اجلاس شورای همکاری خلیج فارس که به کار خود زودهنگام پایان داده بود در بیانیه پایانی خود علیه ایران موضع گرفت. سخنگوی وزارت خارجه ایران میگوید این شورا به جای پرداختن به «مشکلات اصلی جهان اسلام»، «ادعاهای بیاساس و جعلی» علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح کرده است.
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران ضمن اشاره به اختلافات موجود در شورای همکاری خلیج فارس، گفت بیانیه پایانی اجلاس این شورا در کویت «بهجای فرافکنیهای و دروغپردازی در جهت درک عمیق و دقیق واقعیات منطقه گام بردارد و اعضای خود را به عدم تجاوز و زورگویی نسبت به دیگر اعضاء و بهرسمیت شناختن حقوق شهروندان خود توصیه کند.»
او همچنین افزود این بیانیه از فلسطین و طرح انتقال سفارت آمریکا به بیتالمقدس (اورشلیم) و همچنین «جنایتهای روزانه عربستان سعودی» چیزی نگفته و در جنگ یمن «در کنار جنایتکار ایستاده است».
سیوهشتمین اجلاس شورای همکاری خلیج فارس، روز سهشنبه ۵ دسامبر/ ۱۴ آذر آغاز شد اما پس از چند ساعت به دلیل اختلافات در مورد قطر پایان یافت.
در بیانیه پایانی این نشست از «سیاستهای توسعهطلبانه ایران» در منطقه انتقاد و بر لزوم جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای و توقف برنامه موشکی این کشور و مقابله با «اقدامات ایران در برهم زدن ثبات منطقه» تأکید شد.
کشورهای عضو اجلاس شورای همکاری خلیج فارس همچنین گفتند که در جنگ یمن در مقابل شیعیان حوثی مورد حمایت ایران خواهند ایستاد.
اجلاس در بیانیه پایانی خود انتقال سفارت آمریکا به بیتالمقدس (اورشلیم) را موجب «پیامدهای وخیم» و پیچیدهتر شدن نزاع میان فلسطین و اسرائیل دانست.
ابتدا قرار بود نشست کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس در دو روز برگزار شود اما برگزارکنندگان اعلام کردند که نمایندگان بعد از یک جلسه، در پایان سهشنبه کویت را ترک میکنند.
اجلاس کویت درست شش ماه پس از آن برگزار شد که عربستان سعودی، بحرین و امارات متحده عربی، سه کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس بههمراه مصر روابط دیپلماتیک و اقتصادی خود با قطر، عضو دیگر این شورا را قطع کردند.
۵ ژوئن سال جاری، این کشورها بهطور ناگهانی روابط خود با قطر را قطع کرده و این کشور را به حمایت از جنبشهای افراطی و نزدیکی به ایران متهم کردند. قطر این اتهامات را رد و تحریمهای اعمالشده را محکوم کرده است.
بیشتر بخوانید: