نيروهای بسيجی و دراويش گنابادی در شهرستان کوار در ۴۵ کيلومتری شيراز با يکديگر به زد و خورد پرداخته‌اند و شماری از دو طرف نيز زخمی شده‌اند.

به گزارش تارنمای مجذوبان نور وابسته به دراويش گنابادی، اين درگيری‌ها با حضور نيروهای انتظامی متوقف شده و شهرستان کوار در حال حاضر دارای فضای امنيتی است.
بنا به اين گزارش «تمام راه‌های شهرستان کوار توسط نيروهای يگان ويژه بسته شده و از ورود دراويش به اين شهرستان جلوگيری می‌شود.»
اين درگيری‌ها ظهر جمعه ۱۱ شهريور ۱۳۹۰ آغاز شد و تا ساعاتی ادامه داشت.

پيشينه دراويش گنابادی به شاه نعمت‌الله ولی، عارف قرن نهم هجری قمری که هم‌اکنون آرامگاهش در شهر ماهان در نزديکی کرمان است، بر می‌گردد

مجذوبان نور به نقل يکی از دراویش که نامش فاش نشده، گزارش داده: «بانی اين حرکت غيرقانونی، تندروی‌های يک طلبه جوان بود که با پخش اعلاميه و سی دی به تهييج و ترغيب نيروهای بسيج برای درگيری با دراويش پرداخته و با تظاهرات و شعارهای موهنی همچون مرگ بر درويش آمريکايی به آتش اين اقدام دامن زد.»
ظاهراً اين سی‌دی‌ها عليه دراويش گنابادی بوده است.
اما رسانه‌های محافظه‌کاران می‌گويند دراويش «آغازگر» درگيری‌ها بوده‌اند. به گفته آن‌ها دراويش با استفاده از «اسلحه‌های شکاری» بر شدت اين درگيری‌ها افزوده‌اند.
در همين حال يکی از دراويش به تارنمای مجذوبان نور گفته: «دراويش در اين واقعه بارها از راه‌های قانونی و مذاکره با مقامات خواستار جلوگيری از اين گونه اقدامات خشونت آميز شده بودند.»
وی با بيان اينکه «بی‌توجهی به تندروی‌ها عواقبی دارد»، ابراز اميدواری کرده تا با دخالت «مقامات عاقل و عاقبت‌انديش، از بدتر شدن اين عواقب جلوگيری شود.»
چند سالی است که دراويش گنابادی از سوی جمهوری اسلامی «تحت فشار و محدوديت» قرار دارند و تعداد زيادی از آن‌ها نيز به حبس محکوم شده‌اند.
نور علی تابنده، قطب دراويش نعمت‌اللهی گنابادی است که طرفدارانش از او به نام «مجذوب‌علی شاه» ياد می‌کنند. وی در سال‌های ۱۳۵۷ تا ۱۳۵۹ در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان حج و زيارت و دادگستری مشغول به کار بوده است.
رسانه‌های ايران چند سالی است که بنا به دستور شورای عالی امنيت ملی اين کشور از پوشش دادن اخبار دراويش گنابادی منع شده‌اند.
با اين حال مهدی کروبی از رهبران مخالف دولت و آيت‌الله حسين‌علی منتظری از مراجع تقليد که سال ٨٨ درگذشت، بارها از تخريب حسينيه‌های دراويش و «آزار و اذيت» آن‌ها انتقاد کردند.
پيشينه دراويش گنابادی به شاه نعمت‌الله ولی، عارف قرن نهم هجری قمری که هم‌اکنون آرامگاهش در شهر ماهان در نزديکی کرمان است، بر می‌گردد.