وضعیت صندوقهای بازنشستگی در ایران بحرانی است. یک مقام دولتی از ورشکستگی دو صندوق «لشگری» و «بازنشستگی کشوری» خبر داده است و میگوید که موج بعدی اعتراضها از سوی بازنشستگان خواهد بود.
علی سرزعیم معاون اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمهوری اسلامی جمعه ۱۵ دی به خبرگزاری دولتی ایران، «ایرنا» گفت که با تداوم روند کنونی صندوق تامین اجتماعی تا ۱۰ سال آینده ورشکسته میشود.
پیش از این نیز مجلس شورای اسلامی از احتمال ورشکستگی صندوقهای بازنشستگی و تامین اجتماعی خبر داده بود.
سرزعیم افزایش تعداد دریافت کنندگان حقوق بازنشستگی و همچنین کاهش سنوات بازنشستگان را از راهکارهای مقابله با بحران ورشکستگی در صندوقهای تامین اجتماعی برشمرد و خواستار «اصلاح قوانین بازنشستگی» شد.
او گفت که سنوات یک ماه بازنشستگان باید از یک ماه به ازای هر یک سال کاهش یابد و از بازنشستگی پیش از موعد جلوگیری کرد.
برپایه گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شمار بیمه شدگان تامین اجتماعی طی سالهای گذشته پیدرپی کاهش و در مقابل تعداد افرادی که از صندوقهای تامین اجتماعی مستمری دریافت میکنند، افزایش یافته است.
سرزعیم ابعاد بحران ناشی از ورشکستگی صندوقهای بازنشستگی را «بسیار بزرگتر از اعتراضهای کنونی» عنوان کرد و گفت: اگر صندوقهای بازنشستگی اصلاح نشوند، اعتراضهای کنونی در مقابل اعتراضهایی که نسبت به صندوقها صورت میگیرد، «کاریکاتوری بیش نخواهد بود».
براساس گزارش نهادهای دولتی بیش از ۵۵ میلیون تن از جمعیت ایران تحت پوشش صندوقهای بیمهای قرار دارند. بحران مالی صندوقهای مالی در سالهای گذشته به اعتراضهای متعدد بازنشستگان انجامیده است.
دولت حسن روحانی وعده کرده است که با تزریق منابع مالی و واگذاری بخشی از اموال صندوقهای بازنشستگی بخشی از بحران مالی آنها را حل کند. این وعده در حالی داده شده که دولت از پرداخت حق بیمه سهم دولت و بیمه کارکنان دولت در سالهای گذشته به صندوق تامین اجتماعی خودداری کرده است.
براساس گزارش کانون بازنشستگان بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی از ۶ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان در سال ۸۴ به ۱۴۱ هزار میلیارد تومان در امسال رسیده است.
مرگ بر مسببان این جنگ نا برابر میان یک عده بازنشسته دست و پا بسته و شکسته و از سویی گروههایی مورد حمایت رانت خواران دولتی . سیاسی .. به امید روزی که پایه های ظلم فرو بریزد و بازنشستگان این گروه بدبخت نگاه داشته شده نفسی به راحتی بکشند .
سید / 05 January 2018
وعده رزیس جمهوری باید ا ز تصویب نمازندگان مجلس تایید شود و در پودچه ردیف داشته باشد
احمد حسینی / 06 January 2018
پیام به جناب آقای سرزعیم:
تغییر هر گونه اولویت از اولویت های فعلی برای پیشگیری از آن کاریکاتور حتمی، تحولات رادیکال سیاسی در نظام امتیازورزی و رانت دهی لازم دارد و این را بدانید که بیان امثال این تحولات و تلاش در جهت تحقق این تحولات, قطعا کار شما , دوستان “آپاراتچیک” نیست، مگر این که دست از “آپارتچیک” بودن بردارید.
گاو نر اراده ی ملی می خواهد و تفکری جسور تر در مورد بیان ریشه های اصلی و زیرین نظام امتیاز ورزی و اولویت دهی.
و
شما خوب می دانید که امتیازهای واقعی و اولویت های واقعی مصروف چه پدیده ها و نهاد ها و پروژه ها و طرح های برون نگر ( در هسته ای بازی، ارسال کشتی سلاح به غرب آفریقا, یمن بازی , سوریه بازی , عربستان بازی, آمریکا بازی, افغانستان بازی, لبنان بازی و چندین و چند بازی خارجی دیگر و صدها بازی داخلی دیگر می شود.)
لطفا جسارت تان را بیشتر کنید و صحبت را ببرید سمت این جور چیزها.
و برای اطلاع بیشتر از اشارات این پیام , لطفا نگاه کنید به :
همه ی نوشته های آقای محمد رضا نیکفر, در این چند روزه ی اخیر (بخصوص در رادیو زمانه).
ویژه نامه ی قلمرو در مورد نیکفر
و
نظریه ی دو بنی انقلاب
و
نوشته ی امیر یحیی آیت اللهی در مورد همین نظریه.
موفق باشید.
فرزاد / 08 January 2018
مشکل صندوقهای بازنشستگی مشکل ساختاری است و در زمان شاه فقید با همه اقتصاد قوی نتوانست صندق ها را در هم ادغام کند.بازنشستگی پیش از موعد معضل دیگری است که گریبانگیر صندق های بازنشستگی مخصوصا” کشوری پدید آمده است .افزایش سنوات بازنشستگی کشوری و تامین اجتماعی کارگرانی کمشاغل سخت ندارند و همچنین پرداخت بدهی سهم دولت به صندوق ها و اعزام کارگران به خارج و اهراج کارگران بیگانه بخشی از معضلات صندوق ها را حل خواهد نمود.
پیام / 11 January 2018