خبرگزاریهای داخلی گزارش دادند که خرمآباد، بیست و سومین شهر پرجمعیت ایران و مرکز استان لرستان در وضعیت بحران قرار گرفت. با تداوم بارش باران در حوضههای بالادستی، کرخه، دز و کارون هم تحت تأثیر قرار میگیرند. حدود ۹۰ درصد از حجم مخازن سدهای خوزستان پر شده است.
شهروندان فیلمهای در شبکههای اجتماعی منتشر کردهاند که نشان میدهد سیل در خیابانهای خرمآباد جاری شده است. خبرگزاری فارس اعلام کرد که پلیس از اهالی این شهر میخواهد که منازل خود در حوالی رودخانه خرمآباد را تخلیه کنند. منطقه فقیرنشین کوروش خرمآباد به زودی زیر آب میرود. دیوار برخی خانهها تخریب شده است.
معاون عمرانی استانداری لرستان در گفتگو با شبکه خبر گفته است به دلیل آبگرفتگی و ورود سیلاب به خرم آباد جهت حفظ جان مردم باید ۱۵۰هزار نفر از اهالی این شهر، خرم آباد را تخلیه کنند.
سازمان هواشناسی ایران پیشبینی کرده است که در ۲۵ استان ایران برف و باران میبارد و ۹ استان هم در خطر سیلاب قرار دارند. بر اساس گزارش سازمان هواشناسی، در استانهای خوزستان، ایلام، کرمانشاه، کردستان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، غرب استان فارس، جنوب و شمال غرب اصفهان، نیمه شمالی بوشهر و جزایر شمالی خلیجفارس رگبار باران با رعدوبرق، برخی نقاط بارش تگرگ و وزش باد شدید و سیلاب و طغیان رودخانهها یشبینی شده است.
۱۲ فروردین، پلیس خرمآباد: رودخانه طغیان کرد، سریع تخلیه کنید
وزارت کشور اعلام کرد که امکانات لجستیکی ارتش برای امدادرسانی به سیلزدگان از کرمانشاه به استان لرستان منتقل شد. دریادار حبیبالله سالاری، معاون هماهنگکننده ارتش که در ستاد مدیریت بحران استان خوزستان مستقر است، دوشنبه ۱۲ فروردین اعلام کرد:
« شرایط کنونی به گونهای نیست که فرصتی برای اجازه گرفتن از مقام بالادست باشد و به همین دلیل بسیاری از اختیارات به فرماندهان ارتش واگذار شده تا خود در محل و بر اساس وضعیت به سرعت تصمیمگیری و آن را اجرایی کنند.»
غلامرضا شریعتی،استاندار خوزستان در گفتوگویی تلویزیونی اعلام کرد که تاکنون ساکنان ۲۷ روستای خوزستان تخلیه شدهاند و به ساکنان ۴۴ روستای دیگر نیز که در خطر سیلاب قرار دارند، اعلام شده که محل سکونت خود را ترک کنند. برخی از ساکنان روستاها مقاومت میکنند.
دوشنبه ۱۲ فروردین: سیل در منطقه فقیرنشین کورش خرمآباد
رضا میرزایی، مدیر عامل آب منطقهای لرستان در گفتوگویی جداگانه اعلام کرد که در حادثه سیل سراسری مشخص شد که استان لرستان به دلیل عدم وجود سدهای مخزنی و کنترل سیلاب قادر نیست نقش مؤثری در مدیریت سیلاب حوزههای کرخه و کارون ایفا کند. محمد سبزهزاری، مدیرکل هواشناسی خوزستان به خبرگزاری ایسنا گفت:
«مشکل اصلی حوضههای آبریز کرخه، دز و کارون نیست، بلکه مشکل حوضههای بالادستی در استانهای ایلام، لرستان و کهگیلویه و بویراحمد است.»
نماینده ویژه استاندار لرستان در دورود برخی شایعات مبنی بر شکستگی سد مروک دورود را تکذیب کرد. محمدرضا صفیخانی شامگاه یکشنبه ۱۱ فروردین در گفتوگو با خبرگزاری ایرنا گفت با توجه به شدت بارشها فقط ۳۰ سانتی متر تا سرریز شدن سد باقی مانده است.
سد مروک در بالادست دورود ۱۰۵ میلیون متر مکعب ظرفیت دارد. خروجی سد مروک ۳۸ متر مکعب در ثانیه و ورودی آب این سد از محل سد کمال صالح اراک، ۸۰ متر مکعب در ثانیه است. به گفته صفیخانی چنانچه بارشهای پیشبینی شده هواشناسی رخ دهد، خطر طغیان رودخانه شهر وجود دارد.
نماینده ویژه استاندار لرستان در دورود گفت مجموع ظرفیت خروجی تیرهرود ۴۰۰ متر مکعب در ثانیه است که چنانچه ۱۰۰ میلی متر بارندگی رخ دهد ۷۰۰ تا ۸۰۰ متر مکعب (حدود ۲ برابر ظرفیت) وارد تیره میشود که این امر منجر به طغیان رود و ورود آن به منازل حاشیهای خواهد شد. ۲۰ هزار نفر از روستاییان در مسیر سیلاب زندگی میکنند و میبایست جابجا شوند.
۱۸ هزار نفر در شهر دورود و ۱۰ هزار نفر در روستاهای این شهرستان باید منازل خود را ترک کنند. به گفته معاون استاندار لرستان کار جابجایی بیش از ۷۰ درصد اهالی در معرض خطر انجام شده است.
خبر تکمیل میشود
بیشتر بخوانید: