مارتین کوبلر، فرستاده سازمان ملل در امور عراق، از اطلاعیه سازمان مجاهدین خلق مبنی بر اعلام آمادگی ۴۰۰ عضو دیگر این سازمان برای انتقال به اردوگاه حریت در نزدیکی بغداد، استقبال کرد.

 
مارتین کوبلر روز شنبه، ۱۸ آگوست (۲۸ مرداد)، از دولت عراق خواست که نیازهای انسانی ساکنان این اردوگاه را در نظر بگیرد. او همچنین از کشورهای عضو سازمان ملل خواست تا به ساکنان این اردوگاه پناهندگی اعطا کنند تا هرچه زود‌تر از این اردوگاه خارج شوند.
 
مریم رجوی، رئیس شورای ملی مقاومت که سازمان مجاهدین خلق، از گروه‌های مخالف حکومت ایران را در بر می‌گیرد، اعلام کرده است برای نشان دادن حسن نیت این سازمان، گروهی ۴۰۰ نفره از اعضای آن، ۲۳ آگوست (دوم شهریور)، به اردوگاه حریه منتقل خواهد شد.
 
وی با انتقاد به نبود امکانات مناسب در اردوگاه تازه، خواسته است با انتقال این گروه، نام سازمان مجاهدین خلق از فهرست گروه‌های تروریستی در وزارت خارجه آمریکا خارج شود و واشنگتن «سلامت و امنیت» اعضای این سازمان در محل جدید را تضمین کند.
 
مریم رجوی، رئیس شورای ملی مقاومت که سازمان مجاهدین خلق، از گروه‌های مخالف حکومت ایران را در بر می‌گیرد، اعلام کرده است که برای نشان دادن حسن نیت این سازمان، گروهی ۴۰۰ نفره از اعضای آن، ۲۳ آگوست (دوم شهریور)، به اردوگاه حریه منتقل خواهد شد.
انتقال مجاهدین از اردوگاه اشرف به اردوگاه حریت به عنوان بخشی از توافق بین آمریکا و دولت عراق صورت می‌گیرد و بر اساس آن قرار است آن‌ها به تدریج در کشور‌های دیگر اسکان داده شوند. وزارت خارجه آمریکا پیشتر اعلام کرده بود که همکاری سازمان مجاهدین خلق با سازمان ملل در ترک اردوگاه اشرف، در حذف نام مجاهدین خلق از فهرست گروه‌های تروریستی تعیین‌کننده است. در هفته های گذشته، وزارت خارجه آمریکا چندبار نیز درباره عدم خروج کامل از اردوگاه اشرف هشدار داده بود.

اعضای مجاهدین خلق از زمان حکومت صدام حسین در اردوگاه اشرف ساکن هستند. بر اساس توافقنامه دسامبر گذشته میان دولت عراق و سازمان ملل متحد، این افراد باید به تدریج به یک اردوگاه موقت در حومه بغداد منتقل شوند تا امکان خروج آنها از عراق و انتقال آنها به کشورهای دیگر ایجاد شود.