نعیمه دوستدار − در حالی که هنوز نتیجه رسمی و قطعی انتخابات ریاست جمهوری در مصر اعلام نشده است، رسانه‌‌های دولتی ایران، خبر از پیروزی قطعی محمد مُرسی، نامزد اسلامگرایان داده‌اند. برخی از این رسانه‌‌ها این خبر را با استناد به آمار غیررسمی منتشر کرده‌اند، اما در گزارش بیشتر این رسانه‌ها، به تجمع و پایکوبی هواداران محمد مُرسی اشاره شده و از احتمال کودتا و دخالت شورای نظامی در اعلام نتایج آرا سخن رفته است.

در برخی رسانه‌های نیمه‌مستقل نیز تحلیل‌هایی در مورد علت نزدیکی آرای نامزدهای دور دوم انتخابات این کشور ارائه شده و در مجموع، به نظر می‌رسد رسانه‌های ایران از احتمال پیروزی محمد مُرسی خوشحال‌اند و این خوشحالی را پنهان نمی‌کنند.
 
سایت‌های خبری و تدارک پیروزی محمد مُرسی
 
خبرگزاری فارس با انتخاب عنوان “جشن و پایکوبی مردم مصر همزمان با اعلام پیروزی محمد مُرسی” در متن خبر به تجمع مردم در میدان‌های قاهره اشاره کرده و از شبکه تلویزیونی الجزیره نقل کرده: “برخی از جوانان مصری از بامداد امروز (۲۹ خرداد، ۱۸ ژوئن) و پس از شنیدن خبر اعلام پیروزی محمد مُرسی نامزد اسلامگراها در انتخابات ریاست جمهوری مصر به خیابان‌ها ریختند و به جشن و پایکوبی پرداختند. هم اکنون این جشن و پایکوبی در میدان‌های قاهره در جریان است و هر لحظه بر شمار آنها افزوده می‌شود.”
 
این خبرگزاری تنها در سطر آخر خبر خود به غیررسمی بودن خبر پیروزی محمد مُرسی اشاره کرده و حرفی از اعتراض احمد شفیق به میان نیاورده است. همچنین خبری که روز سی‌ام خرداد در این خبرگزاری منتشر شده، به بیانیه حزب عدالت و آزادی شاخه سیاسی اخوان‌المسلمین پرداخته که در آن اعلام شده محمد مُرسی، روز جمعه با حضور در میدان التحریر، در برابر ملت مصر سوگند خواهد خورد تا اعلام کند مشروعیت از طرف مردم و نه قدرت دیگر صادر می‌شود.
 
خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) هم در تیتر روز دوشنبه ۲۹ خرداد خود آورده: “مُرسی پیروز انتخابات ریاست جمهوری مصر اعلام شد.” این خبرگزاری روز سی‌ام خرداد، در خبر دیگری محمد مُرسی را پیروز دور دوم انتخابات ریاست جمهوری نامیده و به نقل از یاسر علی، سخنگوی رسمی دفتر تبلیغاتی مصر آورده که مُرسی تماس‌‌هایش را برای تشکیل کابینه آغاز کرده است.
 
اما خبرگزاری مهر که دور دوم انتخابات مصر را با خبری با عنوان “خشم مردم از حضور احمد شفیق” پوشش داده بود، در مورد اعلام نتایج غیررسمی سکوت کرد. خبرگزاری مهر در گزارش خود نوشته بود که مردم هنگام حضور احمد شفیق برای انداختن رای خود به صندوق، با سر دادن شعار خواستار حذف بازماندگان رژیم سابق از صحنه سیاسی مصر شدند. مهر در روز انتخابات گزارش داد: “احمد شفیق در میان شعار طرفداران خود با این مضامین که مردم خواهان احمد شفیق هستند، از یکی از درهای فرعی وارد حوزه شد و از بیم درگیری میان هواداران و مخالفانش به سرعت رای خود را به صندوق انداخت، اما تعدادی از رای دهندگان با شعار بازماندگان رژیم سابق باید ساقط شوند، وی را بدرقه کردند.” همین خبرگزاری روز سه‌شنبه خبری منتشر کرد که در آن بر اساس اعلام کمیته عالی انتخابات مصر، محمد مُرسی پیروز نهایی انتخابات در خارج از کشور اعلام شده است.
 
شبکه خبری العالم که یکی از شبکه‌های برون‌مرزی صدا و سیمای جمهوری اسلامی است و تلاش می‌کند مخاطبان عرب زبان را جذب کند، ۲۹ خرداد، ۱۸ ژوئن در سایت فارسی خود نوشت: “با اعلام نتایج غیر‌رسمی انتخابات ریاست جمهوری مصر، مردم پایتخت از نخستین ساعات بامداد امروز برای اظهار شادمانی خود از پیروزی محمد مُرسی به میدان التحریر آمدند و لحظه به لحظه بر جمعیت آنها افزوده می‌شود.”
 
