حامد بن حیدره، از اعضای جامعه بهائیان یمن از سال ۲۰۱۳ در بازداشت است. آقای حیدره طی یک رشته محاکمه که جامعه بهائیان، جامعه بینالمللی و بسیاری از سازمانهای حقوق بشری آن را نمایشی و ناعادلانه خواندهاند، در سال ۲۰۱۸ به اعدام محکوم شد. سخنگوی جامعه بهائیان هلند به «زمانه» میگوید: «تمام جامعه بهائی در یمن تحت فشار قرار دارند».
دادگاه رسیدگی به پرونده فرجام خواهی حامد بن حیدره، شهروند بهایی در یمن که به مرگ محکوم شده فردا، سهشنبه ۳۰ آوریل/ ١٠ اردیبهشت در شهر صنعا برگزار میشود. اتهام حامد بن حیدره به خطر انداختن استقلال یمن، جاسوسی برای اسرائیل و ترویج آیین بهاییت اعلام شده است.
آقای حیدره تنها شهروند بهایی یمنی نیست که تحت تعقیب و محاکمه قرارگرفته است، سال گذشته ۲۴ بهایی در یمن به کفر و جاسوسی متهم شدند.
مارخا مارتنز، سخنگوی جامعه بهائیان در هلند به سایت انگلیسی رادیو زمانه گفت: «در حال حاضر شش شهروند بهایی یمن در زندان هستند. آقای حیدره، ژانویه سال ۲۰۱۸ به اعدام محکوم شد که این مساله بسیار آزار دهنده است زیرا او به دلیل اعتقاداتش تحت تعقیب قضایی قرار گرفته است.»
به گفته خانم مارتنز، پنج زندانی دیگر نیز با خطر دریافت حکم اعدام مواجه هستند.
همه بهائیان یمن در خطرند
سخنگوی جامعه بهائیان در هلند هشدار میدهد که نه تنها شش بهائی زندانی بلکه تمام جامعه بهائی یمن تحت فشار قرار دارند.
جامعه جهانی بهایی در آستانه برگزاری دادگاه آقای حیدره، با انتشار بیانیهای نسبت به امنیت بهائیان یمن ابراز نگرانی کرد.
در بیانیه رهبران جامعه بهایی یمن که جمعه ۲۶ آوریل/ ششم اردیبهشت در آستانه جلسه دادگاه فرجام حامد بن حیدره منتشر شد، آمده است: «جامعه جهانی بهایی در پی اتهامات بیاساس دادستان حوثی علیه یکی از اعضای جامعۀ بهایی که نسبت به حکم اعدامش فرجام خواسته، به شدت نگران امنیت همه بهائیان یمن است.»
دادگاه در منطقه تحت کنترل شیعیان حوثی برگزار میشود و قاضی پیش از این حکم مصادره اموال بهائیان و انحلال موسسههای متعلق به بهاییها را صادر کرده است.
هفته گذشته وزارت امور خارجه آمریکا با صدور بیانیهای نسبت به بازداشت و صدور حکم اعدام برای آقای حیدره ابراز نگرانی کرده بود.
چهارم اردیبهشت ۹۸/ ۲۴ آوریل ۲۰۱۹ شیرین عبادی، حقوقدان و برنده جایزه صلح نوبل در نامهای خطاب به گزارشگر ویژه استقلال قضات و وکلا، صدور حکم اعدام برای حامد بن حیدره، و مرتد و شیطانپرست خواندن دو وکیل او از سوی دادگاه حوثیهای یمن را مصداق نقض آزادی مذهب و عقیده دانست و در این رابطه ابراز نگرانی کرد.
آئین بهایی از نیمه قرن نوزدهم میلادی در یمن پیروانی داشته است و حدود دو هزار بهایی اکنون در یمن زندگی میکنند.
جامعه بهائیان یمن سالها در آرامش زندگی می کردند اما از سال ۲۰۰۸ و در زمان ریاست جمهوری عبدالله علی صالح تعقیب بهائیان یمن با بازداشت شش شهروند بهایی یمن شروع شد.
با آغاز بحران و جنگ داخلی یمن در سال ۲۰۱۱ و با پس از قدرت گرفتن حوثیها در صنعا تعقیب اقلیت بهایی وارد مرحله جدیدی شد. ماه اوت سال ۲۰۱۶ حدود ۶۰ بهایی از جمله زنان و کودکان در یک کنفرانس اموزشی در صنعا بازداشت شدند.
روابط نزدیک حوثیان شیعه یمن با جمهوری اسلامی و نیز الگوی مشابه در برخورد با این اقلیت این گمان را تقویت کرده که حوثی ها در زمینه تعقیب و آزار بهائیان از جمهوری اسلامی ایران تبعیت می کنند.
عبدالملک حوثی، رهبر حوثیها که خود و گروهش مورد حمایت جمهوری اسلامی است، در نطقهای خود بارها به آیین بهایی اشاره کرده و آن را «ضاله» خوانده است.
مارخا مارتنز میگوید شواهدی وجود دارد که نشان میدهد این رفتار با بهائیان یمن از سوی مقامهای ایرانی هدایت میشود.
حوثی های یمن به تحریک و القای جمهوری اسلامی ایران عیناً نقشه ای را که بهائی ستیزان ایران با بهائیان ایران انجام داده و می دهند با بهائیان یمن می کنند. جمهوری اسلامی ایران بعضی کشورهای دیگر را نیز تحریک به بهائی ستیزی می کند: رجوع شود به مقالۀ «بهائی ستیزان جمهوری اسلامی ایران دیگر کشورها را نیز به بهائی ستیزی تشویق و تأکید می کنند!» در سایت ولوله در شهر
نوید / 01 May 2019