طاعون در کل کشور ثمرهء دیگری نداشته است.
جمهوری طاعونی اسلامی آخرین روزهایش را می گذراند.
هوشنگ / 21 February 2020
سه عامل صعود قیمت دلار و…. این هنوز از نتایج سحر است
▪️اردوی کار: امروز قیمت دلار به ۱۵۱۰۰ و سکه به ۵ میلیون و ۶۰۰ تومان رسیده و بورس ۱۱ هزار واحد سقوط کرده است. پیروزی اصولگرایان در انتخاباتی که با تحریم اکثریت بزرگ مردم همراه بوده، گرفتار شدن ایران درلیست سیاه اف. ت.آ.اف و انفجار ویروس کرونا سه عامل این صعود است، اما تحلیل گران می گویند این شوک جدید که طبق معمول قربانیان اصلی اش کارگران و زحمتکشان هستند هنوز از نتایج سحر است و بزودی وضع بسیار از آن چه هست بدتر می شود. وارد دوره ای شده ایم که هم اعتراف علنی به خطاها، هم پرده پوشی آنها، هم راست گویی در استثنا و دروغگویی در قاعده، فقط ماهیت عمیقا بیگانه، ضد مردمی، ویران ساز و تبهکار حاکمیت کنونی را به سطح می کشاند و نشان می دهد که مردم نه فقط در نان شب، در حق کار و در حق تعیین سرنوشت که اساسا در حق حیات و برخورداری از بهداشت و درمان شان هم در گروگان حاکمیت اند.
این هنوز از نتایج سحر است / 22 February 2020
صعود ساعتی قیمت دلار
▪️اردوی کار: قیمت دلار چهار اسبه می تازد و ساعت به ساعت افزایش می یابد.
▪️1ساعت پیش: دلار ۱۵۲۰۰۰ ریال
▪️45 دقیقه پیش: ۱۵۳۵۰۰ ریال
▪️42 دقیقه پیش: ۱۵۳۵۰۰ ریال
▪️30 دقیقه پیش: ۱۵۸۰۰۰ ریال
▪️9 دقیقه پیش: ۱۵۹۰۰۰ ریال
صعود ساعتی قیمت دلار / 23 February 2020
نامه ی شوراهای صنفی دانشجویان کشور به #وزیرعلوم در خصوص #تعطیلی دانشگاه ها به دلیل شیوع ویروس #کرونا
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری
جناب اقای غلامی
با سلام؛
با توجه به شرایط ناگوار شیوع ویروس کرونا در تعدادی از شهرهای کشور که اعلام عمومی دیرهنگام آن از سوی مراجع ذی ربط پس از فوت چند نفر از هموطنانمان انجام گردید، طبیعتا تمامی اقشار جامعه و از جمله ی آنها دانشجویان، در خطر ابتلا به این ویروس قرار دارند.
نظر به این مهم که انتقال و تکثیر این بیماری در مکانهای عمومی و پرجمعیت امری بدیهی بوده و جامعه ی دانشگاهی نیز در فضایی متراکم قرار دارد، انجام اقدامات و تمهیداتی در این شرایط اضطراری از جانب وزارت علوم ضروری است. زیرا هرگونه تعللی در این امر، بستر وقوع یک اپیدمی فاجعه بار را فراهم می اورد.
در همین راستا، شوراهای صنفی به عنوان نمایندگان قانونی دانشجویان کشور با توجه به وظیفه ی خود در حفظ و صیانت از حقوق دانشجویان که اساسی ترینشان حفظ سلامتی آنهاست، از آن وزارت مطالبات زیر را بی قید و شرط و بدون فوت وقت خواهان است:
۱. اعلام وضعیت اضطراری و به تبع آن تعطیلی مراکز دانشکاهی به منظور کاهش تراکم جمعیتی تا کنترل کامل این بیماری در کشور
۲. توزیع مجموعه غذایی و مکملهای غذایی برای دانشجویان و پرسنل دانشگاهها
۳. توزیع تجهیزات کمکی برای پیشگیری از شیوع و انتقال بیماری مانند ماسک استاندارد، دستکش، ژل ضدعفونی کننده و…
۴. معاینه ی پیشگیرانه ی دانشجویان در مراکز بهداشت دانشگاه و یا بیمارستانهای تحت قرارداد.
۵.انجام ضدعفونی کامل در محیط های خوابگاهی، دانشکده ها، سرویس ها و ….
شوراهای صنفی امضا کننده ی نامه:
1. دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2. دانشگاه آموزش عالی بم
3. دانشگاه نوشیروانی بابل
4. دانشگاه سمنان
5. دانشگاه صنعتی امیرکبیر
6. مرکز آموزش عالی استهبان
7. دانشگاه مالک اشتر اصفهان
8. دانشگاه یاسوج
9. دانشگاه صنعتی شیراز
10. دانشگاه صنعتی خواجه نصیر
11. دانشگاه منابع طبیعی و کشاورزی ساری
12.فعالین صنفی دانشگاه صنعتی ارومیه
13. شورای صنفی خوابگاههای سطح شهر دانشگاه تهران
14. دانشگاه گیلان
15. دانشگاه صنعتی همدان
16. دانشگاه علم و صنعت
17. دانشگاه دامغان
18. دانشگاه بیرجند
19. دانشگاه کردستان
20. دانشگاه خوارزمی تهران
21. فعالین صنفی دانشگاه تربیت مدرس
22. دانشگاه علم و فناوری مازندران
23. دانشگاه شیراز
24. دانشگاه صنعتی سهند
25. دانشگاه جامع علمیکاربردی مشهد
26. فعالین صنفی دانشگاه الزهرا تهران
27. فعالین صنفی دانشگاه فرهنگیان
28. دانشگاه گناباد
29. دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
30. مرکز آموزش عالی کاشمر
▪️این لیست به روز رسانی خواهد شد …
نامه ی دانشجویان به وزیرعلوم / 23 February 2020