این سایت همچنین در خبری، واکنش سخنگوی ائتلاف انقلابیون مصر را منعکس کرده که معتقد است شورای نظامی قدرت را به رییس جمهور منتخب مردم محول نمی‌کند. عامر الوکیل، در گفت و گو با شبکه خبری العالم گفته که شورای نظامی حق ندارد متمم برای قانون اساسی صادر و اختیارات رییس جمهور آینده را تعیین کند و تنها کسی که حق دارد درباره مصر و مسائل آن به نمایندگی از مردم سخن بگوید، محمد مُرسی، رییس جمهور منتخب است. سخنگوی ائتلاف انقلابیون مصر همچنین گفته است که شورای نظامی برای باقی ماندن در عرصه قدرت برنامه‌ریزی کرده و در گذشته نیز همواره در‌صدد دور زدن انقلاب مردم بوده است.
 
در خبر دیگری در شبکه العالم که سی‌ام خرداد منتشر شده، آمده است که با اعلام خبر پیشتازی محمد مُرسی، گرد ناامیدی بر ستاد شفیق نشسته است و “فضایی از یاس و ناامیدی و ناراحتی بر ستاد تبلیغاتی احمد شفیق سایه افکنده است”. وب‌سایت این شبکه، این خبر را به نقل از روزنامه الاهرام چاپ مصر نوشته است. به نوشته این سایت، احمد سرحان، سخنگوی رسانه‌ای ستاد انتخاباتی احمد شفیق، در کنفرانس خبری اعلام کرده که ستاد تبلیغاتی احمد شفیق بر اساس زمان قانونی و بعد از شمارش آرا و اعلام نتایج، شکایت خود را به کمیته عالی انتخابات ریاست جمهوری ارائه خواهد کرد.
 
شایعه سفر احمد شفیق به لندن نیز در این خبر تکذیب شده است. نویسنده این گزارش خبری در ادامه درباره ستاد تبلیغاتی احمد شفیق نوشته است که: “آنها ناامیدانه نگاه‌شان به شورای نظامی حاکم است که آیا پس از معلق کردن رای مردم در انتخابات نمایندگان پارلمان، این ‌بار نیز ضد انقلاب کرده و رای مردم برای انتخاب رئیس جمهور را خواهند دزدید و شفیق را رئیس جمهور خواهند کرد! “
 
شبکه العالم به نقل از منابع مصری از همدستی شورای نظامی با آمریکا برای تقلب در نتایج انتخابات به نفع احمد شفیق نیز خبر داده است. بر اساس این گزارش، منابع مصری تاکید کرده‌اند که شورای نظامی پس از انحلال مجلس، اکنون با همکاری آمریکا در تدارک تقلب در انتخابات برای اعلام پیروزی احمد شفیق است.
 
انتخابات مصر در صفحه اول روزنامه‌های ایران
 
در میان روزنامه‌‌هایی که روز سه‌شنبه در ایران منتشر شده‌اند، تعدادی به موضوع انتخابات مصر در صفحه اول خود پرداخته‌اند. در میان روزنامه‌های اصلاح‌طلب، “شرق” در مطلبی با عنوان “مُرسی و شفیق هر دو ادعای پیروزی انتخاباتی کردند”، ‌اختلاف ایجاد شده بر سر نتایج غیررسمی انتخابات مصر را نشانه تساوی نسبی طرفداران سکولاریسم و اسلامگرایان می‌داند.
 
روزنامه جام‌جم هم با انتخاب تیتر “ریاست‌جمهوری مصر در دست اخوان‌المسلمین” در روز سی‌ام خرداد، نوشته است: “این گروه اسلامگرا پس از یک قرن محرومیت‌های سیاسی قدرت را در مصر به دست گرفت تا مدل جدیدی از حکومت را به اجرا بگذارد.”
 
روزنامه جوان در گزارشی با عنوان “شلیک شورای نظامی به آرای مردم مصر”، از اعلام پیروزی محمد مُرسی و تشکیک ژنرال‌ها در نتیجه انتخابات نوشته است.
 
روزنامه مردم‌سالاری هم مطلبی دارد با عنوان “سقوط در چاه شورای نظامی مصر”، که در آن با اشاره به اعلامیه تازه شورای نظامی آمده است که مفاد این اعلامیه تاثیری حیاتی بر نتیجه انتخابات و همچنین نگارش قانون اساسی تازه مصر خواهد داشت و به این ترتیب نقش رئیس جمهوری مصر کاملا تشریفاتی خواهد شد.
 
رورنامه جمهوری اسلامی با تیتر “محمد مُرسی پیروز انتخابات ریاست جمهوری مصر شد”، روزنامه کیهان با مطلب “جشن و پایکوبی مردم مصر در پی پیروزی اسلامگرایان” و روزنامه سیاست روز با مطلب “مردم در جشن پیروزی انقلاب، ژنرال‌ها در تدارک کودتا” دیگر روزنامه‌هایی بودند که موضوع انتخابات مصر را پوشش دادند.