هفت نفر به اتهام “خريد و فروش مواد مخدر” در شيراز اعدام شدند.
نگار رحيمی، مسئول روابط عمومی دادگستری فارس به خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت حکم اين هفت نفر پس از محاکمه در دادگاههای انقلاب اسلامی استان فارس و تأييد دادستانی کل کشور در شيراز اجرا شده است.
وی اسامی اعدامشدگان را “عبدالماجد الف، محمدرضا الف، عبدالرسول ت، احمد ک، هادی ک، مسيح ک و محسن ز” اعلام کرده است.
به گفته نگار رحيمی اتهام اين افراد “خريد، حمل، نگهداری و ترانزيت مواد مخدر سنتی و صنعتی” بوده است. زمان اعدام این افراد اعلام نشده است.
اسامی اعدامشدگان “عبدالماجد الف، محمدرضا الف، عبدالرسول ت، احمد ک، هادی ک، مسيح ک و محسن ز” اعلام شده است
بنا بر قوانين ايران خريد و فروش مواد مخدر، مجازات اعدام را به دنبال دارد.
شهريور سال جاری نيز ۲۲ نفر از زندانيان زندان قزلحصار تهران که به زندان اوين تهران و رجايیشهر کرج منتقل شده بودند، در اين دو زندان اعدام شدند.
ايران از جمله کشورهايی است که مجازات اعدام در آن هنوز رايج است. قتل، فروش مواد مخدر، تجاوز، آدمربايی و سرقت مسلحانه از جمله جرمهايی هستند که مجازات آنها بر اساس قوانين ايران اعدام است.
سازمان عفو بينالملل در گزارش سالانه خود اعلام کرد ايران پس از چين، بيشترين اعدامهای سال ۲۰۱۰ ميلادی را به خود اختصاص داده است.
عفو بينالملل در ژانويه ۲۰۱۱ خبر داد که در سال جديد ميلادی هر هفته به طور ميانگين ۲۰ نفر در ايران اعدام شدهاند.
هم اکنون دو سوم کشورهای عضو سازمان ملل، يعنی ۱۳۰ کشور، حکم اعدام را کنار گذاشتهاند، اما در ۶۲ کشور همچنان مجازات اعدام اجرا میشود که جمهوری اسلامی ايران يکی از اين کشورها است.
شمار اعدامها پس از انتصاب آيتالله صادق لاريجانی به رياست قوه قضائيه جمهوری اسلامی ايران افزايش يافته است.
آيتالله لاريجانی در يک سال گذشته بارها هشدار داده قوه قضائيه در اجرای حکم اعدام “اشرار، سارقان مسلح و فروشندگان مواد مخدر” جدی است.
کمپين بينالمللی حقوق بشر در ايران که يک انجمن غيردولتی مدافع حقوق بشر در خارج از ايران است، چند ماه پيش خواهان توقف “روند مرگبار” اعدامها در زندانهای مختلف ايران شد.
به گفته اين انجمن حقوق بشری “سياست اعدام درمانی” در مقابله با “بحران” مصرف مواد مخدر در ايران “کارايی” نداشته و تنها برای ايجاد “رعب و وحشت” در جامعه است.