این مجموعه دربرگیرنده خبرهای اعتراضاتی است که چهارشنبه ۲۷ تیر ۱۳۹۷ صورت گرفته یا در این روز خبرهای آنها منتشر شدهاند. مجموعه ممکن است با اطلاعات جدید بروز شود.
چالش «نه به فیش حقوقی»: آتشزدن فیشهای حقوقی توسط معلمان ادامه دارد
از هفته پیش که معلمان فیشهای حقوقی خود حاوی افزایش اسمی حقوقشان به میزان ۶ تا ۱۰ درصد را دریافت کردهاند، موج اعتراض معلمان به راه افتاده است. معلمان افزایش اسمی ۶ تا ۱۰ درصد حقوق که آن هم به جای فروردین با ۴ ماه تاخیر در تیر ۹۷ ابلاغ شده را توهینآمیز خوانده و کمپین آتش زدن فیشهای حقوقی را به راه انداختهاند. معلمان میگویند حقوق آنها کاهش یافته و بسیاری از مزایای مزدی نیز حذف شده است.
چالش «نه به فیش حقوقی» و آتش زدن فیشهای حقوقی از شهر به شهر گسترش یافته. کانالهای صنفی معلمان در تلگرام تا کنون دهها فیلم و تعداد بیشتری عکس از معلمانی منتشر کردهاند که به طور فردی یا به صورت دستهجمعی فیشهای حقوق خود را آتش میزنند و به تحقیر و بیعدالتی اعتراض میکنند.
سهشنبه ۲۵ تیر شبهنگام هم معلمان توفان تویتری #چالش_فیش_حکم_حقوقی را به راه انداختند.
رضا مسلمی عضو کانون صنفی معلمان همدان در توضیح اعتراض فراگیر معلمان گفته است قدرت خرید معلمان به طور بیسابقهای کاهش یافته است:
«این حرکت خودجوش، واکنش منطقی معلمان است به کاهش بیسابقه قدرت خرید در ماههای اخیر. معلمان که انتظار داشتند دولت حداقل در حیطه معیشت، حافظ سطح زندگی آنها باشد، به ناگاه دیدند دولتی که به نگه داشتن نرخ تورم تک رقمی مینازید، ناگهان افسار اقتصاد را رها کرد و یک شبه بسیاری از مردم فرودست از جمله معلمان و کارگرانِ زیر خط فقر را به قعرِ چاه گرسنگیِ مطلق کشاند».
تحصن دختران شینآبادی مقابل دفتر ریاستجمهوری
دختران شینآبادی چهارشنبه ۲۷ تیر به همراه تنی چند از اعضای خانواده و وکیل خود مقابل دفتر حسن روحانی رئیسجمهور در خیابان پاستور تحصن کردند. آنها بنرهایی در دست داشتند که بر آنها نوشته شده بود:
- ما دختران شینآبادی درمان را حق مسلم خود میدانیم
- ما دانشآموزان شینآباد از عملی نشدن وعدههای مسئولان خسته شدهایم
۱۵ آذر ۹۱ کلاس درس مدرسه ایتدایی شینآباد در اثر خرابی بخاری نفتسوز کلاس دچار آتشسوزی شد و ۲۹ تن از ۳۷ دانشآموز آن دچار سوختگی شدند. روند معالجه دختران موسوم به «دختران شینآبادی» که به سوختگی شدید دچار شده بودند در اثر بیتوجهی مسئولان هنوز به نتیجه نرسیده است.
حسين احمدي نياز وکیل این دختران بارها به بیتوجهی مسئولان انتقاد کرده است. او امروز در تحصن خیابان پاستور از مسئولان دفتر ریاست جمهوری خواست فورا به وضع دختران شینآبادی رسیدگی شود.
کارگران شهرداری بندر امام ۵ ماه است مزد نگرفتهاند
کارگران شهرداری بندر امام ۵ ماه است دستمزد نگرفتهاند. محمد عبیاوی شهردار این شهر گرچه تعویق مزد کارگران به مدت ۵ ماه را تائید کرده اما یا سلب مسئولیت از شهرداری گفته مقصر پیمانکار است که اعتبار لازم از شهرداری را دریافت کرده اما مزد کارگران را نپرداخته است.
این اولین بار نیست که مسئولان شهرداری یک شهر در برابر اعتراض کارگران به تعویق چند ماه دستمزد، از خود سلب مسئولیت میکنند.
کارگران دهها شهرداری در سراسر ایران مزدهای معوقه دارند. در پی هر اعتراض کارگران، پیمانکاران عدم پرداخت مزد کارگران را نتیجه بدحسابی شهرداری اعلام میکنند و مسئولان شهرداری ادعا میکنند اعتبار لازم برای پرداخت مزد کارگران را به پیمانکاران پرداختهاند.
تجمع کارگران پروژه “شهرخودرو” در اعتراض به تعویق مطالبات
تعدادی از کارگران و پیمانکاران پروژه «شهرخودرو» متعلق به «بانک شهر» چهارشنبه ۲۷ تیر در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات و معوقات مزدیشان مقابل دفتر بانک تجمع کردند.
آنها بنری در دست داشتند که بر آن نوشته شده بود:
- به داد ما کارگران برسید
- دو سال در پروژه شهر خودرو کار کردهایم اما مطالبات خود را نگرفتهایم
اعتصاب کارگران راهآهن تبریز
گروهی از کارگران راهآهن تبریز چهارشنبه ۲۷ تیر اعتصاب کردند. کارگران به واسطه شرکت پیمانکاری «گسترش راهآهن» به کار اشتغال دارند. آنها دو ماه دستمزد نگرفتهاند. شرکت پیمانکار سطح مزایای شغلی آنها را نیز کاهش داده است.
شاهپور ارسلانی مدیرکل راهآهن آذربایجان تعویق مزد اردیبهشت و خرداد کارگران را تائید کرده است.
اعتصاب مجدد کارگران سد لاستیکی تالش
یک وب سایت محلی در استان گیلان با انتشار عکسی از تجمع کارگران سدلاستیکی تالش، از اعتصاب مجدد آنها خبر داده است.
به نوشته «تالش فردا»، کارگران سد پلاستکی تالش چهارشنبه ۲۷ تیر مجددا اعتصاب کردهاند. علت اعتصاب اعلام نشده است.
عملیات اجرایی سد لاستیکی شهر تالش بر روی رودخانه کرگانرود تابستان سال ۹۶ آغاز شده و بهرهبرداری از آن بارها به تاخیر افتاده است.
اعتصاب کارگران نیروگاه سیکل ترکیبی کاشان
کارگران نیروگاه سیکل ترکیبی کاشان که ۴ ماه است دستمزد نگرفتهاند، روز چهارشنبه ۲۷ تیر اعتصاب کردند.
کارگران این نیروگاه به واسطه شرکت مپنا (وابسته به قرارگاه خاتمالانبیا) در نیروگاه کاشان به کار اشتغال دارند و در ماههای اخیر بارها در اعتراض به تعویق ماهها مزد اعتصاب کردهاند. آنها ۱۹ خرداد نیز با خواست پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه اعتصاب کرده بودند.
تجمع رانندگان بازنشسته شرکت واحد در اعتراض به تعویق مطالبات
تعدادی از کارگران رانندگان بازنشسته شرکت واحد چهارشنبه ۲۷ تیر در اعتراض به عدم پرداخت مبالغی که در زمان اشتغال نزد کارفرما با پرداخت ۳ درصد حقوق خود پسانداز کردهاند تجمع کردند.
به نوشته سندیکای کارگران و رانندگان شرکت واحد، کارگران شهرداری و شرکتهای وابسته به شهرداری در صورت موافقت شخصی ۳ درصد از حقوقشان در مدت زمان اشتغال کسر و نزد شهرداری باقی میماند و در زمان قطع خدمت به هر دلیلی، شهرداری میبایست دو برابر مبلغ کسر شده از حقوق کارگر را به وی پرداخت کند.
معترضان چهار ماه است بازنشسته شدهاند اما هنوز طلب خود بابت ذخیره ۳ درصد را دریافت نکردهاند.
اعتراض کارگران تراکتورسازی تبریز به شرایط کار و قطع عصرانه
کارگران شرکت ریختهگری کارخانه تراکتورسازی تبریز در شرایط سختی کار میکنند. آنها در شیفت ساعت ۱۴ تا ۲۴ شب بطور معول یک کلوچه بعنوان عصرانه میگرفتند. مسئولان شرکت اخیرا توزیع عصرانه میان کارگران را قطع کردهاند و کارگران معترض را به اخراج تهدید کردهاند.
کارگران ریختهگری تراکتورسازی تبریز در پیامی که توسط اتحادیه آزاد کارگران ایران منتشر شده نوشتهاند در کارگاه ریختهگری که دمای ذوب فلز در آن به ۱۴۰۰ درجه میرسد مانند برده کار میکنند.
بیشتر بخوانید: