کاهش نرخ سود سپردههای بانکی شرایط را برای اجارهنشینان سختتر کرده، رئیس اتحادیه مشاوران املاک از احتمال افزایش ۳۰ تا ۶۰ درصدی نرخ اجاره خبر داده است.
مصائب اجارهنشینی در ایران روز به روز بیشتر میشود و مستاجران ناچارند که در جستجوی خانههای کوچکتر و ارزانتر باشند.
در حالیکه مرکز آمار نرخ تورم تیر امسال را حدود ۸ درصد اعلام کرده، وزارت راه و شهرسازی از افزایش ۲۰ درصد نرخ اجاره بها در چهار ماه نخست امسال خبر داده است.
حال با کاهش دستوری نرخ سود سپردههای بانکی، فعالان بازار مسکن پیشبینی میکنند که نرخ اجارهبها تا ۶۰ درصد نیز افزایش یابد.
مصطفی شقاقی کارشناسان اقتصاد مسکن در همین زمینه به روزنامه عصر اقتصاد گفته است که کاهش نرخ سود سپردههای بانکی بیشترین تاثیر را بر اجاره واحدهای مسکونی کوچک خواهد داشت.
خبرگزاریهای داخلی ایران نیز از افزایش تمایل صاحبان واحدهای مسکونی به دریافت اجاره به جای ودیعه خبر میدهند.
به گزارش خبرگزاری «اقتصادآنلاین» گزارش کرده است که در ۲ ماه گذشته شمار واحدهای اجارهای با ودیعه به نسبت گذشته کاهش چشمگیری یافته است.
افزایش نرخ اجاره بها در حالی صورت میگیرد که برپایه گزارش منابع دولتی، قدرت خرید خانوارها همچنان کاهش یافته است. بانک مرکزی ایران میانگین درآمد خانوارها در پایان سال گذشته را سه میلیون و ۲۷۵ هزار تومان اعلام کرده است که بیش از سه برابر حداقل دستمزد مصوب برای امسال است.
برپایه این گزارش مسکن ۳۵.۵ درصد از هزینه خانوارهای شهری در ایران را تشکیل میدهد.
شقاقی گفته است که کاهش نرخ سود بانکی سهم مسکن را در سبد هزینه خانوارها افزایش خواهد داد. به گفته او، خانوارها با درآمد کمتر ناچارند که واحدهای مسکونی کوچکتر و با کیفیت پائینتری اجاره کنند.
به گفته یک مشاور املاک در جنوب شهر تهران، افزایش قیمت اجاره در مناطق شمال شهر، مستاجران را مجبور به اثاثکشی به جنوب شهر کرده است.
او گفته است که این مسئله علاوه بر افزایش تراکم جمعیتی در جنوب شهر، نرخ اجاره در این مناطق را نیز افزایش میدهد.
حسامالدین عقبائی رئیس اتحادیه مشاوران املاک ایران هم کاهش تقاضا واحد اجارهای در مناطق شمال شهر تهران را تائید کرده و گفته که تقاضا برای واحدهای مسکونی کوچکتر بیشتر شده است.
تقاضا برای واحدهای مسکونی با متراژ کمتر در حالی افزایش یافته که نتایج سرشماری جمعیت ایران در سال ۱۳۹۵ بیانگر کاهش سرانه سکونت خانوارها است.
برپایه این گزارش نزدیک به ۱۰ درصد خانوارهای شهری در واحدهای مسکونی کمتر از ۵۰ متر مربع زندگی میکنند و سرانه سکونت به شش متر کاهش یافته که نصف سرانه استاندارد است.
همچنین به گفته عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی، ۱۹ میلیون نفر «حاشیهنشین» و «بد مسکن» در ایران زندگی میکنند.
دولت حسن روحانی وعده کرده است که با اجرای طرح «مسکن اجتماعی» هزینه مسکن خانوارهای کمدرآمد را کاهش دهد. بر اساس این طرح قرار است که سالانه ۱۰۰ هزار تا ۲۰۰ هزار واحد مسکونی ارزانقیمت به خانوارهای کمدرآمد واگذار شود.
در این چهل سالی که از روی کار آمدن جمهوری اسلامی می گذرد حتی یک قدم کوچک درجهت احقاق حق محرومین و اقشار کم درآمد برداشته نشده است، در سالهای ابتدائی فقط در تبلیغات و درمعارضه با احزاب ملی و مردمی آن هم بشکلی نمادین و فقط در حرف در این باره داد ِسخن سر می دادندو در عمل و عالم واقع هیچ کار مثبتی انجام نمی شد ، بعد هم با شروع جنگ و رویدادهای پس از آن حتی سخن سرائی در این امر هم به بایگانی وآرشیو خاطراتمان سپرده شد ، باری…از حکومتی که در طی این همه سال نتوانسته یک قانون مالک وُ مستا جر معقول ومنطقی به تصویب مجلسین شورا و شورای ولایت فقیه اش برساند ، توقع حل این معضل نه تنهابی موردبلکه صد البته عبث است وتا ابدالاآباد دست مالکین برای هر گونه ظلم وُ ستمی در جهت مطامع و منافع خویش کاملا باز است ، فقط یک سال مستاجر بینوا دارای اجر وُقرب است وُ سر سال به بهانه های واهی عذرش خواسته می شود و یکی دیگر… با اجاره بهای گزاف تر جایگزینش خواهد شد .
امیرشکاری / 17 September 2017
من در تهرانم دارم میبینم هر روز مردم به کارتون خوابی نزدیک تر میشوند
m / 17 September 2017