گروهی از حاميان مادران پارک لاله با اعلام فراخوانی به‌منظور جمع‌آوری امضا به پشتيبانی از منصوره بهکيش، فعال حقوق بشر که به زندان محکوم شده است، پرداختند.

به گزارش زمانه اين فراخوان از آن رو منتشر شده که منصوره بهکيش، فعال حقوق بشر و عضو گروه حاميان مادران عزادار (مادران پارک لاله) در ايران به چهار سال و نيم زندان محکوم شده است.

خبرگزاری مجموعه فعالان حقوق بشر در ايران (هرانا) روز سه‌شنبه ۱۵ فروردين‌ماه جاری با انتشار اين خبر نوشت که اين حکم از سوی شعبه‌ ١۵ دادگاه انقلاب تهران، به رياست قاضی صلواتی و به استناد ماده‌ ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی صادر شده است.

برپايه اين ماده از قانون مجازات اسلامی منصوره بهکيش به اتهام “اجتماع و تبانی بر عليه امنيت ملی از طريق تشکيل گروه مادران عزادار” به چهار سال حبس تعزيری و بر اساس ماده‌ ۵۰۰ اين قانون با اتهام “تبليغ عليه نظام” به شش ماه حبس محکوم شد.

اتهام‌های منصوره بهکيش “اجتماع و تبانی بر عليه امنيت ملی از طريق تشکيل گروه مادران عزادار” و “تبليغ عليه نظام” است

دادگاه اين فعال حقوق بشر صبح روز چهارم دی‌ماه سال گذشته در همين شعبه دادگاه انقلاب تهران برگزار شده بود.

منصوره بهکيش شب ۲۲ خردادماه ۱۳۹۰ در تهران توسط مأمور اطلاعاتی زن شناسايی، دستگير و پس از انتقال به پليس امنيت، به‌عنوان مورد خاص به زندان اوين منتقل شد.

وی عصر روز ۱۸ تيرماه همان سال و پس از پرداخت قرار کفالت از زندان اوين آزاد شد.

بازداشت منصوره بهکيش، با اعتراض گسترده‌ سازمان‌های حقوق بشری داخلی و بين‌المللی و نيز دولت‌ها همراه گرديد و فدراسيون بين‌المللی جامعه‌های حقوق بشر با صدور بيانيه‌ای اين اقدام را محکوم کرد.

منصوره بهکيش به همراه بسياری ديگر از اعضای خانواده‌های زندانيان سياسی، در طول سال‌های گذشته، هر سال در شهريورماه در گورستان خاوران مراسم سالگرد کشتار بزرگ زندانيان سياسی ايران در تابستان ۶۷ را برگزار می‌کرد و از طرف وزارت اطلاعات بارها در همين رابطه احضار و يا بازداشت شده است.

وی همچنين در ماه‌های پس از انتخابات بحث‌برانگيز دهمين دوره رياست جمهوری در سال ۸۸ دوبار به‌دليل شرکت در مراسم بعدازظهرهای شنبه مادران عزادار در پارک لاله تهران بازداشت شد و در روز چهارشنبه ۲۶ اسفندماه همين سال هنگامی که برای ديدار با فرزندان خود عازم ايتاليا بود، از طرف مقامات قضائی ايران ممنوع‌الخروج اعلام گرديد.

منصوره بهکيش در دهه ۶٠ پنج عضو خانواده خود را يا در زندان‌ها از دست داده است و يا در خيابان‌ها در درگيری با مأموران جمهوری اسلامی کشته شده‌اند.

سيامک اسديان همسر خواهرش زهرا در مهرماه ۶٠، زهرا در شهریور ۶۲؛ برادران‌اش محسن در اردیبهشت ۶۴ و محمود و علی در شهریور ۶٧؛ کشته شدند.

تنها برادر باقی‌مانده منصوره بهکيش، جعفر بهکيش، فعال حقوق بشر است که هم‌اکنون در خارج از ايران زندگی می‌کند.