نمايندگان مجلس شورای اسلامی ايران دوفوريت طرح کاهش رابطه با بريتانيا را تصويب کردند.
به گزارش منابع خبری ايران، نمايندگان مجلس در جلسه علنی امروز چهارشنبه، دوم آذرماه دوفوريت طرح کاهش رابطه با بريتانيا را با ۱۶۲ رأی موافق، پنج رأی مخالف و شش رأی ممتنع از ۱۹۸ نماينده حاضر در مجلس تصويب کردند.
اين اقدام مجلس در پی تحريمهای اخير بريتانيا عليه ايران صورت گرفته است.
روز دوشنبه ۳۰ آبانماه (۲۱ نوامبر) جرج آزبورن، وزير دارايی بريتانيا از تحريم همه بانکهای ايران، از جمله بانک مرکزی خبر داد.
وزير دارايی بريتانيا اعلام کرد که تحريمهای تازه عليه ايران در رابطه با گزارش اخير آژانس بينالمللی انرژی اتمی اعمال خواهد شد.
جرج آزبورن گفت که برنامه هستهای ايران خطر بزرگی در برابر منافع بريتانيا و ديگر کشورهای منطقه بهشمار میرود.
در مادهای از اين طرح آمده که وزارت امور خارجه ايران موظف است تا دو هفته ديگر روابط سياسی با دولت انگليس به سطح کاردار تنزل داده و روابط اقتصادی و تجاری را به حداقل برساند
طرح دوفوريتی کاهش رابطه با بريتانيا از سوی ۲۰ تن از نمايندگان مجلس ارائه شد.
در اين طرح ضمن بيان اينکه تحريمهای اخير بريتانيا “خصمانه” و “کينهتوزانه” است، آمده است: “داشتن روابط عادی با اين کشور به هيچ وجه قابل قبول و منطبق بر منافع جمهوری اسلامی ايران نيست.”
در مادهای از اين طرح آمده که وزارت امور خارجه ايران موظف است تا دو هفته ديگر روابط سياسی با دولت انگليس را به سطح کاردار تنزل داده و روابط اقتصادی و تجاری را به حداقل برساند.
در اين طرح همچنين پيشبينی شده است که در صورت تغيير سياستهای بريتانيا “با گزارش وزارت خارجه و تصويب مجلس” سطح روابط ارتقاء خواهد يافت.
اين طرح همچنين وزارت امور خارجه ايران را موظف ساخته که در مورد ساير کشورهايی که “رفتارهای مشابه” بريتانيا را برگزينند گزارشی را جهت گرفتن تصميم مناسب به مجلس ارائه دهد.
طرح کاهش رابطه با بريتانيا پيش از اين در کميسيون امنيت ملی مجلس ايران مطرح شده بود.
پيش از تصويب اين طرح علاءالدين بروجردی، رئيس کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس در سخنانی سياستهای بريتانيا را مورد انتقاد قرار داد و گفت وزير امور خارجه ايران بايد سفير بريتانيا را از ايران اخراج کند.
بروجردی بريتانيا را “شريک اصلی همه توطئهها عليه ايران” خواند و افزود: “اين کشور در اقدامات متعدد عليه ايران نقش اساسی دارد و امروز هم بار ديگر سردمدار تحريم غير قانونی بانک مرکزی بر خلاف تمامی ضوابط بين المللی شده است.”
علاءالدين بروجردی، رئيس کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس در سخنانی گفت وزير امور خارجه ايران بايد سفير بريتانيا را از ايران اخراج کند
صاحبنظران اقتصادی معتقدند تحريم بانک مرکزی بر روی رابطه اين بانک با ساير بانکهای داخلی و همچنين بانکهای کشورهای ديگر تأثير خواهد گذاشت.
آنها همچنين معتقدند به دليل وابسته بودن اقتصاد ايران به صنعت نفت و در آمدهای آن، تحريم بانک مرکزی عرصه را بر جابهجايی پول و اعتبار حاصل از فروش نفت به بانک مرکزی تنگ خواهد کرد و ايران برای تأمين کالاهای مورد نياز خود با مشکلات بيشتری روبهرو خواهد شد.
سازمانهای بينالمللی و قدرتهای جهانی در کمتر از يک هفته با صدور چندين قطعنامه و برقراری تحريمهای تازه عليه ايران، فشار را بر اين کشور افزايش دادهاند.
افزون بر تصميم اخير بريتانيا آمريکا نيز روز دوشنبه ايران را در فهرست “بزرگترين” حاميان پولشويی قرار داد. ايالات متحده همچنين صنعت پتروشيمی ايران را تحريم کرد.
آمريکا هر چند بانک مرکزی ايران را مورد تحريم قرار نداده است اما تحليلگران میگويند قرار گرفتن جمهوری اسلامی در فهرست کشورهای حامی پولشويی، زمينه را برای تحريم اين بانک آماده خواهد کرد.
همچنين کانادا خبر داد که تحريمهای تازهای عليه بخش انرژی ايران اعمال میکند.
فرانسه نيز اعلام کرد تحريمهای تازهای عليه نظام بانکی و صنايع نفتی و گازی ايران برقرار میکند. فرانسه همچنين از آمريکا، اتحاديه اروپا، کانادا و ژاپن خواست تا معاملات نفتی خود را با ايران متوقف کنند و بانک مرکزی اين کشور را مورد تحريم قرار دهند.
تحريمهای تازه عليه ايران پس از انتشار گزارش دو هفته پيش يوکيا آمانو، مديرکل آژانس بينالمللی انرژی اتمی که ايران را به “وجود ابعاد نظامی” در برنامه اتمیاش متهم کرده بود، برقرار شده است.
افزون بر اين تحريمها، دوشنبه ۳۰ آبانماه قطعنامهای نيز از سوی مجمع عمومی سازمان ملل تصويب شد که در آن ايران به دليل “نقض حقوق بشر” به شدت محکوم شده است.
فراموش نکنیم بزرگ مرد ایران دکتر مصدق را. ما هرگز انقلاب به معنای حقیقی و کامل نداشتیم اما رادمردی چون مصدق داشتیم که در صورت این روباه پیر تف کرد.جهانخواران نفهمیدند که هر که با کوروشیان در افتاد ور افتاد.تاریخ مبارزه ضد امپریالیستی و ضد استعماری ادامه دارد.
سرفراز باد ایران
قاه قاه!!!
کاربر مهمان / 23 November 2011
مثلی هست به این مضمون: “خوش از باغی که شغال ازش قهر بکنه” بابا بانک مرکزی تان را تحریم کرده اند حالا این حرکت تلافی جویانه چه مشکلی را حل خواهد کرد که با دو فوریت یا بیشتر به طویب برسد!؟
کاربر مهمان / 23 November 2011