عراق با نزدیک به دو میلیون مسافر در هفت ماه نخست امسال، بیشترین گردشگر را روانه ایران کرده است. مجموع گردشگرانی که از ابتدای امسال تا پایان مهرماه ۹۷ به ایران سفر کرده‌اند. چهار میلیون و ۷۳۹ هزار و ۴۱۳ نفر بوده است.

ولی تیموری، معاون گردشگری کشور به ایسنا گفته در کل سال ۹۶ یک میلیون و ۳۵۶ هزار و ۱۸۵ عراقی به ایران آمده بودند که رشد این جمعیت در قیاس با سال قبلش ۳.۱ درصد منفی بود.

سال ۹۵ یک میلیون و ۳۹۸ هزار و ۲۰۱ نفر عراقی به ایران سفر کرده بودند.

سفرهای شهروندان عراقی به ایران در سال‌های اخیر با اخباری مبنی بر وجود نوعی سکس توریسم در ایران پیوند خورده است‌. اخباری که مقامات ایران آنها را غیرواقعی می‌خوانند.

به گفته معاون گردشگری، بیشترین گردشگرانی که این مدت به ایران سفر کرده‌اند از کشورهای همسایه و به ترتیب از عراق، جمهوری آذربایجان، افغانستان، ترکیه و پاکستان بوده‌اند که انگیزه‌ی آن‌ها برای سفر به ایران به ترتیب درمان، زیارت و فرهنگی بوده است.

مقامات سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری میزان هزینه‌کرد این گردشگران را همردیف با گردشگران اروپایی و بیشتر از چینی‌ها اعلام کرده بودند اما معاون گردشگری کشور گفته ‌تا زمانی که حساب اقماری در کشور راه‌اندازی نشود نمی‌توان خیلی دقیق درباره آمارها صحبت کرد. او گفته اگر هزینه‌کرد گردشگران کشورهای عربِ همسایه بیشتر اعلام شده به دلیل نوع و شیوه سفر آن‌ها در ایران بوده است. عرب‌های همسایه ماندگاری طولانی و انگیزه‌های درمانی دارند که هزینه‌کرد این گردشگران را در ایران قابل توجه کرده است.

به گفته تیموری در گذشته بیشتر همسایگان برای زیارت، تجارت و کار به ایران سفر می‌کردند اما حالا عراقی‌ها و آذربایجانی‌ها بیشتر با انگیزه درمان به ایران سفر می‌کنند. این نوع از گردشگری هم معمولا درآمدزایی خوبی دارد.

او چندی پیش از افزایش ۲ درصدی سفر گردشگران اروپایی به ایران در یک ماه نخست پاییز خبر داده بود و اکنون گفته در دو ماه گذشته سفر آن‌ها شتاب گرفته است.

بر اساس گزارش سازمان جهانی گردشگری، ایران رتبه دهم جاذبه‌های باستانی و تاریخی و رتبه پنجم جاذبه‌های طبیعی را در جهان داراست. هر سال حدود چهار میلیون گردشگر خارجی به ایران سفر می‌کنند.

خروج آمریکا از برجام و شروع دور تازه تحریم‌های یکجانبه در کنار جهش قیمت ارزهای خارجی، از موضوعات موثر بر گردشگری در ایران است.

افزایش نرخ تبادل ارزهای خارجی به معنای ارزان شدن سفر به ایران برای گردشگران خارجی است، اما در عمل به دلیل نامناسب بودن زیرساخت‌ها، تمایل چندانی در گردشگران کشورهای اروپایی برای سفر به ایران دیده نمی‌شود.

بيشتر بخوانيد: