پس از آنکه حماس اعلام کرد با میانجیگری مصر با اسرائیل بر سر آتشبس به توافق رسیده، اسرائیل این توافق را تکذیب کرد و گفت حملات خود را تشدید خواهد کرد. این رویدادها پس از حمله موشکی از غزه به خاک اسرائیل و حملات هوایی اسرائیل به نوار غزه رخ میدهند.
گیلاد اردان، وزیر امنیت داخلی اسرائیل سهشنبه ۶ فروردین / ۲۶ مارس خبر آتشبس با حماس، با میانجیگری مصر را رد کرد و آن را شایعه خواند.
اردان که با رادیو ارتش اسرائیل گفتوگو میکرد، افزود حماس در پی آتشبس است اما ما تا زمانی که به هدفهای خود نرسیم به حملات ادامه میدهیم.
وزیر امنیت داخلی اسرائیل تأکید کرد که حماس باید بابت حمله موشکی بامداد دوشنبه تاوان سنگینی بپردازد.
ارتش اسرائیل نیز گفته است که میخواهد حملات سنگینتری به مواضع حماس در نوار غزه انجام دهد.
این در حالی است که فوزی برهوم، سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) گفته بود: «تلاشهای مصر برای برقراری آتشبس بین گروههای مقاومت فلسطینی و اسرائیل موفقیتآمیز بود.»
سلامه معروف مسئول رسانهای دولت فلسطین در غزه نیز از ادامه فعالیت ادارات دولتی در این شهر در روز سهشنبه ۶ فروردین / ۲۶ مارس خبر داده بود. با این حال صبح سهشنبه همچنان صدای چند انفجار به گوش رسید.
پیش از آن، گروههای مسلح در غزه گفته بودند که در پاسخ به حملات هوایی اسرائیل به مواضع حماس، شامگاه دوشنبه چندین موشک از نوار غزه به سوی اسرائیل شلیک شد.
حماس و گروه «جهاد اسلامی» اعلام کردند که چند موشک به منطقه مرزی شلیک کردهاند و اگر ارتش اسرائیل به حملات خود ادامه دهد به این شلیکها ادامه خواهند داد.
ساعتی پس از آخرین حمله موشکی حماس به خاک اسرائیل نیمهشب گذشته، حملات نیروی هوایی اسرائیل نیز متوقف شد و این موضوع احتمال برقراری آتشبس را بیشتر کرد.
درگیریها از آنجا آغاز شد که بامداد دوشنبه یک موشک که از غزه پرتاب شده بود به یک خانه مسکونی در شمال تلآویو اصابت کرد و هفت نفر از شهروندان اسرائیلی را مجروح کرد. اسرائیل حماس را عامل این حمله دانست اما حماس هرگونه حمله به خاک اسرائیل را تکذیب کرد.
ارتش اسرائیل شامگاه دوشنبه در پاسخ به این حمله خبر آغاز عملیات علیه غزه را اعلام کرد و گفت بالگردهای این کشور دستکم سه حمله به یک پایگاه شاخه نظامی حماس در غرب نوار غزه انجام دادهاند.
ارتش اسرائیل گفت دوشنبه شب صدای آژیر خطر در چندین منطقه جنوب اسرائیل نزدیک به مرز با غزه به صدا در آمد.
در آغاز حمله اسرائیل ساکنان شمال غزه اعلام کردند که شامگاه دوشنبه صدای چند انفجار به گوش رسید. رسانههای محلی گفتند حملات هوایی اسرائیل به یک منطقه کشاورزی در شرق خان یونس در جنوب غزه انجام شده است.
شبکه الجزیره از مورد هدف قرار گرفتن چند ساختمان و اردوگاه آموزشی خالی متعلق به حماس خبر داد. کمی دیرتر، این شبکه از ویرانی کامل یک ساختمان واقع در محله مسکونی غزه گزارش داد. آمبولانسها به محل حادثه آمدند و صدای آژیر خطر به صدا در آمد.
اسرائیل اعلام کرد که مکان اصلی آموزش نظامی حماس را ویران کرده است.
وزارت بهداشت غزه گفته است هفت نفر در جریان حملات هوایی اسرائیل زخمی شدهاند.
اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش اسلامی حماس نیز از حفظ اتحاد فلسطینیها در مقابل حملات اسرائیل سخن گفت و افزود: «ما در برابر این حملات با جبههای متحد و ملی و با هماهنگی متحدان عرب خود میایستیم. مردم ما و مقاومت در صورتی که اشغالگران از خطوط قرمز عبور کنند، تسلیم نخواهند شد.»
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد «نگرانی عمیق» خود از درگیریهای تازه در غزه ابراز داشت و از طرفین خواست تا خویشتنداری کنند.
این حملات متقابل در حالی صورت گرفت که در واشنگتن بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل به دیدار دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا رفت و در آنجا ترامپ به وعدهای که به اسرائیل داده بود عمل کرد. رئیسجمهوری آمریکا شامگاه دوشنبه ۵ فروردین / ۲۵ مارس اعلامیه حاکمیت اسرائیل بر بلندیهای جولان را در حضور نتانیاهو امضا کرد و آن را بهرسمیت شناخت.
نتانیاهو که با این اقدام موقعیتاش در انتخابات دو هفته دیگر تقویت میشود عمیقاً سپاسگزار ترامپ است.
انتخابات پارلمانی ۹ آوریل در اسرائیل برگزار میشود. نتانیاهو به حمایت آمریکا برای پیروزی در این انتخابات چشم دوخته و به همین سبب هم برای دیدار و گفتوگو با ترامپ به واشنگتن سفر کرد.
بیشتر بخوانید: