در صدمین سالگرد تاسیس سازمان جهانی کار (آی ال او) و همزمان با برگزاری نشست سالانه این سازمان بین‌المللی،‌ سندیکاها و اتحادیه‌های کارگری در کشورهای سوئیس،‌ ایالات متحده و فرانسه در حمایت از حقوق بنیادی کار و پناهجویان راهپیمایی خواهند کرد. «اتحاد بین‌المللی در حمایت از کارگران ایران» نیز در راهپیمایی‌ها حضور خواهد داشت.

یک اعتصاب کارگری؛ کارگران راه‌آهن مسیر حرکت قطار مشهد- اهواز را مسدود کردند ــ ۱۲ اسفند ۱۳۹۷

صد و هشتمین اجلاس سالانه سازمان جهانی کار از ۱۰ ژوئن در ژنو آغاز شده است و تا ۲۱ ژوئن ادامه خواهد داشت. صبح روز ۱۷ ژوئن تظاهراتی به فراخوان سندیکاهای کارگری مقابل محل اجلاس در میدان ناسیون ژنو با هدف حمایت از حقوق بنیادین کار از جمله حق تشکل، حق آزادی بیان، تجمع و اعتصاب، برابر حقوقی زنان و مردان و پرداخت به موقع دستمزدها برگزار خواهد شد.

همزمان، تظاهراتی از سوی اتحادیه‌های معلمان و کارگران خدمات عمومی آمریکا با عنوان «صدای فرزندان خود باشیم» در حمایت از پناهجویان مکزیکی و در اعتراض به جدا کردن فرزندان پناهندگان از والدین انها توسط دولت امریکا هنگام ورود این پناهندگان از مرز مکزیک به امریکا برگزار خواهد شد.

تظاهرات در حمایت از حقوق بنیادین کار با فراخوان سندیکای س ژ ت از فرانسه و سندیکای س ژ‌ای سی از سوئیس برگزار می شود.

امسال صدمین سال تاسیس سازمان جهانی کار است. در اجلاس‌های سالانه این سازمان نمایندگانی از سوی دولت‌ها، کافرمایان و تشکل‌های کارگری شرکت می‌کنند. جمهوری اسلامی نیز هر سال هیاتی شامل نمایندگان دولت، کارفرمایان بخش خصوصی و تشکل‌های کارگری دست‌ساز را به اجلاس اعزام می‌کند.

«اتحاد بین‌المللی در حمایت از کارگران ایران» که خبر برگزاری دو تظاهرات را منتشر کرده، تاکید کرده است اعضای این تشکل در تظاهرات‌ها شرکت خواهد کرد تا به حضور نمایندگان دولت ایران در اجلاس و مماشات سازمان جهانی کار با جمهوری اسلامی اعتراض کنند. اتحاد بین‌المللی نوشته است:

«اتحاد بین‌المللی امسال نیز طبق روال هر ساله در این تظاهرات‌ها بطور فعال شرکت خواهد کرد تا ضمن اعتراض به حضور نمایندگان دولت ایران در این اجلاس و نیز اعتراض شدید به مماشات سازمان جهانی کار با رژیم جمهوری اسلامی و نا دیده گرفتن سرکوب و نقض حقوق بنیادی کارگرن ایران از حمله نقض و پایمال کردن مقاوله نامه‌های این سازمان توسط رژیم، به سهم خود صدای کارگران ایران را به گوش تشکل‌های مستقل و فعالین کارگری برساند. ما همچنین با استفاده از فرصت، تلاش خواهیم کرد با تاکید بر لزوم همبستگی بین‌المللی کارگران، تشکل‌ها و فعالین کارگری دیگر کشور را هر چه بیش تر با مسایل جنبش کارگری ایران و ماهیت ضد کارگری رژیم حاکم بر ایران آشنا سازیم.»

کنفرانس آی ال او هر سال موضوع ویژه‌ای در ارتباط با روابط و استانداردهای کار را در دستور کار قرار می‌دهد. موضوع امسال مساله خشونت و اذیت و آزار در محل کار علیه زنان و مردان است.

در ارتباط با ایران، امسال مساله ایمنی کار بررسی خواهد شد. دو سال پیش سازمان جهانی کار از ایران گزارشی خواسته بود از کاربست مقاوله‌نامه در ارتباط با ایمنی محیط کار. امسال پاسخ ایران بررسی خواهد شد.

بنا به آمار رسمی در یک دهه گذشته ۱۶۰۰۰ کارگر در ایران در حوادث کار کشته شده‌اند.


در همین زمینه: