با وجود درخواست شورای ملی انتقالی ليبی برای ادامه مأموريت ناتو تا پايان سال جاری ميلادی، ناتو بهشکل رسمی به مأموريت خود در ليبی پايان داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، پيمان آتلانتيک شمالی (ناتو) امروز، دوشنبه ۹ آبانماه (۳۱ اکتبر) اعلام کرد که بهشکل رسمی در ساعت ۱۱:۵۹ امروز به مأموريت خود در ليبی پايان داده است.
آندرس فوگ راسموسن، دبيرکل ناتو با انتشار بيانيهای از عمليات ناتو در ليبی بهعنوان “موفقترين عمليات” ياد کرد و گفت: “ما کاملأ از دستور تاريخی سازمان ملل برای حفاظت از مردم ليبی پيروی کرديم.”
ناتو از تاريخ ۱۲ فروردينماه سال جاری (۳۱ مارس) با تصويب قطعنامه شورای امنيت سازمان ملل بهمنظور ايجاد منطقه پرواز ممنوع و موانع دريايی بر سر راه حکومت وقت ليبی عمليات خود را در اين کشور آغاز کرد.
شورای امنيت سازمان ملل نيز هفته گذشته با تصويب قطعنامهای پايان مأموريت نظامی ناتو در ليبی را اعلام کرده بود.
در عمليات ناتو ۹ هزار و ۶۰۰ حمله به مواضع نيروهای نظامی حکومت معمر قذافی صورت گرفت و کشتیهای جنگی، بيش از سه هزار و ۱۰۰ کشتی را بهمنظور جلوگيری از واردات سلاح در سواحل مديترانهای ليبی کنترل کردند
دبيرکل ناتو در بيانيه خود نوشته است اين عمليات “يکی از موفقترين عمليات ناتو در طول تاريخ فعاليت اين نيروها بوده است.”
راسموسن افزود: “ما اين عمليات را کاملأ در اختيار داشتيم و اينک اين عمليات به پايان رسيده است.”
در همين حال دبيرکل ناتو از کمکهای آينده ناتو به رهبران ليبی در راه اصلاح ساختارهای دفاعی و امنيتی اين کشور خبر داد.
جنگندههای ۱۲ کشور عضو ناتو و چهار کشور ديگر از هفت ماه پيش تاکنون در عمليات ناتو در ليبی شرکت داشتند.
در اين عمليات ۹ هزار و ۶۰۰ حمله به مواضع نيروهای نظامی حکومت معمر قذافی صورت گرفت و کشتیهای جنگی، بيش از سه هزار و ۱۰۰ کشتی را بهمنظور جلوگيری از واردات سلاح در سواحل مديترانهای ليبی کنترل کردند.
پيش از اين شورای ملی انتقالی ليبی اظهار اميدواری کرده بود که نيروهای ناتو تا پايان سال جاری ميلادی در اين کشور بمانند.
مصطفی عبدالجليل، رئيس شورای ملی انتقالی ليبی روز چهارشنبه، چهارم آبانماه، اين درخواست را بهمنظور جلوگيری از فرار آخرين نيروهای طرفدار معمر قذافی عنوان کرده بود.
مصطفی عبدالجليل که در قطر سخن میگفت از کشورهای “دوست و همسايه” خواست تا از ليبی پشتيبانی فنی و تدارکاتی کنند.
پيش از اين اظهارات رئيس شورای ملی انتقالی ليبی، علی ترهونی وزير موقت دارايی و نفت ليبی نيز از ناتو خواسته بود تا دستکم برای يک ماه عمليات خود در ليبی را ادامه دهد.
ناتو اعلام کرد که در شرايط کنونی شهروندان ليبی ديگر در تيررس حملات حکومت قذافی قرار ندارند و اين کشور با مرگ قذافی آزاد شده است.