بار ديگر در چندين شهر سوريه هزاران مخالف حکومت به خيابان‌ها آمدند.

عبدالکريم ريحاوی، دبير ليگ حقوق بشر سوريه به خبرگزاری فرانسه گفت در شهرهای شمال شرقی اين کشور واقع در استان حسکه، از جمله عمودا و رأس‌العين که بيشتر ساکنان آن‌ها را کردها تشکيل می‌دهند صدها نفر به خيابان‌ها آمده‌اند.

در شهر کردنشين قامشلی، نيروهای امنيتی و طرفداران بشار اسد با باتوم به هزاران نفر از تظاهرکنندگان حمله کردند.

آن‌ها همچنين با شليک گاز اشک‌آور سعی کردند تظاهرکنندگان را پراکنده سازند که در اين ميان چند نفر زخمی شدند.

به گفته يک شاهد عينی، در تظاهرات قامشلی معترضان شعارهايی در دفاع از آزادی‌های سياسی و توقف تبعيض‌های حکومتی عليه اقليت کرد، سر دادند.

اين نخستين بار است که با تظاهرات کردهای اين شهر چنين خشونت‌بار برخورد می‌شود.

رامی عبدالرحمان، رئيس ديده‌بان حقوق بشر سوريه خبر داد که در شهرهای حماه، واقع در مرکز سوريه و ديرالزور در شرق، بيش از يک ميليون و ۲۰۰ هزار نفر تظاهرات کردند.

عبدالکريم ريحاوی، دبير ليگ حقوق بشر سوريه گفت در حلب و حمص، واقع در شمال سوريه به هنگام سرکوب تظاهرات مخالفان توسط نيروهای امنيتی دو نفر از تظاهرکنندگان کشته شده‌اند

وی گفت: «در ديرالزور بيش از ۵۵۰ هزار نفر و در حماه بيش از ۶۵۰ هزار نفر در تظاهرات شرکت داشتند و نيروهای امنيتی در اين دو شهر ديده نمی‌شدند.»

در شهر حماه مردم در پشتيبانی از «اتحاد ملی»، «سرنگونی حکومت» و عليه «فرقه‌گرايی» شعار دادند.
حماه در هفته‌های اخير شاهد تظاهرات‌های گسترده مخالفان بوده و حکومت در اين مدت تلاش کرده است تا اين ناآرامی‌ها را مهار کند.

در ديرالزور نيز مردم خواهان سرنگونی حکومت بشار اسد شدند. تلويزيون دولتی سوريه اعلام کرد تعداد شرکت‌کنندگان در تظاهرات اين شهر تنها دو هزار نفر بودند و کسی از آن استقبال نکرد.

همچنين در شهرهای سويداء در جنوب و کفر نوبل واقع در شمال غرب استان ادلب، بار ديگر مردم عليه بشار اسد، رئيس جمهور سوريه تظاهرات کردند.

عبدالکريم ريحاوی گفت در حلب و حمص، واقع در شمال سوريه به هنگام سرکوب تظاهرات مخالفان توسط نيروهای امنيتی دو نفر از تظاهرکنندگان کشته شده‌اند.

وی گفت: «يک تن از مخالفان در برابر مسجد آمنه در حلب توسط طرفداران حکومت با چاقو به قتل رسيده است.»

ريحاوی افزود اين مأموران با ورود به مسجد به مردم حمله‌ور شدند.

وی همچنين گفت: «در حمص و در محله الخالديه، يک تن از تظاهرکنندگان بر اثر شليک مأموران که قصد داشتند مردم را پراکنده سازند کشته شده است.»

به گزارش فعالان سوری، از همان آغاز اعتراضات امروز نيروهای امنيتی بخشی از دمشق، پايتخت اين کشور را کاملأ در محاصره خود قرار دادند.

به گفته رامی عبدالرحمان هزاران سرباز و مأمور امنيتی در منطقه رکن‌الدين به گشت‌زنی پرداخته، خانه‌ها را مورد بازرسی قرار داده و مردم را بازداشت می‌کردند.

عبدالرحمان گفت: «محله رکن‌الدين کاملأ بسته و موانعی در خيابان‌های آن کار گذاشته شده بود.»

همچنين منطقه کابون نيز توسط نيروهای امنيتی به شکل گسترده‌ای اشغال شده بود.

در شهرک دوما، واقع در ۱۵ کيلومتری شمال دمشق، به‌ويژه در اطراف ميدان بازار و ميدان مسجد بزرگ شهر، مأموران امنيتی خيابان‌ها را بستند و به بازرسی مردم پرداختند.

بنا به اين گزارش بسياری از ساکنان دوما به د‌ليل ترس از بازداشت‌های خودسرانه اين شهر را ترک کرده‌اند.

در هفته‌های اخير بسياری از جوانان شهرک دوما دستگير شده‌اند.

تظاهرات اعتراضی عليه حکومت سوريه از اواخر اسفندماه سال گذشته (ميانه ماه مارس) آغاز شد. از آن زمان تا کنون هر جمعه پس از نماز تظاهرات مخالفان برگزار شده است.

امروز نيز در ادامه همين جمعه‌ها نيروهای مخالف حکومت از مردم خواسته بودند تا به خيابان‌ها بيايند.

به گزارش فعالان و نهادهای حقوق بشر، از آغاز اعتراضات تا کنون بيش از ۱۴۰۰ نفر در سوريه کشته‌ و نزديک به ۱۲ هزار نفر بازداشت شده‌اند. هزاران نفر نيز از شهرهای خود آواره و به ترکيه پناه برده‌اند.