ماجرای سپنتا نیکنام، عضو شورای شهر یزد که به دلیل زرتشتی بودن عضویتش در شورای این شهر که اکثریت مردم آن مسلمان هستند تعلیق شده، باعث شده تا مجلس طرحی دو فوریتی درباره نامزدی اقلیتهای مذهبی در انتخابات شوراها تهیه و تدوین کند.
نماینده زرتشتیان در مجلس ایران روز چهارشنبه اول آذر از تدوین این طرح دو فوریتی با عنوان «تثبیت قانون شوراها برای حل مشکل کاندیدا شدن و انتخاب پیروان ادیان الهی در انتخابات شوراها» خبر داد.
اسفندیار اختیاری گفت این طرح به تایید هیات رییسه مجلس رسیده است.
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، از قول این نماینده مجلس نوشت: «متاسفانه در سال جاری قانون شوراهای شهر و روستا پس از ۲۰ سال و بدون نظر مجلس تغییر کرد و این موضوع باعث تعلیق موقت عضو زرتشتی شورای شهر یزد شد. این در حالی است که طبق قانون اساسی حق قانون گذاری با مجلس است و حذف حتی کلمهای از قانون یک نوع قانون گذاری است.»
بر اساس گفتههای اختیاری، در طرح دو فوریتی مورد نظر نمایندگان پیشنهاد دهنده، «تبصره ماده ۲۶ قانون انتخابات شوراها که به پیروان ادیان الهی اجازه ثبت نام در انتخابات شوراهای شهر و روستا را داده است، با تاکید مجدد و بدون هیچ قید و شرطی، دوباره مطرح میشود و بر اساس آن پیروان ادیان الهی میتوانند در انتخابات شوراهای شهر و روستا شرکت و برای آبادانی کشور ایران تلاش کنند.»
نماینده زرتشتیان در مجلس گفت این طرح به امضای بیش از ۲۰۰ نماینده رسیده است.
برای ارائه هر طرح در مجلس امضای ۱۵ نماینده کافی است.
اختیاری گفت در تهیه این طرح نمایندگان مجلس از هر جناح سیاسی و روحانیون مجلس، مشارکت فعال داشتهاند: «این یک پیام مشخص دارد و آن این است که منتخبان مردم شریف و بزرگ ایران، هماهنگ با نظر انتخاب کنندگان خود، تاکید کردند که همه ایرانیان از هر دین، نژاد و قوم در کنار هم زندگی میکنند، به هم احترام میگذارند و از حق قانونی یکدیگر دفاع میکنند.»
او ابراز امیدواری کرد این طرح هفته آینده در مجلس مطرح و پس از تصویب به شورای نگهبان ارسال شود.
ارائه این طرح و اظهارات نماینده زرتشتیان در مجلس در حالی است که روز گذشته (سه شنبه ۳۰ آبان)، علی اصغر باقری، نفر چهل و پنجم انتخابات شورای شهر یزد که شکایت او به دیوان عدالت اداری منجر به تعلیق عضویت سپنتا نیکنام شده است، «ترسِ از خدا» را دلیل شکایتش از عضویت سپنتا نیکنام در شورای شهر یزد اعلام کرد.
این گفتههای باقری با واکنش کاربران شبکههای اجتماعی رو به رو شد.
منتقدان با استناد به گفتههای او تاکید کردند اقلیتهای مذهبی در جمهوری اسلامی جایگاهی ندارند:
اعتماد آنلاین در گزارشی به این موضوع پرداخته و همراه انتشار یک تکذیبیه [تکذیب مطلبی که روز ۱۹ آبان ۹۶ از قول غلامعلی سفید، رییس شورای شهر یزد در مصاحبه با اعتماد آنلاین علیه علی اصغر باقری مطرح و در دیگر رسانهها بازتاب یافته است]، درباره علی اصغر باقری نوشته است که او در یزد به «جمعه نامه» هایش شهرت دارد و به عنوان «حسین الله کرم» یزد شناخته میشود.
حسین الله کرم از چهرههای شاخص اصولگرایان تندرو است که در قالب جمعی موسوم به «گروه فشار» به اقدامات خشونت آمیز علیه شهروندان دست زده و میزنند.
به ادعای اعتماد، علی اصغر باقری که قبل از برگزار شدن انتخابات شوراها نیز به دنبال حذف نماینده زرتشتیان از شورای شهر بوده، در یک ویدئوی انتخاباتی خطاب به مردم گفته است: «اسلامیت شورای شهر را باید جدی گرفت و نباید به اسلامیت شهر خدشهای وارد شود. با توجه به اینکه اکثریت قریب به اتفاق مردم یزد مسلمان هستند و اقلیت هایی که هستند بعضا کمتر از یک درصد هستند، لذا اینها هیچ جایگاهی ندارند که بخواهند در شورای شهر باشند. جدای از آن شورای محترم نگهبان هم اخیرا اعلام کرده که اینها حقی که در نامزدی شورای شهر باشند را ندارند و تبصرهای در مصوبه سال ۱۳۷۵ بوده که آن تبصره ملغی اعلام شده و با توجه به اصل چهار قانون اساسی هر کس عضویت اقلیت زرتشی را برای شورای شهر یزد بپذیرد، خودش مجرم است، آن کسی که رای را بشمارد نیز تخلف کرده و این قضیه باید تمام شده تلقی شود.»
باقری در تکذیبیه خود گفته است: «همان طور که در حکم دیوان عدالت اداری پیداست طرف اصلی شکایت هیأت نظارت بر انتخابات استان یزد و فرمانداری یزد است و توقف فعالیت آقای سپنتا نیکنام تا تعیین تکلیف نهایی پرونده است. بنده از مسئولینی شکایت کرده که خلاف شرع و قانون عمل کردند و حتی خود آقای سفید در جلسه ماهانه هفتم مهر ۹۶ در هتل ارگ تأیید کرد که تبصره یک ماده ۲۶ قانون انتخابات شوراها مجوزی برای ورود غیرمسلمان در شوراهای اسلامی نیست.»
- در همین زمینه