«دریاچه کافتر، بختگان و پریشان همچنان به طور کامل خشک هستند و فقط دریاچه مهارلو به میزان کمی آب دارد البته آبی که در این دریاچه هست نیز قابل توجه نیست». اینها را سعید محمودی، مدیر کل محیط زیست استان فارس میگوید.
این مدیر استانی در خصوص احیا این تالابها هم ناامید است: «آخرین باری که حقابهای برای دریاچه های فارس رها شد مربوط به بهار سال ۹۱ بود که آن زمان آب رها شده هیچ تاثیری در احیای تالاب نداشت».
زمانی در استان فارس ۱۰ تالاب مهم وجود داشت. اکنون اغلب این تالابها خشک شدهاند و کانونهای بالقوهی تولید گرد و غبار به شمار میآیند.
دولت روحانی برای احیای تالابهای فارس ۲,۵ میلیارد تومان اختصاص داده بود اما تاکنون تنها ۲۵۰ میلیون آن محقق شده است.
خشکسالی از سال ۸۶ استان فارس را فراگرفت. با این وجود کشاورزی و ایجاد چاههای غیرمجاز افزایش یافت.
برآورد میشود ۱۰ درصد از چاههای غیرمجاز ایران در استان فارس حفر شده است.
مدیر کل محیط زیست فارس میگوید «تا زمانی که شیوه الگوی مصرف آب کشاورزی تغییر نکند نمی توان انتظار داشت دریاچه ها احیا شوند».
او انتقاد میکند که وزارت نیرو و کشاورزی کارشان را درست انجام نمیدهند و با وجود ممنوعیتهای اعمال شده همچنان شمار زیادی چاهغیر مجاز وجود دارد و برنجکاری نیز در برخی شهرستانهای استان ادامه و افزایش یافته است.
دریاچه بینالمللی پریشان نیز بهطور کامل خشک است و فقط برکهای برای گونههای آبزی در این دریاچه تعیین شده است.
دریاچه کافتر طی چند سال گذشته به دلیل خشکسالی به طور کامل خشک شد.
از دریاچه مهارلو تنها لکه آبی باقی مانده که این لکه نیز ناشی از ورود فاضلاب شهر شیراز به آن است.
دریاچه بختگان که دومین دریاچه بزرگ ایران است نیز به دلیل خشکسالیهای متوالی طی چند سال گذشته حتی یک بار هم آبگیری نشده و وضعیتاش بسیار نگرانکننده است. این دریاچه زمانی ۳۵۰۰ کیلومتر مربع وسعت داشت.
خرداد ماه امسال مسعود باقرزاده کریمی، معاون امور تالابها در دفتر زیستگاههای سازمان حفاظت محیط زیست از خشک شدن ۶۰ تالاب کشور خبر داد. بهگفته او، حدود سه میلیون هکتار تالاب شامل ۱۰۵ تالاب در کشور شناسایی شده است. حدود یک میلیون و سیصد هزار هکتار از این تالابها یعنی ۳۰ درصد آن و معادل ۶۰ تالاب خشک شده است.
در همین زمینه
اینها مهم نیستند. بفکر حرم بشار اسد و ساخت و ساز در عراق و غزه و حزب اله لبنان و بفکر حوزه های علمیه و نهادهای رهبری باشید.
سامان / 30 June 2018
ما امت حزب اله حاضر در صحنه اعلام میکنیم بهیچ وجه راضی نیستیم که بودجه حکومت بعثی برادر بشار اسد، حزب اله لبنان، غزه ، مراجع عظام، نهادها و بنیادهای رهبری، حوزه های علمیه روحانیت معظم، سپاه قدس، ساخت عتبات در عراق، و جتمعت المصطفی العالمین و … و بیت مقام معظم رهبری، سپاه و سپاه قدس، بسیج، اطلاعات سپاه و نیروهای سرکوبگر انتظامی، امتیازهای حکومت برادر پوتین و برادران چینی، ساخت مسجد در خارج کشور، موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ، هزینه توهین به ملت ایران و نیاکانشان در صدا و سیما، بودجه راه پیمایی ها در خارج کشور و اربعین در عراق ، سازمان تبلیغات اسلامی و مانند اینها ذره ای کم شود !
آرمان / 02 July 2018