تظاهرات و دستگيریها در سوريه همچنان ادامه دارد. اصلاحات اعلام شده توسط بشار اسد اعتراض و سرکوب را کاهش نداده است.
به گزارش رويترز، دستکم ۱۱ نفر، از جمله يک کودک هفت ساله، امروز چهارشنبه پنج مرداد توسط نيروهای امنيتی سوريه در نزديکی دمشق کشته شدند.
عمران قوربی، مدير سازمان ملی حقوق بشر در اينباره گفت: «نيروهای امنيتی به خانههای کناکر در نزديکی دمشق حمله برده و آنها را مورد بازرسی قرار دادند که در جريان اين عمليات هفت نفر کشته و بيش از ۲۵۰ نفر بازداشت شدند.
شبکه تلويزيونی الجزيره از کشته شدن هشت نفر، از جمله يک پسر ۱۱ ساله خبر داده است.
به گفته مخالفان حکومت، عمليات امنيتی در کناکر، شهر ۲۵ هزار نفری، توسط بولدوزر و تانکهای ارتش صورت گرفت.
بنا به اظهارات مخالفان، اين عمليات افراد ۱۵ تا ۴۰ ساله را هدف قرار داده و «انتقامجويانه» بوده است چرا که ساکنان کناکر نقش مهمی را در رساندن تدارکات به شهر درعا که در محاصره ارتش قرار دارد، ايفا کردهاند. به گفته آنان آب، برق و اينترنت در درعا قطع شده است.
ديدهبان حقوق بشر سوريه: مردم به سوی تانکها سنگ پرتاب کردند و در خيابانها با آتش زدن لاستيکهای خودروها مانع ايجاد نمودند
ديدهبان حقوق بشر سوريه اعلام کرد «ارتش و نيروهای امنيتی به روی مردم آتش گشودهاند»؛ اين سازمان افزود هفت تانک در بخش غرب کناکر مستقر شدهاند و هفت تانک ديگر در ورودی اصلی شهر. همچنين چهار تانک ديگر با يک بولدوزر به بخش شرقی شهر رفتهاند.
به گزارش ديدهبان حقوق بشر سوريه، در اقدامی تلافیجويانه، مردم به سوی تانکها سنگ پرتاب کردند و در خيابانها با آتش زدن لاستيکهای خودروها مانع ايجاد نمودند.
اين گزارش میافزايد بلافاصله مسجدهای شهر به بيمارستانهای شهری تبديل شدند.
از سوی ديگر سازمان ملی حقوق بشر گفته است که امروز در برزه، محلهای در شمال دمشق نيز عمليات نيروهای امنيتی به اجرا گذاشته شده است.
کاروانی شامل ۱۴ اتوبوس حاوی مردان مسلح به خيابانهای اصلی وارد شدهاند و بيم آن میرود که دستگيریهايی نيز در اين منطقه صورت گيرد.
روز گذشته در جريان تظاهراتی در زبدانی، واقع در نزديکی دمشق نيز دو نفر بازداشت شدند.
ديدهبان حقوق بشر سوريه با بيان اينکه «در اين منطقه پستهای بازرسی بيش از پيش افزايش میيابند»، افزوده است: «نيروهای امنيتی لپتاپها را توقيف کرده و به عمليات بازداشت مردم ادامه میدهند.»
عبدالکريم ريحاوی، رئيس ليگ حقوق بشر سوريه میگويد: «نزديک به ۳۰۰ نفر در روزهای دوشنبه و سهشنبه در محله سيده زينب دمشق و صدها تن ديگر نيز در حجرالسود در نزديکی پايتخت، بازداشت شدهاند.»
همزمان با اين رويدادها، امروز در استانبول نزديک به ۲۰۰ جوان مخالف حکومت سوريه از سراسر جهان گرد آمده و نشستی برای هماهنگی جنبش اعتراضی و آموزش آن برگزار کردند.
اين در حالی است که سه روز پيش شورای وزیران سوریه پیشنویس قانون جدید احزاب در این کشور را تصویب کرد.
سانا، خبرگزاری رسمی سوريه اعلام کرد پیشنویس قانون احزاب در سوریه در راستای «اصلاحات سیاسی» صورت میگيرد.
بر پايه این قانون، «التزام به قانون اساسی، اصول دموکراسی، حاکمیت قانون و احترام به آزادی و حقوق اساسی و بیانیههای بینالمللی حقوق بشر و توافقنامههای مصوب در جمهوری عربی سوریه» از شرطهای بنيانگذاری حزب عنوان شده است.
همچنين تأسیس هر حزبی بر اساس «اصول دینی، قبیلهای، منطقهای، صنفی، یا بر اساس تبعیض نژادی، ملیتی یا رنگی» یا اینکه «شعبه یا شاخه حزبی دیگر یا جریان سیاسی غیرسوری باشد» ممنوع است.
با وجود اصلاحاتی که حکومت سوريه وعده داده است اعتراضات در اين کشور همچنان ادامه دارد و سرکوبهای حکومتی نيز قطع نشده است.
به گفته نهادهای مدافع حقوق بشر، از اسفندماه سال گذشته تا کنون که جنبش اعتراضی در سوريه آغاز شده است، بيش از ۱۴۰۰ نفر کشته و ۱۲ هزار نفر دستگير شدهاند. همچنين هزاران نفر از مردم سوريه خانههای خود را ترک و به ترکيه پناهنده شدهاند.