شمار متقاضیان ورود به دانشگاه در ایران رو به کاهش است. یک مقام مسئول می‌گوید: حدود ۲۰ درصد دانش‌آموزان مقطع سوم متوسطه ادامه تحصیل نمی‌دهند.

معاون وزیر آموزش و پرورش ایران می‌گوید: شمار متقاضیان ورود به دانشگاه کاهش یافته است.

علی زرافشان معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش ایران گفت که شمار متقاضیان ورود به دانشگاه از یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن در سال‌های اخیر به ۸۰۰ هزار تن رسیده است.

به گفته او شمار دانش‌آموزان هم به نسبت دهه هفتاد خورشیدی حدود هفت میلیون تن کمتر شده است.

این مقام مسئول تغییر هرم سنی و شرایط فرهنگی و اجتماعی را از دلایل کاهش تمایل برای ورود به دانشگاه دانست و گفت: براساس آمارها از ۵۵۰ هزار دانش‌آموز مقطع سوم دبیرستان، ۴۳۰ هزار نفر وارد دوره پیش‌دانشگاهی می‌شوند.

زرافشان در ادامه با بیان اینکه ۶۷ درصد جمعیت شاغل در ایران دارای مدرک تحصیلی دیپلم است، افزود: «پسران متوجه شده‌اند که راه اشتغال از دانشگاه نمی‌گذرد».

او همچنین گفت که طبق آمار سازمان سنجش ۶۰ درصد فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در مشاغل مرتبط با رشته تحصیلی خود کار نمی‌کنند.

براساس آخرین نتایج سرشماری نیروی کار در ایران، نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی حداقل دو برابر نرخ بیکاری رسمی است. برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی این آمار را غیرواقعی دانسته و می‌گویند: نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان نزدیک به ۵۰ درصد است.

ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران هم از ورود حدود ۵ میلیون فارغ‌التحصیل دانشگاهی در سال‌های آینده به بازار کار خبر داده است.

دولت حسن روحانی به منظور کاهش نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی طرح «کارورزی» را از اردیبهشت سال گذشته به اجرا گذاشته است.

براساس این طرح فارغ‌التحصیلان دانشگاهی با یک سوم حداقل دستمزد و بدون برخورداری از بیمه در اختیار بنگاه‌های اقتصادی قرار می‌گیرند.

این طرح با انتقاد تشکل‌های دانشجویی و کارگری مستقل از دولت روبرو شده است، با این حال مسئولان وزارت کار از معرفی بیش از ۳۰۰ هزار تن از متقاضیان به واحدهای تولیدی و خدماتی در سال گذشته خبر داده‌اند.


بیشتر بخوانید: