در حالی که بر اساس استاندارهای بینالمللی، متوسط عمر هر فروند هواپیما باید شش سال باشد، متوسط عمر هواپیماها در ایران ۲۳ سال است؛ یعنی ۱۷ سال بیشتر از استاندارد جهانی.
روزنامه اعتماد در گزارشی با استناد به آمار سازمان هواپیمایی کشوری، نوشته است که در ایران فقط ۱۴۲ فروند هواپیمای فعال وجود دارد و مابقی زمینگیر یا با مشکلات بیشمار فنی مواجهاند.
بر اساس این گزارش به دلیل تحریمهای اقتصادی ایران، خرید هواپیمای نو از شرکتهای بزرگ جهان عملاً غیرممکن شده است.
تحریمها هزینه تعمیر و نگهداری هواپیماها (اورهال) را در مقایسه با سالهای قبل از تحریم ۳۰ درصد افزایش داده است و اکثر هواپیماهای دست دوم یا حتی دست چندم روسی هستند.
بر اساس این گزارش، در ادوار گذشته تمرکز دولتها تنها بر توسعه حمل و نقل ریلی و زمینی بوده است. استدلال دولتها این بوده که بیشترین حجم ترانزیت کالا به ایران و برعکس، از طریق جاده، دریا و قطار انجام میشود و سفرهای هوایی گران است.
بر اساس آمار منتشر شده از سوی شبکه ایمنی هوانوردی ایران، یک هزار و ۵۳۰ سانحه هوایی در ایران رخ داده است که حدود ۵۰ تا ۷۰ سانحه به وقوع پیوسته از این آمار، مرگبار بودهاند.
۴۰ حادثه هوایی از سال ۱۹۴۴ میلادی تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۹۷۹ میلادی ثبت شده و پس از انقلاب نیز بیش از هزار و ۴۰۰ نفر جان خود را در سوانح هوایی ایران از دست دادهاند.