راه‌اندازی فيس‌بوک صلح و دوستی با ايرانيان از سوی گروهی از مردم اسرائيل با استقبال غافلگيرانه‌ای روبه‌رو شد.

به گزارش سايت هفته‌نامه لو پوان فرانسه، رونی ادری Ronny Edry ، استاد رشته گرافيک و همسرش تامار Tamar کمتر از يک هفته است صفحه فيس‌بوکی برای ابراز دوستی و صلح و ايجاد رابطه با مردم ايران راه‌اندازی کرده‌اند که با استقبال مواجه شده است.

بر صفحه اصلی اين فيس‌بوک تصوير رونی و دخترش با پرچم اسرائيل در دست، در کنار خانه‌شان در تل‌آويو قرار دارد که تامار آن را گرفته است.

بر روی اين تصوير نوشته شده است: “ايرانيان، ما هرگز کشور شما را بمباران نخواهيم کرد؛ ما شما را دوست داريم.”

در نوشته همراه اين تصوير نيز آمده است: “به مردم ايران، به تمام پدران، مادران، کودکان، خواهران و برادران؛ برای اين‌که جنگی ميان ما رخ دهد ما بايد پيش از هر چيز از يکديگر بترسيم. من از شما نمی‌ترسم؛ من از شما متنفر نيستم. من حتا شما را نمی‌شناسم. هيچ ايرانی‌ای به من بدی نکرده است.”

تصوير رونی ادری سازنده صفحه فيس‌بوک دوستی و صلح مردم اسرائيل و ايران به‌همراه دخترش بر صفحه نخست فيس‌بوک

رونی ادری در باره استقبال مردم از اين صفحه فيس‌بوک می‌گويد: “ديوانه‌کننده است! من و همسرم و چند دوست که پيش ما آمدند تا کمک‌مان کنند؛ اين صفحه را راه انداختيم و باورمان نمی‌شود؛ استقبال، کاملأ غيرمنتظره بود.”

ادری ادامه می‌دهد: “روز نخست آرام آرام به‌ويژه با پيام‌های خوانندگان اسرائيلی که ما را متهم به ساده‌انگاری می‌کردند، آغاز شد.”

پس از گذشت کمتر از يک هفته، يک ميليون اسرائيلی و ايرانی از پيام مجازی صلح اين گروه از اسرائيلی‌ها استقبال کردند.

آن‌ها در اين صفحه فيس‌بوک پيام می‌گذاشتند که اين اقدام را “دوست دارم” و يا در آن “شرکت می‌کنم”. آن‌ها مدت‌های طولانی “چت” می‌کردند.

رونی ادری درباره انگيزه اين اقدام می‌گويد: “قبل از هر چيز می‌خواستم گفتمان خشونتی که هم‌اکنون ميان اورشليم و تهران حاکم است را با پيامی ساده، صلح‌آميز و انسانی بشکنم.”

وی می‌افزايد: “اين‌جا در اسرائيل تنها تصويری که از ايران می‌بينيم احمدی‌نژاد با عينک سياه در بازديد از يک مرکز هسته‌ای و نفرين «صهيونيست‌ها» است. فقط تهديد و ترس.”

ادری می‌گويد: “پيش خود گفتم، شايد برای ايرانيان نيز اسرائيل چنين باشد. آن‌ها چه چيزی از اسرائيل می‌شنوند، تنها تهديد به حملات هوايی، بمباران گسترده و… به همين خاطر تصميم گرفتم به آن‌ها رجوع کنم تا ببينم آيا واقعأ از من متنفرند…”

به گفته رونی ادری نخستين پاسخ‌ها از ايران پس از گذشت ۴۸ ساعت دريافت شد. ابتدا با ارسال پيام‌های شخصی بدون هويت. سپس عکس‌هايی به اين صفحه مجازی رسيد و واکنش‌ها گسترده شد، با عکس‌هايی مات و از نيم‌رخ و يا با نمايش تنها يک پا و يا يک دست.

همه اين تصاوير با پيام‌هايی چون: “ما نيز شما را دوست داريم. با وجود سانسور پيام شما به ما رسيد… برخلاف حکومت، مردم ايران با هيچ ملتی به‌ويژه اسرائيلی‌ها دشمنی ندارند… ما هرگز اسرائيلی‌ها را به‌عنوان دشمن خود نمی‌شناسيم… احمدی‌نژاد با نابودی‌اش پايان خواهد يافت، او فقط يک فرصت‌طلب است، همه از او نفرت دارند، ما شما را دوست داريم، ما صلح می‌خواهيم و از پيام‌تان سپاسگزاريم” همراه بودند.

رونی و تامار با موفقيت اين صفحه فيس‌بوک قصد دارند سطح کار خود را ارتقا بخشند. آن‌ها در نظر دارند اين ابتکار خود را با خروج از شبکه‌های اجتماعی اينترنت و حضور در سايت‌های اينترنتی چون يوتيوب و يا حضور مستقيم در ميدان‌های بزرگ کشورهای مختلف همچون ميدان کنکورد و يا مديسون، جهانی کنند.

آن‌ها همچنين می‌خواهند از رسانه‌های بين‌المللی برای بازتاب اين اقدام استفاده لازم را ببرند.

به نوشته سايت مجله لو پوان، در کنار تهديدات روزمره، از اسرائيل گاه صداهای متفاوت نيز به‌گوش می‌رسند که اميدبخش‌اند. همچون موفقيت فيلم “جدايی نادر از سيمين” در اسرائيل که با استقبال تماشاگران و منتقدان روبه‌رو شد و يا پيام نوروزی شيمون پرز از راديو اسرائيل که در آن به زبان فارسی نوروز را به ايرانيان تبريک گفت.

در همين زمينه:
:: گفت‌وگو با رونی اِردی، آغازکننده کمپین “اسرائیل ایران را دوست دارد” – سارا روشن ::
:: یک آمریکایی یهودی مقیم تاجیکستان: مثبت در راه دوستی میان ایران و اسرائیل – شهزاده سمرقندی ::


::صفحه فيس‌بوک رونی و تامار را با کليک اين‌جا ببينيد::