دميتری مدودف، رئيس‌جمهور روسيه، “سخن‌پردازی‌های نظامی‌گرانه” در خاورميانه را باعث ايجاد “فاجعه” خواند.

به گزارش ريانووستی، مدودف روز سه‌شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۰ در يک نشست خبری مشترک با کريستوفر وولف، رئيس‌جمهور آلمان گفت: “سخنان اسراييل يا هر کشور ديگر که می‌گویند آماده توسل به زور عليه ايران يا هر کشور ديگر در خاورمیانه هستند، فوق‌العاده خطرناک است.”

رئيس‌جمهور روسيه افزود: “ما درک می‌کنيم که روند صلح در حالت بن‌بست قرار داشته و هيچ‌گونه پيشرفتی ندارد اما اگر اکنون در اين شرايط موج نظامی‌گری بلند شود و کشوری تهديد شود، اين کار باعث به بار آمدن پيامدهای بسيار سنگين و حتی وقوع درگيری خواهد شد.”

شيمون پرز، رئيس‌جمهور اسراييل و شمار ديگری از مقامات اين کشور در روزها و هفته‌های گذشته اعلام کرده‌اند برای حل مسأله “خطر ايران” تمايل دارند به جای استفاده از راه‌های ديپلماتيک از گزينه نظامی استفاده کنند.

مدودف کشورهای خاورميانه را به گفت‌وگو و مذاکره فراخواند و خواهان پايان دادن به تهديدهای نظامی شد.

شيمون پرز، رئيس‌جمهور اسراييل و شمار ديگری از مقامات اين کشور در روزها و هفته‌های گذشته اعلام کرده‌اند برای حل مسأله “خطر ايران” تمايل دارند به جای استفاده از راه‌های ديپلماتيک از گزينه نظامی استفاده کنند.

علی لاريجانی، رئيس مجلس ايران در واکنش به تهديدهای نظامی عليه جمهوری اسلامی گفته است تهديدهای غرب عليه جمهوری اسلامی بيشتر “جنبه ايذايی و جنگ روانی” دارد.

احمد وحيدی، وزير دفاع ايران نيز اعلام کرد جمهوری اسلامی برای پاسخگويی به هر گونه حمله نظامی به ايران آماده است.

در همين حال بيش از ۱۲۰ روشنفکر، نويسنده و روزنامه‌نگار ايرانی طی بيانيه‌ای درباره احتمال حمله نظامی به ايران ابراز نگرانی کردند. امضاکنندگان اين بيانيه اعلام کردند فعاليت‌های بشردوستانه و دموکراسی از دهانه توپ بيرون نمی‌آيد.

اسراييل، توان هسته‌ای ايران را برای موجوديت خود “خطرآفرين” می‌داند. مقامات اين کشور می‌گويند تهران علاقه خود را برای “نابود کردن” اسراييل از روی نقشه زمين پنهان نمی‌کند.

اشاره مقامات اسراييل به سخنان محمود احمدی‌نژاد، رئيس‌جمهوری ايران است که بارها گفته است اسراييل بايد از روی نقشه زمين محو شود. پيش از احمدی‌نژاد، آيت‌الله خمينی، رهبر پيشين جمهوری اسلامی از نابودکردن اسراييل سخن گفته بود.

کشورهای بزرگ غربی و اسرائيل، جمهوری اسلامی ايران را متهم می‌کنند که برنامه هسته‌ای خود را در راه دستيابی به سلاح اتمی به‌کار می‌گيرد اما تهران همواره اين اتهام را “بی‌اساس” معرفی می‌کند.

يوکيا آمانو، مديرکل آژانس بين‌المللی انرژی اتمی نیز در گزارش تازه خود که سه‌شنبه ۱۷ آبان‌ماه ۱۳۹۰ (هشتم نوامبر ۲۰۱۱) منتشر شد، اعلام کرد جمهوری اسلامی ايران برای دستيابی به سلاح اتمی تلاش می‌کند.

محمود احمدی‌نژاد در واکنش به گزارش‌های آمانو گفته است: “متأسفانه فردی را در رأس آژانس بين‌المللی انرژی اتمی قرار داده‌اند که نه تنها اختياری از خود ندارد، بلکه قوانين آژانس را زير پا می‌گذارد و فقط حرف‌های آمريکا را تکرار می‌کند.”