دولت صربستان راهپيمايی روز يکشنبه همجنسگرايان در بلگراد را ممنوع اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ايويسا داسيک Ivica Dacic، وزير کشور دولت صربستان تظاهراتی را که همجنسگرايان برای روز يکشنبه دوم اکتبر تدارک ديده بودند، ممنوع کرد.
به گفته وی اين تصميم “نهايی و غيرقابل برگشت” است و دليل آن نه “طبيعت” تظاهرکنندگان که بهمنظور “جلوگيری از برهم زدن نظم و آرامش عمومی” است.
وزير کشور صربستان گفت: “به دليل اين تظاهرات و بهويژه حضور مخالفان آن، احتمال برهم زدن نظم عمومی، آرامش و همچنين آسيب به دفتر حزبهای سياسی، مؤسسهها و سفارتهای کشورهای خارجی میرود.”
داسيک افزود: “اگر پليس به شدت با اين تظاهرات برخورد میکرد بهنظر میرسد با هرجومرج عمومی روبهرو میشديم.”
تظاهرات همجنسگرايان قرار بود فردا در مرکز شهر بلگراد، پايتخت صربستان برگزار شود.
نخستين تظاهرات همجنسگرايان در صربستان در سال ۲۰۰۱ شکل گرفت که پليس به شدت با آن برخورد کرد
در پايان سال گذشته درگيریهای شديدی ميان نيروی انتظامی و ناسيوناليستهای تندرو و طرفداران تيمهای فوتبال رخ داد. در اين درگيریها ۱۵۰ نفر زخمی شدند که بيشتر آنان را نيروهای پليس تشکيل میدادند.
در برابر اظهارات وزير کشور صربستان واکنشهای خشمگينانهای ابراز شد.
گوران ميلتيک Goran Miletic، يکی از ترتيبدهندگان تظاهرات روز يکشنبه از “تسليم دولت در برابر اراذل و اوباش و ستمگران” سخن گفت.
وی در گفتوگو با خبرگزاری بتا در صربستان گفت: “نهادهای دولتی فرصت تسويه حساب با کسانی را که در جريان تظاهرات سال گذشته همجنسگرايان، نيروهای پليس و شهروندان را مورد حمله قرار دادند؛ از دست دادند.”
ساسا جانکوويچ Sasa Jankovic، بازرس صربستان، نهاد رابط ميان دستگاه دولتی و شهروندان اين کشور، با ابراز تأسف از اين تصميم اعلام کرد: “صربستان برای کسانی که به لحاظ جنسيتی با اکثريت مردم فرق دارند، مکان امنی نيست.”
تظاهرات همجنسگرايان که در جهان از آن بهعنوان “رژه غرور و افتخار” ياد میشود در شهرهای مختلف جهان بهطور مرتب برگزار میشود.
در اين تظاهرات که در آن معمولأ گیها (همجنسگرايان مرد)، لزبينها (همجنسگرايان زن) و دوجنسگراها شرکت میکنند، بر حقوق شهروندی، از جمله حق ازدواج اقليتهای جنسيتی تأکيد میشود.
نخستين تظاهرات همجنسگرايان در صربستان در سال ۲۰۰۱ شکل گرفت که پليس به شدت با آن برخورد کرد.
جای نگرانی زیادی در مورد زیر پا نهادن حقوق انسانی این قشر مظلوم جامعه وجود دارد.متاسفانه کشورهایی همچون صربستان که یک جنگ خانمان برانداز را نیز تجربه کرده اند باید بیشتر به حقوق بشر توجه داشته باشند.
کاربر مهمان / 02 October 2011