معصومه ابتکار، فعال سياسی اصلاحطلب و عضو شورای شهر تهران از شرطهای حضور اصلاحطلبان در انتخابات مجلس بهعنوان حداقلها ياد کرد.
معصومه ابتکار، از چهرههای اصلاحطلبان ايران و عضو کنونی شورای شهر تهران در گفتوگويی با خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) ديدگاههای خود را در مورد شرکت اصلاحطلبان در انتخابات مجلس نهم بيان کرد.
ابتکار گفت: «اصلاحطلبان همچنان خواهان اصلاحات اساسی در فضای سياسی عمومی کشور هستند.»
وی افزود: «سئوال اساسی اين است؛ اصلاحطلبان برای داغ کردن انتخابات خوب هستند، اما آيا بعد از مشارکت حداکثری، مديريت حداکثری نيز وجود خواهد داشت يا نه، قدرت تنها در انحصار يک طيف باقی خواهد ماند؟ اين سوالی است که اصلاحطلبان پاسخی برای آن پيدا نکردهاند که بتوانند در مورد انتخابات مجلس پيش رو يک تصميم شفاف اتخاذ کنند.»
با اين حال معصومه ابتکار تأکيد نمود: «شروطی که آقای خاتمی مطرح کردند، لازمه حضور اصلاحطلبان است.»
محمد خاتمی، رئيس جمهور پيشين ايران، روز پنجم دیماه سال گذشته حضور اصلاحطلبان را در انتخابات نهمين دوره مجلس را وابسته به تحقق سه شرط دانست.
معصومه ابتکار: هيچ يک از اصلاحطلبان اعتقاد ندارند در شرايطی که تعداد قابل توجهی از فعالان و صاحبنظران اصلاحطلب در محدوديت کامل به سر میبرند، به صحنه بيايند
وی از «آزادی زندانيان سياسی و ايجاد فضای آزاد برای احزاب، پايبندی مسئولان به قانون اساسی و برگزاری انتخاب آزاد و سالم» بهعنوان سه شرط حضور اصلاحطلبان در انتخابات مجلس نهم نام برد.
ارائه اين پيششرطها از سوی خاتمی با واکنش جريانات مختلف سياسی روبهرو شد و بسياری از فعالان سياسی جريان اصولگرا و روحانيون بلندپايه نظام عليه وی موضعگيری کردند.
معصومه ابتکار در اين رابطه گفت: «شرايطی که آقای خاتمی مطرح کردند بسيار برای ايشان هزينه داشت؛ چراکه برخی معتقدند اتفاق خاصی نخواهد افتاد، اما ايشان به آيندهای روشن اعتقاد دارند و بر اين باورند که در نهايت همه طيفهای فکری با هم بايد ايران را بسازند.»
ابتکار گفت: «هيچ يک از اصلاحطلبان اعتقاد ندارند در شرايطی که تعداد قابل توجهی از فعالان و صاحبنظران اصلاحطلب در محدوديت کامل به سر میبرند، به صحنه بيايند، اين در درجه اول نقض اصول خودشان خواهد بود.»
وی با بيان اينکه «فضا مساعد نيست و تفکر اصلاحطلبی هنوز پذيرفته شده نيست»، افزود: «عدهای همچنان دنبال تهمتهای عجيبوغريب عليه اصلاحطلبان هستند. چگونه میتوان بیتوجه به اين موضوعات دردناک وارد عرصه شد.»
هفته گذشته نيز مجيد انصاری، از فعالان اصلاحطلب و عضو شورای مرکزی مجمع روحانيون مبارز گفته بود اصلاحطلبان تا به امروز هيچ برنامه مشخصی را برای ورود به انتخابات مجلس نهم تدوين نکردهاند.
ماه گذشته رسول منتجبنيا، قائم مقام دبيرکل حزب اعتماد ملی، حزب مهدی کروبی، يکی از رهبران مخالف دولت ايران؛ در مورد حضور اصلاحطلبان در انتخابات مجلس گفت شرايط عمومی جامعه بسيار مساعد است و اگر اصلاحطلبان رد صلاحيت نشوند در انتخابات شرکت میکنند.
وی چندی پس از اين اظهارات اعلام کرد در صورت فراهم نشدن شرايط، شرکت در انتخابات خودکشی سياسی است.
انتخابات آينده مجلس بيش از پيش به موضوع مهم محافل سياسی ايران، چه در ميان اصولگرايان و چه هواداران دولت و اصلاحطلبان تبديل میشود.
در اين ميان شرکت يا عدم شرکت اصلاحطلبان، با پشت سر گذاشتن رويدادهای انتخابات دهمين دوره رياست جمهوری در ايران، موضوعی است که بحثهای تازهای را در جامعه سياسی ايران دامن زده است.
گروهی از اصولگرايان با جداسازی اصلاحطلبانی که از آنها بهعنوان «فتنهگران» نام میبرند از «اصلاحطلبانی که با فتنهگران مرزبندی دارند و به ولايت فقيه و قانون اساسی معتقدند»، تلاش دارند تا اين گروه دوم را به انتخابات نهم مجلس جذب کنند.
نهمين دوره انتخابات مجلس، روز جمعه ۱۲ اسفندماه امسال در ايران برگزار میشود.
بابا شما را که چوب کبريت بي خطر ناميدند….!
کاربر مهمان / 17 August 2011