به گزارش «کلمه» سید محمد خاتمی چهارشنبه ۱۵ اسفند در دیدار با اعضای فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی هشدار داد که مردم از اصلاحطلبان مأیوس شدهاند اما به جای آنکه به سمت اصولگرایان بغلتند، آرای آنان به سبد براندازان سرریز شده است. رئیس جمهوری دوران اصلاحات درباره سرخوردگی مردم از انتخابات در جمهوری اسلامی گفت: «امروز من از سوی مردم با این سوال مواجهم که ما را کشاندید پای صندوق رای، یک مورد نشان دهید که در راستای اصلاحات واقعی باشد. آیا قوه قضاییه و نحوه برخوردها بهتر شد یا بخش خصوصی سالم میتواند در عرصه حضور داشته باشد؟ آیا رویکردهایی که ما را در تنگناهای بزرگ خارجی قرار داد، اصلاح شد یا در برابر رویکردهای سالم مقاومت شد تا مردم نتیجه امتیازی که به دست آمده را احساس نکنند؟» خاتمی در ادامه سخنانش درباره «سرخوردگی و یأس» گفت: «دیگر خیلی سخت است که به مردم بگوییم بیایید رأی بدهید. آیا فکر میکنید در دور آینده انتخابات به حرف من و شما مردم پای صندوقها خواهند آمد؟ بعید میدانم مگر اینکه در یک سال آینده تحولی رخ دهد. متأسفانه با خواست جریانهای داخلی یأس در جامعه ما در حال افزایش است و ریزش از اصلاحطلبان به سبد جریانهای رقیب اصلاحات نمیرود، بلکه به سبد براندازان روانه میشود.»
06 March 2019
بعداز اعلام پیروزی در سوریه و همچنان اصرار بر ادامه سیاست صدور بمب و موشک ٬مجلس در جریان بررسی بودجه سال ۱۳۹۸، دولت را موظف به بازگشت به شیوه توزیع کالاهای اساسی به قیمت دولتی و از طریق کوپن یا کالابرگ الکترونیکی کرد!.
مهرداد بائوج لاهوتی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، دوشنبه ۱۳ اسفند (چهارم مارس) در واکنش به این مصوبه گفت: «درباره کوپنی کردن باید بگویم که نمایندگان هم متوجه نشدند به چه چیزی رأی دادند!.»«کوپنی کردن یعنی چه؟ مگر در سال ۵۸ هستیم؟ آن زمانها کوپن کاغذی بود حالا هم یک کارت دست مردم بدهیم و بگوییم در صف بایستید روغن و گوشت بگیرید! این کار منطقی نیست و فساد ایجاد میکند.»
farid / 06 March 2019
آقای خاتمی فراموش نکنند که رأی مردم به اصلاحات، برای نشان دادن این خواست عمومی بود که مردم از نظام جمهوری اسلامی برائت می کنند، و با حداقل امکانی که در دسترس باشد، به کسی رأی می دهند که با جمهوری اسلامی زاویه دارد حتی اگر آن زاویه (از دید مردم) کم باشد.
مردم بدین طریق پیامی را به خامنه ای دادند که ما با سیاستهای داخلی و خارجی تو مخالفیم، آن را عوض کن. اما خامنه ای و حاکمیت او لجوج تر از آن بوده که به خواست مردم ایران تمکین کند، و با سرکشی و قلدری در مقابل مردم قرار گرفت.
امروز اگر آقای خاتمی چنین صحبتی می کند، این پیام را به حاکمیت می رساند که اگر حاکمیت به همین مسیر ادامه دهد، ما (اصلاح طلبان) دیگر قادر نخواهیم بود در مدار بد و بدتر مردم را مجاب کنیم که دوباره پای صندوق رأی بیایند. که این نوعی تهدید هم محسوب می شود.
هر چند نگارنده این سطور معتقد نیست که جمهوری اسلامی انتخابات ریاست جمهوری دیگری را ببیند، اما احتمالاً حاکمیت جمهوری اسلامی در فکر حذف نهاد ریاست جمهوری و تبدیل آن به نخست وزیری پارلمانی است. و اعضای پارلمان هم با استفاده از ایجاد شوهای طایفهای، زبانی، دینی، قومی و … خواهند توانست نیازهای خود را تا حدودی مرتفع کنند (کشاندن مردم پای صندوق رأی). و دیگر نیازی به استمرار طلبان نخواهد بود. اما مشکلات اصلی که همانا اقتصاد، آزادی، پیشرفت کشور، از بین بردن فقر و بیسوادی، محیط زیست، روابط خارجی و هزاران معضل دیگر به جای خود باقی خواهد ماند، که همه این معضلات بدست مردم حل خواهند شد نه بدست اصلاح طلبان یا حاکمیت جمهوری اسلامی.
از سوی دیگر، معضل اصلی امروز جمهوری اسلامی انتخابات نیست، بلکه ترس از فروپاشی و سونامی گرسنگان است. برای همین پاسدار جعفری می گوید که فقر را از 50 به 10 درصد رسانده ایم!! این همان ترس است که بدین صورت نمود می یابد و مشخص می شود که در اتاقهای فکر سپاه، خطر ناشی از این سمت را بسیار جدی می دانند. و این معضل و خطر رفع نخواهد شد تا زمانی که حاکمیت را بزمین بزند.
صدیق / 06 March 2019
” اصولگرایان ” که همین الان هم
برانداز هستند .
کوین / 07 March 2019