مسعود پدرام، نويسنده، پژوهشگر و فعال ملی ـ مذهبی در زندان دست به اعتصاب غذا زد.

به گزارش تارنمای جنبش راه سبز (جرس)، اعتصاب غذای مسعود پدرام به دليل انتقال وی از بند ۳۵۰ اوين به يکی از سلول‌های انفرادی بند دو ـ الف سپاه پاسداران صورت گرفته است.

اين نويسنده در اعتراض به اين “رفتار غيرقانونی” سپاه پاسداران دست به اعتصاب غذا زده است.

بنا به اين گزارش، وی پس از انتقال به سلول انفرادی توسط بازجوهای سپاه پاسداران مورد بازجويی و انواع فشارهای روانی قرار گرفته است.

مسعود پدرام، دانش‌آموخته ارشد علوم سياسی و پژوهشگر اجتماعی شنبه ۲۱ آبان‌ماه ۱۳۹۰ توسط دايره اجرای احکام دادگاه انقلاب اسلامی تهران، بازداشت شد.

وی که عضو شورای فعالان ملی – مذهبی ايران است، در جريان بازداشت گروهی نيروهای ملی – مذهبی در اسفندماه ۱۳۷۹، بيش از سه ماه را در سلول‌های انفرادی بازداشتگاه عشرت‌آباد سپاه پاسداران به‌سر برده بود.

مسعود پدرام پس از انتقال به سلول انفرادی توسط بازجوهای سپاه پاسداران مورد بازجويی و انواع فشارهای روانی قرار گرفته است

پدرام پس از پنج ماه زندان، به قيد وثيقه آزاد شد. پرونده وی همچون پرونده ديگر فعالان ملی – مذهبی از آن هنگام تاکنون، در دادگاه تجديدنظر همچنان باز است.

مسعود پدرام در دادگاه انقلاب به رياست قاضی حداد در سال ۱۳۸۱ به چهار سال زندان و پنج سال محروميت از حقوق اجتماعی محکوم شد. اين حکم در دادگاه تجديدنظر متوقف ماند؛ و نتيجه اين دادگاه هيچ‌گاه به پدرام و ديگر متهمان پرونده، از جمله عزت‌الله سحابی، هدی صابر، حبيب‌الله پيمان، محمد ملکی، محمد بسته‌نگار، رضا رئيس طوسی و حسين رفيعی، از گروه بازداشت‌شدگان اعلام نشد.

اين پرونده ۱۵ متهم داشت. علی‌رضا رجايی، يکی ديگر از متهمان اين پرونده نيز هم‌اکنون در بند ۳۵۰ اوين زندانی است.

مسعود پدرام پشتيبان جنبش موسوم به سبز پس از دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری در ايران؛ در ماه‌های پيش از بازداشت، مورد احضار و تهديد مکرر نهادهای امنيتی قرار گرفته بود.

مسعود پدرام، نويسنده کتاب‌هايی چون: “روشنفکران دينی و مدرنيته در ايران پس از انقلاب” و “سپهر عمومی روايتی ديگر از سياست: نظريات آرنت و هابرماس” و مترجم کتاب “زندگی و زمانه دموکراسی ليبرال” است. از وی مقالات متعددی در نشريات داخلی کشور در معرفی نظرات يورگن هابرماس و هانا آرنت و مفهوم “سپهر عمومی” منتشر شده است.