نيروهای ارتش سوريه با فرارسيدن مهلت اجرای طرح آتش‌بس از صبح پنج‌شنبه حملات خود را به شورشيان متوقف کردند.

خبرگزاری رويترز امروز پنج‌شنبه ۲۴ فروردين، از آرامش شهرها و مناطقی نوشته‌ است که در روزهای اخير هدف حمله‌های سنگين نيروهای ارتش سوريه بوده‌اند. با اين حال فعالان اپوزيسيون و قدرت‌های غربی ترديد دارند که بشار اسد، رئيس جمهور سوريه به طرح صلحی که کوفی عنان آن را ارائه کرده ‌است، پايبند بماند.

بر اساس اين گزارش، نيروهای ارتش سوريه به‌همراه تانک‌هايشان همچنان مواضع خود را در بسياری از شهرها حفظ کرده‌اند. اين در حالی است که بر اساس طرح صلح در سوريه، شهرها و مناطق مسکونی اين کشور بايد از نيروهای ارتش و سلاح‌های سنگين خالی شوند.

ابو رامی، يکی از فعالان سوريه‌ای که در شهر حمص اقامت دارد به رويترز گفت: “شب خونينی را پشت سر گذاشتيم. شهر حمص زير گلوله‌باران و آتش سنگينی بود، اما الان اين‌جا آرام است و هيچ گلوله‌ای شليک نمی‌شود.”

با وجود اعلام آرامش، شاهدان از حضور نيروهای نظامی در شهرها سخن می‌گويند

از دو هفته پيش، زمانی که بشار اسد موافقت خود را با طرح صلح کوفی عنان اعلام کرد، حمله‌های ارتش سوريه به شهرهای شورشی شدت بيشتری يافت به‌طوری که صدها نفر در اين مدت کشته شدند.

اکنون اما جهاد مقدسی، سخنگوی دولت سوريه خبر می‌دهد که دمشق طرح عنان را “کامل” اجرا کرده ‌و به نيروهای ارتش نيز حمله نشده ‌است.

او گفت: “دليلی ندارد که آتش‌بس را بشکنيم.”

مردم از نواحی حمص، حما و ادلب که در هفته اخير زير آتش سنگين نيروهای ارتش سوريه قرار گرفته بودند، گزارش می‌دهند که اوضاع آرام است.

يکی از فعالان که در دمشق حضور دارد گفت که پايتخت هم آرام است.‌

به گفته رامی عبدالرحمان، مدير سازمان ديده‌بان حقوق بشر که در بريتانيا مستقر است، پس از مهلت مقرر برای اجرای آتش‌بس، سراسر کشور آرام شده ‌است.

با اين وجود، شاهدان از حضور نيروهای نظامی در شهرها سخن می‌گويند. يکی ديگر از فعالان سياسی گفت: “هيچ نشانه‌ای از خروج نيروهای نظامی از شهر حمص ديده نمی‌شود. تک تيراندازان، تانک‌ها و سربازان همچنان اين‌جا هستند و هيچ جا نرفته‌اند. مردم مراقب همه چيز هستند. آن‌ها معتقدند که اين آتش‌بس موقتی است.”

امروز کوفی عنان در رابطه با تحولات سوريه به شورای امنيت سازمان ملل متحد گزارش می‌دهد.

اگرچه در طرح کوفی عنان پيش‌بينی نشده ‌است که دولت سوريه تغيير کند، اما قدرت‌های غربی در حال لابی‌گری با روسيه، متحد کليدی بشار اسد هستند که بر سوريه فشار بيشتری وارد کند تا از اين طريق چهار دهه حکومت خاندان اسد پايان يابد.

در همين حال روسيه نيز بر اساس طرح کوفی عنان، خواستار اعزام هر چه زودتر ناظران بين‌المللی به سوريه شده ‌است.