ايالات متحده آمريکا ضمن رد کردن نقش واشنگتن در قتل داريوش رضايی‌نژاد، دانشجوی ايرانی، از تهران خواست تا از اين رويداد برای «منحرف کردن» افکار عمومی درباره مناقشه اتمی‌اش استفاده نکند.

داريوش رضايی‌نژاد، روز شنبه اول مرداد ۱۳۹۰ با شليک گلوله افراد ناشناس در تهران به قتل رسيد.

رسانه‌های ايران در ابتدا از وی به عنوان «دانشمند هسته‌ای» نام بردند اما مقامات ايران ارتباط وی را با برنامه هسته‌ای رد کردند و گفتند وی دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته برق و الکترونيک بوده است.

به گزارش رويترز، ويکتوريا نولند، سخنگوی وزارت خارجه آمريکا ۲۶ ژوئيه ۲۰۱۱ (چهارم مرداد ۱۳۹۰) گفت: «آمريکا با خانواده رضايی‌نژاد ابراز همدردی می‌کند.»

وی افزود: «تهران در چنين رويدادهايی اغلب غرب را مورد اتهام و سرزنش قرار می‌دهد.»

محمدرضا نقدی، رئيس سازمان بسيج در باره ترور داريوش رضائی‌نژاد، دانشجوی دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسی گفته است: «طراح اصلی اين جنايت فجيع، رژيم حاکم بر آمريکاست.»

سخنگوی وزارت خارجه آمريکا: ما اميدواريم که تهران از اين حادثه برای منحرف کردن اذهان از آنچه که بايد در مورد تعهدات بين‌المللی‌اش انجام دهد، استفاده نکند

علی لاريجانی، رئيس مجلس، کامران دانشجو، وزير علوم و گروهی از نمايندگان مجلس نيز اين ترور را به آمريکا و اسرائيل نسبت داده‌اند.

سخنگوی وزارت خارجه آمريکا گفته است: «ما اميدواريم که تهران از اين حادثه برای منحرف کردن اذهان از آنچه که بايد در مورد تعهدات بين‌المللی‌اش انجام دهد، استفاده نکند.»

اشاره نولند به خواست شورای امنيت سازمان ملل برای توقف برنامه اتمی ايران است که به گفته غرب «اهداف نظامی» دارد. اما ايران با اصرار بر ادامه برنامه اتمی‌اش می‌گويد در استفاده از انرژی هسته‌ای «اهداف صلح‌آميز» را دنبال می‌کند.

ترور داريوش رضايی‌نژاد، در خيابان بنی‌هاشم تهران روی داد و گفته می‌شود دو موتورسوار که کلاه کاسکت به سر داشتند و صورتشان ديده نمی‌شد، با شليک گلوله داريوش رضائی‌نژاد را در برابر ديدگان همسر و دختر خردسالش کشتند.

خبرگزاری فارس در گزارشی از سابقه داريوش رضائی‌نژاد وی را از همکاران وزارت دفاع معرفی کرد اما محمد مهدی‌نژاد نوری، معاون پژوهشی وزير علوم، «ارتباط سازمان‌يافته» وی با وزارت دفاع را رد کرد.

هنوز کسی در رابطه با ترور اين دانشجو دستگير نشده و انگيزه اين اقدام نيز روشن نيست.

پيش از اين نيز در دی ۱۳۸۸ مسعود علی‌محمدی، استاد فيزيک دانشگاه تهران به علت انفجار بمب مقابل منزلش کشته شد.

در آذر سال ۱۳۸۹ نيز مجيد شهرياری و فريدون عباسی دوانی، دو استاد فيزيک دانشگاه شهيد بهشتی تهران نيز ترور شدند که به کشته شدن شهرياری و زخمی شدن عباسی منجر شد.

ايران اين‌گونه ترورها را به «آمريکا و اسرائيل» نسبت می‌دهد و می‌گويد هدف از اين ترورها «اخلال» در برنامه هسته‌ای اين کشور است.