مدیرکل ثبت احوال استان همدان گفته است سال گذشته ۴۴ زن زیر ۱۵ سال در این استان صاحب فرزند شدهاند.
اسد حسنزاده در نشست اعضای شورای راهبردی جمعیت و شورای هماهنگی ثبت وقایع حیاتی استان همدان اعلام کرده که دو درصد ولادتهای استان همدان مربوط به مادران زیر ۱۵ سال است.
بر اساس این خبر، ۹۰ درصد مادرانی که سال ۹۷ صاحب فرزند شدند، بین گروه سنی ۲۰ تا ۴۴ سال قرار دارند و بیشترین میزان موالید متعلق به گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال با ۲۸.۸ درصد است.
مدیرکل ثبت احوال همدان همچنین اعلام کرده که میزان فرزندآوری بین زنان بالای ۳۰ سال در سال ۹۰ حدود ۳۱ درصد بوده که در سال ۹۷ این آمار به ۴۴.۸ درصد رسیده:
«این آمار نشان از بالا رفتن سن باروری و فرزندآوری است.»
میانگین سنی مادرانی که در نقاط شهری فرزند به دنیا آوردند ۲۹.۵ سال و در نقاط روستایی ۲۸.۳ سال بوده است. همچنین یک هزار و ۷۵۹ مادر در پنج سال نخست زندگی مشترک صاحب اولین فرزند شدهاند و آمارها موید این است که در سالهای بعدی میزان تمایل به داشتن فرزند دوم کاهش یافته است.
ازدواج کودکان در ایران یک معضل اجتماعیست که تلاشها برای توقف آن به دلیل مخالفهای شرعی و قانونی به نتیجه نرسیده است. بر اساس قانون فعلی، دختران زیر ۱۳ سال میتوانند با اجازه ولی و حکم دادگاه ازدواج کنند.
ازدواج کودکان علاوه بر آسیبهای اجتماعی و روانی نقش مهمی در زایمان زودرس، آسیبهای جسمی و روحی زنان دارد.
در سالهای اخیر برخی نمایندگان زن مجلس تلاش کرده بودند با تصویب قانونی ازدواج کودکان را ممنوع کنند اما این طرح با عدم همراهی سایر نمایندگان و مخالفتهای شرعی، متوقف شد.
- در همین زمینه
وجود ۲ هزار کودک مطلقه در کشور و سقطجنینهای مکرر کودکان