پنج تن از رهبران سیاسی مصر اعلام کردند که به دلیل «جلوگیری از رقابت عادلانه»، انتخابات ریاست جمهوری ماه مارس در این کشور را تحریم میکنند.
بهگزارش خبرگزاری فرانسه، عبدالفتاح سیسی که از سال ۲۰۱۴ در قدرت است، در حال حاضر تنها کاندیدای رسمی این انتخابات است که دور نخست آن ۲۶ تا ۲۸ مارس (۶ تا ۸ فروردین ۱۳۹۷) برگزار میشود.
کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری تا دوشنبه برای ارائه کاندیداتوری خود اقدام میکنند.
فراخوان این شخصیتهای سیاسی در حالی اعلام میشود که مقامات مصری در هفتههای اخیر چندین کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری این کشور را رد صلاحیت کردهاند. بدین ترتیب عبدالفتاح سیسی بیشترین بخت را برای پیروزی در این انتخابات دارد. دیگر رقبای سیسی نیز از فشار بر طرفدارانشان سخن گفتهاند.
فراخوان تحریم انتخابات از جمله از سوی دو نفر از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۲، محمد انور السادات، برادرزاده انور سادات رئیس جمهور مصر در سالهای دهه ۱۹۷۰ و عضو سابق پارلمان، و عبدالمنعم ابوالفتوح، رهبر سابق اخوان المسلمین که توانست یک پنجم از آرای دور نخست انتخابات ریاست جمهوری مصر در سال ۲۰۱۲ را به دست آورد، و همچنین هشام جنینه، رئیس سابق سازمان مرکزی حسابرسی امضا شده است. آنها در این فراخوان گفتهاند که «مردم بزرگ ما این انتخابات را کاملاً تحریم خواهند کرد.»
آنها ضمن آنکه فضای موجود در روند انتخابات را «فضای ترس» خواندهاند، گفتهاند که چنین شرایطی «سیاستهای نظام مصر آشکارا تلاش دارد تا قانون اساسی را تغییر داده و مدت ریاست جمهوری را تمدید کند تا بدین ترتیب هر گونه امکان برای انتقال مسالمتآمیز قدرت از بین برود.»
هشام جنینه همچنین مسئول کارزار انتخاباتی سامی عنان، نامزد انتخابات ریاست جمهوری مصر بود که سهشنبه هفته گذشته، ۲۳ ژانویه / ۳ بهمن، بازداشت و مورد بازجویی نظامی قرار گرفت.
فرماندهی کل نیروهای مسلح مصر علیه سامی عنان بیانیهای صادر کرد و گفت احضار و بازجویی او به دلیل «اقدامات غیرقانونی مربوط به اعلام نامزدیاش برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری در ماه مارس ۲۰۱۸» بوده است. اعضای کارزار انتخاباتی او گفتهاند که نه اعضای خانواده عنان و نه وکلای او موفق به دیدار از او نشدهاند.
حازم حسنی، استاد علوم سیاسی دانشگاه قاهره و عصام حجى، دانشمند مصری عضو ناسا نیز از جمله امضاکنندگان بیانیه تحریم انتخابات هستند.
روز چهارشنبه گذشته، خالد علی، از وکلای مدافع حقوق بشر اعلام کرد که از کاندیداتوری خود در انتخابات ریاست جمهوری در ماه مارس صرف نظر کرده است. دیگر مخالفان بالقوه مانند احمد شفیق، نخستوزیر سابق، در هفتههای اخیر یا از دور رقابتها کنار کشیدند و یا کنار گذاشته شدند.
بیشتر بخوانید: