انفجارهای توپخانه و خمپاره سراسر شهر حلب را به لرزه درآورده و صدای هليکوپترهای نظامی شنيده می‌شود که به طرف مناطقی که ارتش سوريه می‌گويد از شورشيان بازپس گرفته‌ است، در رفت و آمدند.

به گزارش روز دوشنبه، ۳۰ ژوئيه (نهم مردادماه) خبرگزاری رويترز، بيمارستان‌ها و کلينيک‌های موقت در مناطق شرقی شهر حلب که دست شورشيان است، از زخمی‌ها و کشته شدگان يک هفته نبرد در قطب اقتصادی سوريه پر شده‌است.

دکتری جوان در يک کلينيک گفت: “بعضی روزها ما ۳۰ تا ۴۰ مجروح داريم، فارغ از کشته‌شدگان.”

او افزود: “چند روز قبل ما ۳۰ مجروح و شايد ۲۰ جنازه تحويل گرفتيم. اجساد نيمی از کشته‌شدگان قطعه قطعه شده بود و ما نمی‌توانستيم مشخص کنيم که آن‌ها چه کسانی هستند.”

بر اساس گزارش ديده‌بان حقوق بشر در سوريه روز گذشته (يکشنبه) در شهر حلب ۱۸ تن کشته شدند. در اين روز در کل سوريه بيش از ۱۵۰ تن جان باختند که دو سوم آنان غيرنظامی بوده‌اند.”

بر اساس گزارش سازمان ملل تنها طی دو روز ۲۰۰ هزار تن از ساکنان حلب از اين شهر گريخته‌اند

شورشيانی که پيروزی‌هايی کسب کرده‌اند سوار بر کاميون‌ها که با پرچم سه رنگ سبز، سفيد، سياه مزين شده‌ است در برخی مناطق شهر گشت می‌زنند. آن‌ها می‌گويند علی‌رغم حملات ويران‌کننده ارتش هنوز محله صلاح‌الدين را در اختيار دارند.

با اين حال دولت سوريه گفته ‌است که آن‌ها شورشيان را از محله صلاح‌الدين بيرون رانده‌اند و اکنون جنگ در منطقه جنوب غرب شهر ادامه دارد.

يک افسر ارتش شب گذشته (يکشنبه) در گفت‌وگو با تلويزيون دولتی سوريه اظهار داشت: “منطقه صلاح‌الدين را به طور کامل از مزدوران مسلح بازپس گرفته‌ايم و به کنترل خود درآورده‌ايم. ظرف چند روز دوباره امنيت به شهر حلب بازمی‌گردد.”

به نظر می‌رسد تاکتيک ارتش سوريه در حمله به صلاح‌الدين شبيه به حملات روزهای گذشته آنان به دمشق باشد، وقتی که ارتش سوريه شورشيان را منطقه به منطقه زير آتش سنگين گرفت.

نيروهای سوريه مصمم هستند که نگذارند شهر حلب از دست برود چرا که شکست در اين جبهه از نظر استراتژيک و روانی بسيار سنگين خواهد بود. کارشناسان نظامی نيز می‌گويند که شورشيان از نظر تجهيزات نظامی و فرماندهی ضعيف‌تر از آن هستند که بتوانند بر ارتش غلبه کنند.

خبرنگاران رويترز در حلب پس از حملات يکشنبه شب نتوانسته‌اند به منطقه صلاح‌الدين وارد شوند تا تأييد کنند که اين منطقه در اختيار کدام گروه است. با اين حال ديده‌بان حقوق بشر در سوريه می‌گويد نبرد هنوز در جريان است.

بر اساس گزارش سازمان ملل تنها طی دو روز ۲۰۰ هزار تن از ساکنان حلب از اين شهر گريخته‌اند.

به گفته والريا آموس از مقامات سازمان ملل، بسياری از مردم به طور موقت در مدرسه‌ها و ديگر ساختمان‌های عمومی در مناطق امن‌تر پناه گرفته‌اند. آن‌ها نياز فوری به غذا، آب آشاميدنی، تشک، ملافه و وسايل بهداشتی دارند.

در همين حال، وزير امور خارجه سوريه اعلام پيروزی در دمشق کرده ‌است.

وليد معلم، روز گذشته در ديدار با مقامات ايران، متحد اصلی بشار اسد، گفت: “امروز من به شما می‌گويم که سوريه قوی‌تر است. در کمتر از يک هفته [شورشيان در دمشق] شکست خوردند و جنگ مغلوبه شد.”

حکومت سوريه و اطرافيان بشار اسد را اقليت علوی سوريه تشکيل می‌دهد در حالی که مخالفان آن اغلب سنی مذهب هستند. از اين رو درگيری‌های فرقه‌ای ميان اين دو گروه اين ترس را افزايش داده ‌است که تنش‌ها ميان شيعيان و سنی‌ها در همه جا و به‌طور خاص عراق، لبنان، بحرين و عربستان سعودی بالا بگيرد.