نقشه نتانیاهو برای الحاق دره اردن و بحر المیت به خاک اسرائیل واکنش‌های گسترده‌ای در پی داشت. فلسطینی‌ها با صدور یک بیانیه مشترک این طرح را محکوم کردند. عربستان سعودی، ترکیه، اردن و سازمان ملل متحد نیز به دولت اسرائیل هشدار دادند که حقوق فلسطینی‌ها را نقض نکند.

سه‌شنبه ۱۹ شهریور/۱۰ سپتامبر: نشست خبری بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل برای معرفی طرح الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به خاک اسرائیل

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل رسماً اعلام کرد که چنانچه در انتخابات پارلمانی اسرائیل پیروز شود، شهرک‌های اسرائیلی در کرانه باختری و بخش‌های مهمی از این منطقه را به اسرائیل الحاق می‌کند. او که روز گذشته (سه‌شنبه) در یک نشست خبری در اورشلیم صحبت می‌کرد، با استناد به یک نقشه که در پشت سر او روی پرده قرار داشت گفت در صورت پیروزی در انتخابات، بلافاصله دره اردن و شمال بحر المیت (دریای مرده) را تحت حاکمیت اسرائیل اعلام می‌کند.

گروه‌های فلسطینی چهارشنبه ۲۰ شهریور/ ۱۱ سپتامبر در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند: اینگونه اظهارات ذره‌ای از این حقیقت تاریخی عوض نمی‌کند که تمام فلسطین از «رأس الناقوره تا ام الرشراش» سرزمین فلسطینی است. آن‌ها در ادامه این بیانیه نوشته‌اند:

 «اجازه داده نمی‌دهیم سرزمین و مقدسات فلسطینی بخشی از بازار انتخاباتی دشمن و سران شکست‌خورده آن باشد.»

تشکیلات خودگردان فلسطین نیز اعلام کرد طرح نتانیاهو برای الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به خاک اسرائیل به معنای طراحی یک جنایت جنگی است.

پادشاهی سعودی با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که طرح الحاق دره اردن و بحر المیت به خاک اسرائیل نه تنها بر خلاف خواسته‌های ملت فلسطین است بلکه حقوق بین‌الملل را هم نقض می‌کند.

مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه با انتشار پیامی در توییتر گفت نقشه نتانیاهو برای الحاق سرزمین‌های فلسطینی به خاک اسرائیل به برقراری یک دولت آپارتاید می‌انجامد.

پادشاهی اردن نیز نسبت به پیامدهای فاجعه‌آمیز الحاق دره اردن و بحرالمیت به خاک اسرائیل هشدار داد.

سازمان ملل متحد با انتشار بیانیه‌ای یادآوری کرد که الحاق سرزمین‌های فلسطینی به خاک اسرائیل بر اساس حقوق بین‌الملل مبنای قانونی ندارد.

در دره اردن و در شمال بحر المیت ۶۰ هزار فلسطینی و پنج هزار نفر از یهودیان اسرائیل زندگی می‌کنند. نتایاهو در نشست خبری روز گذشته خود ادعا کرد الحاق این سرزمین‌ها به خاک اسرائیل برای تأمین امنیت شهرک‌نشینان ضروری است. نخست‌وزیر اسرائیل آشکارا تلاش داشت با این وعده حمایت یهودیان تندرو در انتخابات پارلمانی را به دست بیاورد.

همزمان با نشست خبری نتانیاهو از غزه دو راکت به سمت اسرائیل شلیک شد. سامانه دفاع هوایی اسرائیل اما راکت‌ها را رهگیری و منهدم کرد. در پاسخ به این حمله، ارتش اسرائیل شامگاه گذشته مناطقی از غزه را بمباران کرد.

رونمایی از طرح «معامله قرن» به بعد از انتخابات پارلمانی اسرائیل موکول شده است. طرح نتانیاهو بخشی از این معامله را آشکار می‌کند. نمایندگان ۵۷ کشور اسلامی سازمان همکاری اسلامی با حمایت از فلسطینیان اعلام کردند که با هر گونه توافق ناقض حق فلسطینیان مخالفند.

بیشتر بخوانید: