غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضاییه در گفتگویی مفصل با ایسنا ضمن اظهار نظر در مورد تنش و اختلاف قوه قضایی و وزات اطلاعات در خصوص پرونده‌های جاسوسان هسته‌ای و محیط زیست، گفته است که فعالیت در تلگرام می‌تواند به جرم تبدیل شود.

اژه‌ای، معاون اول و سخنگوی قوه قضائیه

«اطلاعات، اطلاعاتی ندارد!»

سخنگوی قوه قضاییه در مصاحبه با ایسنا گفته است که «در پرونده جاسوسان هسته‌ای و پرونده محیط زیست، وزارت اطلاعات صاحب نظر نیست. اطلاعاتی ندارد و نمی‌تواند اظهار نظر کند.» او تصریح کرده است که تشخیص جرم در این موارد بر عهده قوه قضایه است.

اوایل بهمن‌ماه ۹۶ گروهی از فعالان محیط زیست – هومن جوکار، امیرحسین خالقی، سام رجبی، طاهر قدیریان، نیلوفر بیانی، سپیده کاشانی، مراد طاهباز و کاووس سیدامامی- بازداشت شدند. دو هفته بعد مسئولان قضایی اعلام کردند که کاووس سیدامامی در زندان خودکشی کرده است. چندی بعد، در اسفند سال گذشته، در ادامه بازداشت فعالان محیط زیست حسن راغ، عارف زارع، حسن زارع، عبدالرضا کوهپایه و علیرضا فرهادزاده نیز بازداشت شدند. سخنگوی قوه قضائیه و دادستان تهران اعلام کرده‌اند که اتهام این فعالان جاسوسی است. در نیمه اردیبهشت ماه نیز بیش از ۴۰ نفر از فعالان محیط زیست در شهرهای لاوردین، بندر لنگه، جناح و بستک در جنوب ایران بازداشت شدند.

برخی از نزدیکان دولت، از جمله معصومه ابتکار، بازداشت فعالان محیط زیست را نوعی بحران‌سازی برای دولت می‌دانند.

علاوه بر پرونده جاسوسان هسته‌ای و پرونده محیط زیست، وزارت اطلاعات و دولت از یک سو و سازمان اطلاعات سپاه و قوه قضاییه از سوی دیگر، بر سر مسأله دوتابعیتی‌ها دچار با یکدیگر اختلاف و تنش هستند.


بیشتر بخوانید: ماجرای دوتابعیتی‌ها، پرونده‌ای همیشه گشوده


«فعالیت در تلگرام می‌تواند تبدیل به یک جرم شود.»

سخنگوی قوه قضاییه، در این مصاحبه در مورد فیلترینگ تلگرام گفته است: «اگر ۵ یا ۱۰ سال پیش این کار را کرده بودیم، امروز می‌توانستیم یک پیام رسان داخلی با محاسن تلگرام و بدون مفاسد آن داشته باشتیم.»

اژه‌ای بدون ارائه توضیحات بیشتر گفته است که از دی ماه به بعد، مدیر تلگرام با ما درباره رعایت و کنترل «مواردی در این فضا که مربوط به امنیت کشور و جریان تروریستی و و مسایل ضد فرهنگ و ضد قوانین» می‌شوند، همکاری نکرده است.

اژه‌ای هچنین هشدار داده است که «فعالیت در تلگرام می‌تواند تبدیل به یک جرم شود.»

پیشتر مقامات قضایی ایران تأکید کرده بودند که فیلترینگ تلگرام دائمی است.

هیچ کس ممنوع الورود نیست، حتی قیصر!

سخنگوی قویه فضایی، همچنین در پاسخ به سؤالی در مورد ممنوعیت بازگشت هنرمندان خارج از کشور به ایران، بدون اشاره به ماهیت استثنائی و مبهم عمل مجرانه در نظام قضایی ایران، گفته است: «هر کسی که ایرانی هست و بازیگر و هنرمند فرقی نمی‌کند، می‌تواند به داخل کشور بیاید و هیچ ایرانی منعی برای ورود به کشور ندارد و هر کسی که باشد. ولی اگر احیانًا مرتکب جرمی شده و جرمش قابل گذشت نباشد و شاکی خصوصی هم داشته باشد، باید پاسخگو باشد ولی به طور کل هیچ کس ممنوع الورود نیست.»

پس از در گذشت ناصر ملک‌مطیعی، بیش از ۱۰۰ فیلمساز و هنرمند در نامه‌ای به روحانی، رئیس جمهوری اسلامی، خواهان رفع محدودیت‌های هنرمندان از جمله بهروز وثوقی، بازیگر سرشناس سینمای ایران شده بودند. در نامه‌ای جداگانه به وزیر ارشاد، کانون کارگردانان سینمای ایران نیز خواستار پایان دادن به ممنوعیت سینماگران قبل از انقلاب شده بود.


بیشتر بخوانید: