نيروهای امنيتی و ارتش سوريه بار ديگر به شدت با تظاهرکنندگان برخورد کردند و چند تن از تظاهرکنندگان را کشتند.

به گزارش آسوشيتدپرس، امروز، جمعه ۲۱ مردادماه، تظاهرات مخالفان حکومت بشار اسد در شهر ديرالزور، واقع در شرق سوريه در دو مسجد برگزار شد و نيروهای امنيتی به دو مسجد حمله کردند.

بنا به اين گزارش نيروهای حکومتی کنترل شهرهای ديرالزور و حماه، دو شهر مهم در اعتراضات چند ماه اخير را در دست گرفته‌اند.

تيراندازی‌های مأموران حکومتی در ديرالزور تأييد شده اما هنوز گزارشی از ميزان کشته‌شدگان منتشر نشده است.

در حماه سربازان مساجد را محاصره کرده به بازرسی مردم پرداختند و از برپايی هرگونه تظاهراتی جلوگيری نمودند. يکی از شاهدان عينی گفته است که ده‌ها سرباز به ميدان مرکزی شهر رفته و در آن‌جا مستقر شده‌اند و تک‌تيراندازان نيز بر پشت بام‌ها جای گرفتند.

اعتراضات ديگر در اطراف حماه و شهر حمص واقع در شمال سوريه گزارش شده است.

اوری روزنتهال، وزير امور خارجه هلند از امکان گسترش تحريم‌های اروپا عليه سوريه در زمينه‌های مخابرات، بانکداری و انرژی خبر داد

بامداد امروز تانک‌های ارتش سوريه با پشتيبانی آتش سنگين به شهر خان شيخون، در نزديکی مرز ترکيه حمله کردند که گفته می‌شود يک زن در اين حملات کشته شده است.

همچنين نيروهای حکومتی در حمله به سقبا، در اطراف دمشق يک نفر را مورد هدف قرار داده و کشته‌اند. در اين شهر بازداشت‌ مخالفان گزارش شده است.

از سوی ديگر در تلاش‌های جهانی برای توقف خشونت‌ها در سوريه، اوری روزنتهال، وزير امور خارجه هلند از امکان گسترش تحريم‌های اروپا عليه سوريه در زمينه‌های مخابرات، بانکداری و انرژی خبر داد.

روزنتهال گفت اين تصميم يا در جلسه سفرای اتحاديه اروپا در دوهفته آينده و يا در نشست غيررسمی وزيران در روز دوم سپتامبر در لهستان اتخاذ خواهد شد.

اوری روزنتهال گفت: «ما بايد فضا را برای شرکت‌های سودآور حکومت سوريه تنگ‌تر کنيم.»

جی کرنی، سخنگوی کاخ سفيد نيز گفت: «سوريه بدون بشار اسد کشور بهتری خواهد بود.» آمريکا معتقد است بشار اسد اقبال اين‌که روند انتقالی را طی کند از دست داده است.

امروز همچنين گزارش شد عبدالکريم ريحاوی، رئيس ليگ حقوق بشر سوريه به همراه يک روزنامه‌نگار در کافه‌ای در دمشق توسط نيروهای حکومتی دستگير شده‌ است. آن‌ها در حال انجام مصاحبه بودند.

دولت فرانسه در نخستين واکنش نسبت به اين خبر خواهان آزادی فوری عبدالکريم ريحاوی شد. وزارت امور خارجه فرانسه در بيانيه‌ای بازداشت ريحاوی را «اقدام جديد غيرقابل قبول» مقامات دمشق دانست.

به گزارش فعالان و نهادهای حقوق بشر، از آغاز اعتراضات تا کنون نزديک به ۱۷۰۰ نفر در سوريه کشته‌ و ۱۲هزار نفر بازداشت شده‌اند. هزاران نفر نيز از شهرهای خود آواره و به ترکيه پناه برده‌اند.