نمايندگان بيش از ۷۰ کشور و سازمان بين‌المللی، امروز (جمعه) در محلی خارج از پايتخت تونس گرد هم می‌آيند تا همايشی را در حمايت از نيروهای اپوزيسيون سوريه برگزار کنند. در دستور جلسه‌ اين نشست، کمک‌رسانی به شهروندان سوريه در اولويت قرار گرفته است.

به گزارش بخش انگليسی‌زبان صدای آمريکا، اين نخستين نشست از سلسله نشست‌هايی به شمار می‌آيد که قرار است با عنوان “دوستان سوريه” و با حضور مقامات کشورها و سازمان‌های مختلف جهان برگزار شود.

اين همايش در حکم واکنشی به حمايت‌های چين و روسيه از حکومت سوريه خواهد بود که چندی پيش قطعنامه‌ شورای امنيت سازمان ملل متحد را درباره بحران سوريه وتو کردند.

برگزارکنندگان اين همايش اميدوارند که با توسل به شيوه‌هايی چون “تحت فشار گذاشتن” و “متقاعدسازی” بتوانند بشار اسد را وادار کنند که مانع ورود کمک‌های بشردوستانه به کشورش نشود و در عين حال، بپذيرد که به سلطه ۳۰ ساله خاندان اسد بر سوريه پايان دهد.

هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا از جمله چهره‌هايی است که در همايش تونس حضور دارد. او روز گذشته اعلام کرد که اين همايش، با هدف انعکاس ديدگاه‌های جامعه بين‌الملل درباره ايجاد تغيير در سوريه برگزار می‌شود.

سازمان ملل به‌منظور تحت فشار قرار دادن بشار اسد، از برترين ديپلمات بين‌المللی خود، کوفی عنان به‌عنوان سفير اين سازمان به سوريه نام برد

کلينتون همچنين ابراز اميدواری کرد که برگزاری چنين همايشی، به اندازه کافی رئيس جمهور سوريه را تحت فشار بگذارد تا او را متقاعد کند که تغيير را بپذيرد.

کلينتون اظهار داشت: “اين همايش همچنين کشورهايی چون روسيه و چين را تحت فشار می‌گذارد چرا که جهان عرب نمی‌تواند بايستد و نظاره‌گر باشد که دو کشور، يکی به دلايل اقتصادی و ديگری، هم به دلايل اقتصادی و هم به دلايل ايدئولوژيک به تداوم حکومتی کمک کنند که از پذيرش تمام قواعد استاندارد بين‌المللی روز سر باز می‌زند.”

کوفی عنان به عنوان سفير سازمان ملل به سوريه می‌رود

سازمان ملل به‌منظور تحت فشار قرار دادن بشار اسد، از برترين ديپلمات بين‌المللی خود، کوفی عنان به‌عنوان سفير اين سازمان به سوريه نام برد.

سازمان ملل اين خبر را هم‌زمان با برگزاری همايش “دوستان سوريه” در تونس اعلام کرده است.

عنان که از ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۶ به عنوان دبير کل سازمان ملل فعاليت کرده بود، هم‌اکنون مسئوليت خطير نظارت مستقيم بر قيام مردم سوريه را عهده‌دار شده است.

انتخاب فردی با شهرت و اعتبار کوفی عنان برای چنين منظوری در عين حال می‌تواند بيانگر اين واقعيت باشد که کمتر فردی در سازمان ملل وجود دارد که از عهده مذاکره با بشار اسد بربيايد. اخيرأ مأموريت اعزام سفرای روسيه به دمشق نيز که با هدف متوقف ساختن خشونت در سوريه انجام گرفته بود، با شکست روبه‌رو شد.

با وجودی که عنان در سال‌های اخير روابط خوبی با حکومت سوريه داشته است، موفقيت يا عدم موفقيت او در مأموريت جديدش بستگی به اين خواهد داشت که بشار اسد تا چه ميزان از حضور او در سوريه استقبال کند.