چهار کانديدای رياست جمهوری مصر فعاليتهای انتخاباتی خود را در اعتراض به کشتارهای ديروز قاهره به حالت تعليق درآوردند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، اين چهار کانديدا محمد مرسی، عبدالمنعم ابولفتوح، خالد علی و حمدين صباحی هستند که گرايشهای مختلف سياسی را در مصر نمايندگی میکنند.
روز گذشته، ۱۳ ارديبهشت (دوم ماه مه) مهاجمانی ناشناس به تجمع اعتراضی مردم در نزديکی ساختمان وزارت دفاع مصر حمله کردند که اين رويداد ۲۰ کشته و بيش از ۱۰۰ زخمی بر جای گذاشت.
محمد مرسی، نامزد گروه اخوانالمسلمين در انتخابات رياست جمهوری مصر، به خبرنگاران گفت “برای اعلام همبستگی با معترضان ديروز” تصميم به تعليق فعاليتهای انتخاباتیاش بهمدت ۴۸ ساعت گرفته است.
او معتقد است که اعضای SCAF (شورای عالی نيروهای مسلح) بهعنوان حاکمان کنونی اين کشور، نخستين مسئولان اين حادثه هستند.
شورای عالی نيروهای مسلح مصر اعلام کرد که در صورت پيروزی يکی از نامزدها در مرحله نخست انتخابات روز ۲۴ ماه مه، اين شورا آماده تحويل دادن قدرت به دولت غيرنظامی منتخب خواهد بود
عبدالمنعم ابوالفتوح که مهمترين رقيب اسلامگرای مرسی بهشمار میآيد نيز تمام فعاليتهای انتخاباتیاش را بهمدت يک روز لغو کرد. اين موضوع را کمپين انتخاباتی او به خبرگزاری فرانسه اطلاع داده است.
در همين حال، خالد علی و حمدين صباحی، دو نامزد گروههای چپگرای مصر نيز از تعليق فعاليتهای انتخاباتیشان خبر دادند.
همچنين شورای عالی نيروهای مسلح مصر بهعنوان پيشنهاد صلح به معترضان حکومت نظامی اعلام کرد که در صورت پيروزی يکی از نامزدها در مرحله نخست انتخابات روز ۲۴ ماه مه، اين شورا آماده تحويل دادن قدرت به دولت غيرنظامی منتخب خواهد بود.
ارتش مصر پيش از اين اعلام کرده بود که قدرت را در پايان ماه ژوئن تحويل دولت جديد خواهد داد.
درگيری ديروز قاهره ميان معترضان حکومت نظامی و مهاجمان ناشناس از صبح زود آغاز شد و بهمدت چند ساعت تا بعدازظهر ادامه يافت. هر دو طرف با پرتاب بمبهای بنزينی و سنگ به يکديگر حملهور شده بودند.
يک منبع آگاه نظامی به خبرگزاری فرانسه اطلاع داد که ديروز ارتش نيز برای فرونشاندن درگيری، سربازان خود را در مرکز قاهره مستقر کرده بود.
عمر موسی، دبيرکل سابق اتحاديه عرب و يکی از نامزدهای انتخابات رياست جمهوری اظهار داشت: “خشونتهای روز چهارشنبه ثابت کرد که بايد بدون هيچ تأخيری و دقيقأ بر اساس زمانبندی اعلام شده، دوران انتقالی را بهپايان برسانيم.”
دور نخست انتخابات رياست جمهوری مصر در روزهای ۲۳ و ۲۴ ماه مه (سوم و چهارم خردادماه) برگزار خواهد شد.
اين گروههای تندرو همه چيز را برای خودشان ميخواهند و خود را قيم و ولي مردم ميدانند و نميدانند دموکراسی و انخابات آزاد يعنی چی ….
کاربر مهمان / 04 May 2012