سه روز قبل از پایان سال، صدها تن از کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در اهواز راه‌پیمایی کردند. این کارگران از ۲۵ روز پیش تاکنون در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدها و سنواتشان در اعتصاب به سر می‌برند. یک خودرو پراید به گردهمایی کارگران حمله کرد و یکی از کارگران معترض را زیر گرفت.

شنبه ۲۶ اسفند، اهواز: هجوم کارگران گروه ملی فولاد به در استانداری در اعتراض به تعویق عدم پرداخت دستمزدها

در بیست و پنجمین روز اعتصاب کارگران گروه ملی صنعت فولاد ایران، صدها کارگر این واحد تولیدی شنبه ۲۶ اسفند، تنها سه روز قبل از پایان سال در خیابان منتهی به کیانپارس اهواز راهپیمایی کردند. آن‌ها شعار می‌دادند: نه تهدید، نه زندان دیگه فایده نداره.

بر اساس گزارش‌هایی از اهواز یک خودرو پراید، یکی از کارگران در این راهپیمایی را زیر گرفت. تصاویری از حمله با خودرو به راهپیمایی کارگران فولاد اهواز در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است.

کارگری که در این حادثه مجروح شد، هادی خلفی‌نیا نام دارد. او به بیمارستان منتقل شد و تحت درمان قرار گرفت.

پس از حمله خودرو پراید، کارگران معترض که به خشم آمده بودند به سمت استانداری خورستان حرکت کردند. آن‌ها مقابل در استانداری گرد آمده بودند که مأموران امنیتی مانع از ورود آن‌ها به محوطه استانداری شدند.

گروه ملی فولاد اهواز زیر پوشش گروه سرمایه‌گذاری امیر منصورآریا قرار داشت. بعد از بازداشت و تشکیل پرونده قضایی برای امیر منصور آریا، گروه ملی فولاد اهواز زیر نظر دستگاه قضایی اداره می‌شد اما بعد از مدتی به بخش خصوصی واگذار شد. کارفرمایان جدید توانایی مالی لازم برای پرداخت دستمزد کارگران را ندارند.

کارگران گروه ملی فولاد اهواز از ۲۵ روز پیش تاکنون در اعتراض به تعویق پرداخت دستمزدهایشان در اعتصاب به سر می‌برند.

کارفرمای خصوصی این واحد تولیدی کارگران اعتصابی را به «ثبت غیبت از کار، محروم شدن از مزایای پرسنلی در روزهای عدم کارکرد، اخراج و معرفی به مراجع ذیصلاح» تهدید کرده است. کارفرمای این مجتمع بزرگ حقوق کارگران را فقط تا آخر آبان پرداخت کرده و از پرداخت دیگر مطالبات ۳۵۰۰ کارگر خودداری می‌کند.

جمعه چهارم اسفند صدها کارگر معترض گروه ملی صنعتی فولاد اهواز با در دست داشتن پلاکاردهایی وارد محل نماز جمعه شدند و دست به اعتراض زدند. مأموران امنیتی در صدد مقابله با کارگران برآمدند، اما موفق نشدند با خاموش کردن اعتراض کارگران آرامش را برقرار کنند. این نخستین بار بود که کارگران و کشاورزان از تریبون نماز جمعه برای اعتراض به وضع معیشتی‌شان استفاده کردند.

روز گذشته کشاورزان اصفهان هم برگزاری نماز جمعه در این شهر را به تعویق انداختند.

اعتراضات صنفی کارگران در ماه‌های گذشته همچنان بی‌وقفه ادامه داشته است: کارگران کارخانه کاشی نیلو در اصفهان، تنباکو کارهای مریوان، کارگران راه‌آهن شاهرود، ایران کولای ایرانشهر، صابون سازی خرمشهر، کارکنان سازمان آب در تهران، کارگران شرکت تراورس راه‌آهن در ورامین و میانه، پروژه محور مواصلاتی سروستان-خرامه و شرکت خانه‌سازی پیش ساخته آذربایجان، کارکنان پیمانی پتروشیمی «شهید تندگویان» در بندر «خمینی» و رانندگان کامیون‌ها در رشت و کارگران و نی‌بران نیشکر هفت‌تپه در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدشان تجمع و یا اعتصاب کرده‌اند.


بیشتر بخوانید: