مراسم بیست و چهارمین سالروز درگذشت عبدالعلی مزاری، رهبر پیشین حزب وحدت اسلامی افغانستان که در فضای باز با حضور صدها تن از شیعیان و مردمان هزاره در منطقه دشت برچی در غرب کابل برگزار شده بود، هدف خمپاره و انفجار بمب قرار گرفت. این مراسم به هم خورد. گروه دولت اسلامی (داعش) ادعا کرده که مسئولیت این حمله را به عهده دارد.
پنجشنبه ۷ مارس/ ۱۶ اسفند شماری از شخصیتهای سیاسی افغانستان، از جمله عبدالله عبدالله، حامد کرزی و صلاحالدین ربانی در مراسم بیست و چهارمین سالروز درگذشت عبدالعلی مزاری، رهبر پیشین حزب وحدت اسلامی افغانستان حضور داشتند. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس با آغاز سخنرانی عبدالله عبدالله، به نزدیکی ورزشگاهی که مراسم سالگرد رهبر هزارهها در آن در حال برگزاری بود، چندین خمپاره اصابت کرد. حاضران در این مراسم که به وحشت افتاده بودند، تلاش کردند محل برگزاری مراسم را ترک کنند. محمد حنیف اتمر، نامزد انتخابات ریاست جمهوری نیز همراه با سایر شخصیتهای بلندپایه افغانستان در این مراسم حضور داشت. اتمر با انتشار پیامی در توییتر نوشته است:
«این وحشتناکترین و نابخشودنیترین حمله یک دشمن سنگدل به غیرنظامیان بود.»
لطیف پدرام، نامزد انتخابات ریاست جمهوری افغانستان با انتشار اطلاعیهای اعلام کرده که در این حادثه از ناحیه شانه به طور سطحی زخمی شده است. سایر شخصیتهای سیاسی افغانستان که در این مراسم حضور داشتند آسیب ندیدهاند. صلاحالدین ربانی، وزیر خارجه افغانستان نیز با انتشار پیامی در توئیتر اعلام کرده که ستیزهجویان محل برگزاری مراسم را هدف خمپاره قرار داده بودند.
یکی از مقامات دولت افغانستان که نخواسته نامش افشا شود به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است که در این حمله دستکم هفت نفر کشته و ۱۰ نفر مجروح شدهاند.
وزارت داخله افغانستان ساعتی بعد از پایان یافتن مراسم سالروز درگذشت عبدالعلی مزاری اعلام کرد که خانهای را که از آنجا چندین خمپاره به نزدیکی محل برگزاری این مراسم شلیک شده بود محاصره کرده است. ظاهراً یک نفر از اشخاصی که در این خانه حضور داشتند بازداشت شده است.
سال گذشته هم دقیقاً در چنین روزی مراسم بیست و سومین سالروز درگذشت عبدالعلی مزاری، رهبر پیشین حزب وحدت اسلامی افغانستان، در مسجد شیعیان کابل هدف یک حمله انتحاری قرار گرفت. در حمله سال گذشته ۱۰ نفر کشته و ۲۰ نفر مجروح شده بودند.
طالبان در سال ۱۹۹۵ عبدالعلی مزاری را به گروگان گرفت و سپس رهبر هزارهها را به قتل رساند.
خبرگزاری الجزیره گزارش داده که ظاهراً دستگاههای اطلاعاتی افغانستان احتمال داده بودند که مراسم مزاری یک بار دیگر هدف حمله ستیزهجویان قرار میگیرد. همزمان با این حمله، گفتوگوهای طالبان با زلمی خلیلزاد، نماینده آمریکا در امور افغانستان در قطر نیز همچنان ادامه دارد. آخرین حمله بزرگ به کابل ژانویه/ دی سال جاری اتفاق افتاد. در فصل سرما حملات طالبان و داعش در افغانستان کاهش یافته بود.
بیشتر بخوانید: