رئیس سازمان هواشناسی کشور گفته میانگین بارش سالانه ایران کمتر از یک سوم میانگین جهانی است.
داوود پرهیزکار توصیه کرده که در طرحهای توسعه ایران بازنگری شود. او مهمترین راهکار خروج از بحران آب را پذیرش شرایط اقلیمی ایران دانست.
او گفته در ۱۱ سال گذشته میانگین بارش سالانه ایران به بالای نرمال نرسیده است.
به باور رئیس سازمان هواشناسی در گذشته مدیریت آب ایران بهتر بوده:
«گذشتگان ما به شرایط جغرافیایی و موقعیت اقلیمی کشور واقف بودند و به همین علت در مناطق کویری از قنات استفاده میکردند تا تبخیر و تعرق آب را به حداقل ممکن برسانند؛ این درحالیست که ما امروزه از کانال که میزان تبخیر و تعرق آب را بالا میبرد، استفاده میکنیم».
او در توضیح بحران مدیریت و همزمان خشکسالی ایران اضافه کرد:
«بخش زیادی از مشکلات حاضر در حوضههای آبریز دریاچه ارومیه، کرخه، کارون و همچنین زایندهرود ناشی از بیتوجهی به مصرف بهینه منابع آبی است».
ایران در گرمترین سال خود از زمان ثبت این آمارها قرار دارد و هفته گذشته اهواز گرمترین شهر جهان شد. همزمان تأمین آب در بخش آشامیدنی و صنعتی و کشاورزی با مشکل مواجه شده است.
مقامات ایران اعلام کردهاند بحران آب را در شمار اولویتهای امنیتی خود قرار دادهاند. با این وجود اعتراضات به کمبود منابع آبی در میان شهروندان رو به گسترش است. در هفتههای اخیر شماری از مردم استانها خوزستان، اصفهان، بوشهر و شیراز در اعتراض به کمبود آب آشامیدنی اعتراضاتی را سازمان دادهاند و در برخی موارد این اعتراضات به درگیریهای خشونتآمیز انجامیده است.